Βρήκαν στο Τραχώνι τον μικρότερο αγνοούμενο

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Τούρκοι δολοφόνησαν βρέφος μερικών μηνών

Λευκωσία: Η πληροφορία είναι συγκλονιστική, αφού σύμφωνα με αυτήν εντοπίστηκαν τα οστά του νεαρότερου αγνοούμενου της τουρκικής εισβολής. Πρόκειται για βρέφος μόλις μερικών μηνών (γεννήθηκε το 1974) που οι Τούρκοι το πήραν από την αγκαλιά της μάνας του και το δολοφόνησαν.

Δολοφόνησαν επίσης τη μητέρα του, την 11χρονη αδελφή της μητέρας του, τη γιαγιά του και άλλους άμαχους. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται για τον Ανδρέα Κυριάκου του Κυριάκου από το Τραχώνι Κυθρέας.

Οι ενδείξεις για εντοπισμό του μικρότερου αγνοούμενου της εισβολής προκύπτουν από τον εντοπισμό εννέα λειψάνων αγνοουμένων (συμπεριλαμβανομένων και οστών βρέφους) στα κατεχόμενα, που παραπέμπουν σε ομαδική δολοφονία που διέπραξαν οι Τούρκοι σε βάρος γυναικοπαίδων τον Αύγουστο του 1974.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», τα οστά βρέθηκαν στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Αμμοχώστου κοντά στο χωριό Τραχώνι και οι εκταφές έγιναν σε δύο φάσεις.

Αρχικά βρέθηκε αριθμός οστών και στη συνέχεια το συνεργείο ανέστειλε την εκσκαφή. Ωστόσο, επανήλθε σε μεταγενέστερο στάδιο και εντόπισε και άλλα λείψανα.

Η ταυτότητα των λειψάνων που έχουν εντοπιστεί θα διαπιστωθεί ίσως σε μερικά χρόνια, εκτός και αν επισπευσθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης των λειψάνων.

Η δολοφονία ανηλίκων και μάλιστα βρεφών στην αγκαλιά της μάνας τους, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη βαρβαρότητα και την έλλειψη σεβασμού στη ζωή που επέδειξαν οι Τούρκοι.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται ο «Φ» σχετικά πρόσφατα βρέθηκε και άλλος ομαδικός τάφος στην περιοχή Χαμίτ Μάντρες. Μέχρι στιγμής στον τάφο βρέθηκαν οκτώ λείψανα και οι εκσκαφές συνεχίζονται. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, τα λείψανα ανήκουν σε πολίτες.

Πηγή: Φιλελεύθερος

11 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:08:00 π.μ. EEST  

Λέγεται αυτή η πράξη έγκλημα πολέμου, ναι ή όχι;

Τι θα έκανε λοιπόν οποιοδήποτε κράτος της υφηλίου εαν ανακάλυπτε ένα τέτοιο γεγονός;

Δεν θα έπρεπε να καταγγελθεί η Τουρκία για εγκλήματα πολέμου;

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:47:00 π.μ. EEST  

Μάλλον υπάρχει συμφωνία των Κυπρίων με τους Τούρκους να μην το κάνουν θέμα. Πιθανόν σε αντίθετη περίπτωση να σταματήσουν οι εκσκαφές.

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:08:00 μ.μ. EEST  

ναι, από ότι έχω μάθει οι εκταφές των αγνοουμένων γίνεται με την συμφωνία του
ΟΗΕ και Κυπρίων και Τούρκων ότι δεν θα γίνουν καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου και από τις δύο πλευρές ώστε να εντοπιστούν οι σωροί, να αναγνωριστούν και να ταφούν από τους οικείους τους.

Αναδελφος 10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:45:00 μ.μ. EEST  

Δυστυχως τετοια φρικιαστικα εγκληματα πολεμου, διαπραχθηκαν και απο την δικη μας πλευρα, εστω και αν δεν γραφεται τιποτε σχετικο στον ελληνικο τυπο.
Οποιος ενδιαφερεται μπορει να αναζητησει μεσω Wikipidia τις σφαγες που διαπραχθηκαν στα τουρκοκυπριακα χωρια Μαραθος, Σαντηλαρης και Αλοντα (Mutataga, Sandilar, Atlilar)στις 14 Αυγουστου 1974 απο ελληνοκυπριους μελη της ΕΟΚΑ Β.Τα θυματα θαφτηκαν σε 2 ομαδικους ταφους με μπουλντοζα.Ο τελικος αριθμος των θυματων ανερχοταν σε 126 στους οποιους συμπεριλαμβανονταν γυναικες και παιδια.Ο αριθμος των ελληνοκυπριων που σφαγιαστηκαν ειναι πολυ μεγαλυτερος, αλλα δυστυχως δεν υπηρξαμε αγιοι, με αποτελεσμα να μην εχουμε ασπιλο ηθικο ερεισμα στην αναζητηση της αληθειας και την τιμωρια των ενοχων.
Η κτηνωδια της ανθρωπινης φυσης σε ολο το μεγαλειο της.Αλλοιμονο στους αθωους που τυχαινει να βρεθουν την λαθος χρονικη στιγμη στον λαθος τοπο....

Mithridates 11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:28:00 π.μ. EEST  

Aνάδελφε, η εξίσωση θύτη και θύματος δεν είναι αποδεκτή. Όχι από εμάς αλλά από την ιστορία.

"Τίποτα δεν ξεχνιέται"

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:17:00 μ.μ. EEST  

@ ανάδελφο
Σε κανέναν πόλεμο δεν υπάρχει 100% αθώος.Και αν είναι αθώος στην αρχή, θα διαπράξει εγκλήματα μετά, λίγα ή πολλά. Οπότε το ζήτημα της ποσότητας είναι σημαντικό. Δεν μπορούμε λχ να συγκρίνουμε την άλωση της Τριπολιτσάς και τη σφαγή που ακολούθησε με τις σφαγές, δηώσεις, εξευτελισμούς, βίαιους εξισλαμισμούς και μύρια όσα υπέστησαν οι χριστιανικοί πληθυσμοί στην "ανεκτική" και "πολυπολιτισμική" οθωμανική αυτοκρατορία που κάποιοι και στην Ελλάδα ακόμη την θεωρούν διάδοχο της Βυζαντινής (προφανώς μπερδεύοντας την π..... με την βούρτσα).
Στο θέμα της Κύπρου τώρα τα όσα γράφεις για ΕΟΚΑ Β' είναι δυστυχώς ορθά. Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήταν εντελώς αθώα πριν την εισβολή. Να λάβεις υπ'οψη σου ωστόσο οτι η αγγλική πολιτική του διαίρει και βασίλευε χρησιμοποίησε ως όργανά της τους Τουρκοκύπριους ενισχύοντας και τον εθνικισμό τους και στρέφοντας τις δυο πλευρές τη μια απέναντι στην άλλη. Και ακόμη τα όσα διέπραξαν Τουρκοκύπριοι και στρατός κατοχής υπερβαίνουν κατά πολύ τα εγκλήματα των παραστρατιωτικών - και παρανόμων, αν δεν κάνω λάθος - της ΕΟΚΑ Β΄. Άσε που μετά την εισβολή μιλάμε πια ξεκάθαρα για θύτες και θλυματα.
Οι υπεύθυνοι πάντως των σφαγών πρέπει πάντοτε να λογοδοτούν, ειδικά αν πρόκειται για οργανωμένο στρατό. Μπορεί με τα εγκλήματα πολέμου από παραστρατιωτικούς να μη βγαίνει άκρη - ίσως οι δυο πλευρές να μην το θέλουν - αλλά τα εγκλήματα του τουρκικού στρατού, οι αγνοούμενοι που μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και η λεηλασία τωω πολιτιστικών θησαυρών της κατεχόμενης Κύπρου είναι ζητήματα που δεν χωράνε σε κανένα λογαριασμό και κανέναν συμψηφισμό. Προσωπικά τέλος, λόγω ίσως της ποντιακής μου καταγωγής, δεν θα δεχόμουν κανέναν συμψηφισμό με τους γείτονες. Άλλωστε δεν έχουν τι να παραθέσουν ως αντίκρυσμα σε μια γενοκτονία...

ΑΧΕΡΩΝ 11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:08:00 μ.μ. EEST  

O Φκμκ τα εὶπε πολὺ σωστὰ.
Ὰς μὴν συμψηφὶζουμε την ακὶδα που εὶναι στον οφθαλμὸ μας, με τον πὰσσαλο στον οφθαλμὸ των επιγὸνων του Αττὶλα.

Αναδελφος 12 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:50:00 μ.μ. EEST  

@ Μιθριδατη και Φτωχο και μονο καου μπου.Φιλοι μου κανεις δεν μιλησε για συμψηφισμο. Απλα αυτος που εχασε τους δικους του, θεωρει και δικαιως πως ειναι θυμα, ανεξαρτητως εθνικοτητας και θρησκευματος.Και για τον τουρκοκυπριο που του εσφαξαν την γυναικα και τα παιδια, οι ενοχοι στα ματια του θα ειμαστε εμεις οτι και αν του αντιπαραθετουμε,.Η συγκεκριμενη σφαγη που αναφερω εγινε αναμεσα στον Αττιλα 1 και την εναρξη του Αττιλα 2.

Burgos 14 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:42:00 μ.μ. EEST  

Δυστυχώς σε έναν εμφύλιο σπαραγμό όπως αυτός στην Κύπρο ή την Βοσνία δεν υπάρχου νικητές ή νικημένοι και η σοβαροτητα των πολεμικων εγκλημάτων ξεπερνά κάθε όριο εξαιτίας του μίσους που αναπτύσεται για τον αλλοεθνή αλλά και συνάνθρωπο ... Στην Κύπρο έγιναν πολλά λάθη και απο τις 2 κοινότητες ... ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βάλλετω

Burgos 14 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:44:00 μ.μ. EEST  

Φυσικά και δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα του ΑΤΙΛΛΑ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ΕΟΚΑ ΄Β λειτούργησε ως φιλανθρωπική οργάνωση...

Ανώνυμος 15 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:35:00 μ.μ. EEST  

δεν καναμε και εμεις πολλα φιλε μου...παθαμε πολλα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP