«Περίεργη» φωτιά στο υποβρύχιο 214

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μια τραγωδία με πολιτικές, οικονομικές και επιχειρησιακές για το Πολεμικό Ναυτικό προεκτάσεις απεφεύχθη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΣ), καθώς κινδύνευσε να καταστραφεί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε δεξαμενή, στην οποία βρισκόταν ένα από τα υπό ναυπήγηση υποβρύχια, τύπου 214. Ειδικότερα, μια τραγωδία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή στα ΕΝΣ, όταν ξέσπασε πυρκαγιά, από άγνωστους λόγους, στην δεξαμενή Νο 5, όπου βρίσκεται ένα από τα υπό ναυπήγηση υποβρύχια. Εικάζεται ότι η φωτιά προήλθε από βραχυκύκλωμα, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ευτυχώς η φωτιά έγινε αντιληπτή σχετικά έγκαιρα και οι εργαζόμενοι, με τη συνδρομή του τμήματος πυρόσβεσης του ναυπηγείου, κατάφεραν να την περιορίσουν αρχικά και εν συνεχεία να την κατασβέσουν.

Ακόμα βέβαια αναμένεται η υλοποίηση της απόφασης τα υποβρύχια να φυλάγονται από το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα - και το σημειώνουμε αυτό, γιατί τονίζουμε ότι η ιδιοκτησία του Σκαραμαγκά. που έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα, δεν είναι «παιδάκια του νηπιαγωγείου». Ο Ισκαντάρ Σάφα έχει πρωταγωνιστήσει σε σκληρές όσο και περίεργες καταστάσεις στην Μ. Ανατολή...

Τα δύο από τα τρία υποβρύχια 214 είναι σχεδόν έτοιμα στη ναυπηγική κλίνη και το «ΩΚΕΑΝΟΣ» (S-118) περιμένει εδώ και τρία χρόνια να περάσει δοκιμές αποδοχής, αλλά κανείς δεν δείχνει ενδιαφέρον να τα εντάξει στη δύναμη του Π.Ν. Κάτι πρέπει να γίνει και γρήγορα.

Ο εκβιασμός της ιδιοκτησίας των Λιβανέζων που έφερε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφαστικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Λιβανέζοι αποφάσισαν ότι μπορεί να συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας στο εξωτερικό και έχουν εξαφανιστεί από την Ελλάδα, ενώ μια περιουσία 2 δισ. ευρώ βρίσκεται «δεμένη» στις ναυπηγικές κλίνες, από τη στιγμή θα μπορούσε να προσφέρει τα μέγιστα όχι απλώς στην ασφάλεια της χώρας, αλλά και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της στo Eλ Ντοράντο της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι εργαζόμενοι έχουν εγκαταληφθεί στην τύχη τους και η κυβέρνηση αρνείται να λάβει αποφάσεις, ενώ γνωρίζει τη μοναδική βιώσιμη λύση. Ακόμη και η πρωτοβουλία του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου να λάβουν οι εργαζόμενοι ένα επίδομα 1.000 ευρώ δεν έχει τελεσφορήσει, καθώς έχει μπλεχτεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Αυτή τη στιγμή το Π.Ν., βάσει αυτών που έχει πληρώσει, έπρεπε να είχε τέσσερα ολοκαίνουργια υποβρύχια 214 και τρία εκσυγχρονισμένα τύπου 209/1200. Αντί αυτών όμως, έχει επιχειρησιακό μόνο ένα, το «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» (S-120).

Δημοκρατία

6 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:09:00 π.μ. EEST  

Φωτιά στο zubr φωτιά στα υποβρύχια. Μοιάζει να εξαιρετικά απίθανο να είναι τυχαία τα δυο περιστατικά

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:11:00 π.μ. EEST  

Μήπως το μεγαλοποιούμε; Στο defence-point λέγανε χτες για φωτιά σε πίνακα ο οποίος ήταν μακριά από τα υποβρύχια.

Alexandros 27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:27:00 π.μ. EEST  

Με πρόλαβε ο Ανώνυμος, ελπίζω να ξυπνήσουν κάποια στιγμή, γιατί από ο,τι φαίνεται είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση πέρα από οικονομική και σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών.

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:34:00 π.μ. EEST  

λοιπον παιδια, επειδη δουλευω στα ναυπηγεια, να σας ενημερωσω για καποια πραγματα.ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ η Νο5 δεξαμενη με τα υποβρυχια, βρεισκεται 300 με 400 μετρα μακρια, και δεν υπαρχει κανενας κινδυνος για τα υποβρυχια, τα οποια ειναι σε υποστεγο, πληρως πυριμαχο, και σε αυστηρα ελεγχομενο χωρο. οποτς σας παρακαλω πριν δημοσιευσετε κατι, διασταυρωστε το.

με εκτιμηση

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:43:00 π.μ. EEST  

Καλημέρα σε όλους.
ΘΕΡΜΟΤΑΤΗ παράκληση προς τους φίλους του "εν κρυπτώ".
Σε κείμενα του "εν κρυπτώ" ή άλλων σχολιαστών στα οποία αναφέρεται το όνομα του ακανόμαστου ΓΑΠ αν είναι δυνατόν να γίνεται επεξεργασία, ούτως ώστε ή να παραλείπεται το όνομά του, ή να γράφεται με ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ-αν δεν γίνεται αλλιώς- ή να αποκαλείται ο σύγχρονος ΟΛΕΤΗΡΑΣ της χώρας κι εμείς θα καταλαβαίνουμε για ποιό παράσιτο-επιεικέστατος χαρακτηρισμός- της σύγχρονης ιστορίας του τόπου αναφέρεσθε! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να γράφεται το όνομα αυτού του υποκειμένου με μεγάλα γράμματα, όταν οι συμφωνίες και πρακτικές του ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ τον Ελληνικό λαό!
Έρχεται ο τουρίστας-βολευτής, ψηφίζει την καταστροφή του τόπου και ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΕΤΑΙ για να μεταδώσει το φως της "σοφίας του" και σε άλλους "κοιμισμένους" λαούς!

Ευχαριστώ και συγνώμη για το άσχετο του θέματος, αλλά διάβασα στο εν λόγω σχόλιο το όνομά του και δεν άντεξα!

Γιάννης

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:50:00 μ.μ. EEST  

παιδιά, δείτε τι έγραψαν στο facebook οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Λένε τι ακριβώς συνέβη και άλλα πολλά που από μόνα τους είναι πολύ σοβαρά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP