Στο μνημόσυνο για τους πεσόντες στη μάχη του Ρίμινι ο Κάρολος Παπούλιας

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

 
Η ΙΙΙη Ορεινή Ταξιαρχία "Ρίμινι" παρελαύνει
στην ελεύθερη Αθήνα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, παρέστη το πρωί στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες στη μάχη του Ρίμινι της Ιταλίας. Η μάχη αυτή θεωρείται η μεγαλύτερη επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων στο ύψος της Γοτθικής Γραμμής, που, το 1944, χώριζε την ναζιστοκρατούμενη από την ελεύθερη Ιταλία.

Ο κ. Παπούλιας κατέθεσε στεφάνι και παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιταλίας Γεννάδιου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με Έλληνες και Ιταλούς επιζώντες, που συμμετείχαν στην ιστορική αυτή μάχη.

Από ελληνικής πλευράς, φέτος, στην τελετή μνήμης, ήταν παρόντες, από τους επιζώντες, ο Γιώργος Περήφανος, ο Γιώργιος Γαρδιάς, ο Ευάγγελος Μυτιληνός και ο Μανόλης Αρμπελιάς, μέλη, πριν εξήντα οκτώ χρόνια, της Τρίτης Ορεινής Ελληνικής Ταξιαρχίας που πήρε μέρος στην καθοριστική αυτή στρατιωτική αναμέτρηση, δοξάζοντας την Γαλανόλευκη.

Στο Ρίμινι, μετέβησαν επίσης ο υφυπουργός Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης.

Τον πανηγυρικό λόγο, εκφώνησε ο διοικητής της τρίτης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας «Ρίμινι», ταξίαρχος Νικόλαος Μανωλάκος.

Από ιταλικής πλευράς ήταν παρόντες, επίσης, ο δήμαρχος του Ρίμινι Αντρεά Νιάσσι και ο νομάρχης της περιοχής, οι οποίοι υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Έλληνες παλαίμαχους και το σύνολο της αντιπροσωπείας.

Αύριο το απόγευμα, ο κ. Παπούλιας, πρόκειται να συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στο μέγαρο Κυρηνάλιο της Αιώνιας Πόλης.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Σημ Εν Κρυπτώ: Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την μάχη του Ρίμινι, στο σχετικό αφιέρωμα του ΓΕΕΘΑ εδώ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:05:00 μ.μ. EEST  

Καλή εβδομάδα σε όλους!
ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ και στους αφανείς Ριμινίτες που τίμησαν τα Ελληνικά όπλα και εκτός Ελλάδος! Βέβαια σήμερα ποιός τους ξέρει ή τους θυμάται;; Σημεία των καιρών!
Ένα άλλο ΠΟΛΥ επικαιρο θέμα είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Με το ξέσπασμα της οικονομικής λαίλαπας, προ διετίας, είχε ανακοινώσει ότι δεν θέλει το μισθό του και τον διαθέτει υπέρ των σκληρώς δοκιμαζομένων ανέργων, μισθώτων, συνταξιούχων κ.λπ.
Προχθές διαβάσαμε ότι από 26000 ευρώ, ο μισθός του μειώνεται στις 11500 ευρώ! Τι συνέβη;; αυξήθηκαν τα έξοδα του ή τι τέλος πάντων;;
και επίσης οι Ριμινίτες με τα 500 ευρώ σύνταξη, γιατί δεν νομίζω να παίρνουν παραπάνω, αδιαμαρτύρητα του έσφιξαν το χέρι;;!!
Γιάννης

Ανώνυμος 17 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:42:00 μ.μ. EEST  

@ ανώνυμο :

Η διάθεση του μισθού (ή η παραίτηση από την είσπραξή του - αν υπάρχει κάτι τέτοιο) από τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας (πρόσωπο) δεν συνεπάγεται κατάργηση της υποχρέωσης του κράτους για καταβολή μισθού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (θεσμό). Είναι άλλο πράγμα η μείωση του μισθού του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και άλλο πράγμα η διάθεσή του από τον συγκεκριμένο κ. Πρόεδρο. Το νόημα της είδησης είναι ότι πλέον ο κος Παπούλιας θα διαθέτει -με τον τρόπο που μέχρι σήμερα έκανε- υπέρ των σκληρώς δοκιμαζομένων ανέργων, μισθώτων, συνταξιούχων, κα., μόνο 11.500 ευρώ αντί των 26.000.

Με τιμή.

Ανώνυμος 17 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:52:00 μ.μ. EEST  

@ ανώνυμο ... συνέχεια

Κάτι ακόμα.
Η απόδοση τιμών (έστω και ως φιλοφρόνηση) προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τους βετεράνους του Ρίμινι εκτιμώ ότι αναφέρεται στον θεσμό δηλ. στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατ' επέκταση στην Ελληνική Δημοκρατία.
Άλλο πράγμα αν ο φορέας του θεσμού δεν αίρεται στο ύψος των περιστάσεων.

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:44:00 π.μ. EEST  

@ ανώνυμο 17 Σεπτεμβρίου 2012 4:42:00 μ.μ.

Αγαπητέ φίλε, καλή σας ημέρα.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σας, όσον αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τιμούμε και σεβόμαστε και το θεσμό και τον Πρόεδρο!
Επιμένω όμως ότι ο μισθός του είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Αν μη τι άλλο, έπρεπε να αφήσει στην άκρη τα πρωτόκολλα και τις τυπικές ανακοινώσεις του στυλ: "η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της!" και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από τους κυβερνώντες-- όσο "ψαλιδισμένα" και αν είναι τα καθήκοντά του-- να περικόψουν από τους μισθούς τους και να δώσουν τα λοιπά χρήματα στους ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ!!
Σήμερα διαβάζω: η τίνα μπιρμπίλη στο Παρίσι εκπρόσωπος στον ΟΟΣΑ με 7500ευρώ καθαρό μισθό και με 1000 ευρώ για το επίδομα του τέκνου της!!! που το πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο!!
" άντε θύμα, άντε ψώνιο, άντε σύμβολο αιώνιο..." για να θυμηθώ τον ΜΕΓΑΛΟ Ν. Ξυλούρη και να συμπληρώσω: που πληρώνεις αμαρτίες άλλων!

Γιάννης

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:23:00 μ.μ. EEST  

ετσι ξεκινησατε να μιλατε στον κοσμο περι θεσμων και τιμων και καταντησατε τα λαμογια προεδρους και θεσμους με 26.000 μισθο και φρουρα και δωρεαν αυτοκινητα και μετα ΕΣΕΙΣ πρεπει να τους μαζεψετε η διαφορετικα ΚΑΛΑ κανουν και σας κοβουν το μισθο να σας κοψουν και το νερο για το θεσμο για να μαθετε .

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:18:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ, άλλο οι θεσμοί και άλλο τα λαμόγια που ροκανίζουν το δημόσιο χρήμα!αφού ΔΥΣΤΥΧΩΣ εμείς το επιτρέπουμε! και όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ γράφει ο ΑΞΙΟΣ Αρματιστής ΤΡΕΙΣ οικογένειες με τα "απόνερά τους" κυβερνούν εδώ και δεκαετίες τον τόπο!

Γιάννης

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:02:00 μ.μ. EEST  

και για να "εξιτάρω" τον ανώνυμο φίλο, που αναφέρθηκε για το "κακό" των θεσμών, γράφω ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ!
Ο "κος" προβόπουλος (δκτης της ΤτΕ) είπε στους ξένους ότι αυτοβούλως! μειώνει το μισθό του επιπλέον κατά 30% και από το 2009 έχει συνολική μείωση μισθού 50%! δηλ. από 22000 ευρώ το μήνα "πεφτει" στις 11000!
χωρίς γεμάτο στομάχι δεν μπορείς να λες ΚΑΘΕ μέρα "κόψτε και κόψτε"!
ή μήπως του είπαν ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες;;; αλλά και πάλι τη "μπάζα του" την έχει κάνει!
για την οικογένεια του φουκαρά στο Ηράκλειο, που "έμεινε" μόλις τον απέλυσαν περισσεύει "κάτι τις" από τον "μειωμένο" μισθό σου "κε" προβόπουλε! μπορείς να βοηθήσεις;; εκεί θα σε πω ΜΠΡΑΒΟ και ΑΞΙΟΣ ο μισθός σου!

Γιάννης

Μanolis 19 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:10:00 π.μ. EEST  

Γιάννη, οσο περιεργο και αν ακουγεται, η Τραπεζα της Ελλαδος ΔΕΝ ανηκει στο Ελληνικο κρατος, ειναι ανωνυμη εταιρια(το κρατος μαλιστα ειναι μειοψηφια στη μετοχικη συνθεση της, με την πλειοψηφια να ανηκει σε ξενες τραπεζες) και φυσικα ο μισθος του διοικητη της δεν καταβαλλεται απο το δημοσιο, εδω και χρονια . Τωρα, το ''αυτοβούλως'' του κου Διοικητη, δεν μου λεει τιποτε , μαλλον ηταν προαποφασισμενο απο τους -ξενους- εργοδοτες του και το ''πουλαει'' ομορφα στους ιθαγενεις. Θα ηταν πιο χρησιμο να ελεγε τους λογους για τους οποιοιους ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ τις τραπεζες (εστω οσες ειχαν τη βουληση , οπως το Ταχ. Ταμιευτηριο), να ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ στο Ελλ. Δημοσιο τα εκατομυρια ευρω που πηραν για ενισχυση απο Καραμανλη και Αλογοσκουφη το 2008.
Οσον αφορα τον Προεδρο της Δημοκρατιας, δεν παυει και δεν θα παυσει να αποτελει συμβολο της κρατικης οντοτητας της χωρας μας με αρμοδιοτητες κυριως εθιμοτυπικες. Η όποια αντιδραση του στις κυβερνητικες αποφασεις , εκτος οτι ουσιαστικα απαγορευεται απο το Συνταγμα (οπως αυτο αναθεωρηθηκε το 1985 απο τον μπαμπα του ΓΑΠ), θα ηταν ανευ ουσιας και σοβαρου αποτελεσματος (περα απο καποια πρωτοσελιδα). Το Συνταγμα της χωρας μας , χρειαζεται ανανεωση .
Αγαπητε Αρματιστη, χαιρομαι να διαβαζω τις αναρτησεις σας. Εαν οι 3 οικογενειες που λετε ειναι πολιτικοι, δεν χρειαζονται διευκρινησεις. Εαν ομως εννοειτε και εξωπολιτικους παραγοντες (πχ. επιχειρηματιες) , καλο θα ηταν να ακουγαμε και ονοματα.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:21:00 μ.μ. EEST  

@ Manolis 19 Σεπτεμβρίου 2012 10:10:00 π.μ.

Φίλε Μανώλη, γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι πράγματι η ΤτΕ ανήκει στους ξένους και μάλιστα στους εγγλέζους!! είναι το ΜΟΝΟ "ίδρυμα", που ενώ άλλες χώρες με παρόμοιες τράπεζες--μετά την ανεξαρτησία τους από τους άγγλους--δεν επέτρεψαν την κυριαρχία των ξένων επ΄αυτών, εν τούτοις στην Ελλάδα από τον καιρό της σύστασής της και μέχρι σήμερα τελεί υπό την κηδεμονία των ξένων. Γιαυτό άλλωστε και ο προβόπουλος προς τους ξένους ανακοίνωσε τη μείωση του μισθού του!
Για μένα όμως ένα είναι το ζητούμενο. Μέσα στο κοινωνικό και οικονομικό χάος που μας βυθίζουν καθημερινά, ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ αυτοί οι κύριοι να είχαν το σθένος ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ και όχι με λόγια, να υποστηρίξουν κάθε προσπάθεια ανόρθωσης πρώτα του ηθικού του λαού και ύστερα του βιοτικού του επιπέδου.

Γιάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP