Συνέλαβαν Τ/κ καταζητούμενο για φόνους Ισαάκ - Σολωμού

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Στο Κιργιστάν φαίνεται να έχει συλληφθεί ο Ερχάν Αρικλί που καταζητείται για τον φόνο των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Ο Αρικλί ήταν ο πρώην «αντιπρόσωπος» του ψευδοκράτους στο Κιργιστάν και σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος επειδή κατείχε "διπλωματικό" διαβατήριο...

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η αστυνομία στο Κιργιστάν συνέλαβε τον πρώην «αντιπρόσωπο» του ψευδοκράτους εκεί, Ερχάν Αρικλί, κατόπιν αιτήματος της «ε/κ διοίκησης», όπως αναφέρουν τ/κ ΜΜΕ την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Αρικλί είναι μεταξύ των ατόμων που καταζητούνται μέσω Ιντερπόλ για τα γεγονότα του 1996 στη Δερύνεια, κατά τα οποία δολοφονήθηκαν οι Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού. Τα τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι καταζητείται με την κατηγορία της δολοφονίας καθώς η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε δώσει το όνομά του μαζί με του τότε επικεφαλής του κατοχικού στρατού και άλλων αρμοδίων στα κατεχόμενα για τις δύο δολοφονίες.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Αρικλί συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μανάς και λόγω του ότι είχε στην κατοχή του «διπλωματικό» διαβατήριο του ψευδοκράτους οδηγήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας στην πρωτεύουσα Μπισκέκ.

Ο οικονομικός ακόλουθος της τουρκικής Πρεσβείας στο Κιργιστάν Μπεχζάτ Ερτέν δήλωσε στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου Ανατολή ότι η αστυνομία βρήκε πως οι κατηγορίες δεν στέκουν. «Μετά από αίτημα της ε/κ πλευράς, η σύλληψη του Αρικλί σε μια φιλική και αδελφική χώρα, το Κιργιστάν, αντικρίσθηκε με λύπη από τους Τούρκους που ζουν εδώ», δήλωσε ο κ. Ερτέν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών του Κιργιστάν, στην οποία κάνουν αναφορά τα τ/κ ΜΜΕ, ο Ερχάν Αρικλί αναζητείτο από την Ιντερπόλ και συνελήφθη στη Μπισκέκ με την κατηγορία εγκλήματος που διεπράχθη το 1996 στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια έρευνας διαπιστώθηκε ότι έφερε «διπλωματικό» διαβατήριο και πως μετά τη διάπραξη του εγκλήματος κατέφυγε στο Κιργιστάν. Η ανακοίνωση καταλήγει ότι ο Αρικλί μεταφέρθηκε στη Γενική Διεύθυνση της Αστυνομίας στη Μπισκέκ.

Τ/κ ΜΜΕ, επικαλούμενα πληροφορίες από την τουρκική Πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, μετέδωσαν ότι ο Αρικλί αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή iKypros

8 σχόλια:

Nikos 20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:40:00 π.μ. EEST  

Οι Εβραίοι θα τον είχαν βρει και θα τον είχαν περιποιηθεί δέοντος τόσα χρόνια, εμείς όμως ήμασταν απασχολημένοι με την κατανάλωση αστακομακαρονάδας (με δανικά) οι δε αδελφοί κύπριοι είχαν πιο σοβαρά πράγματα όπως τη κονόμα από τις Ρωσικές off shore εταιρίες και καταθέσεις.

Τιμή και δόξα στους Σολομού και Ισαάκ

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:53:00 π.μ. EEST  

Τον άφησαν ελεύθερο...

Α, ρε Μοσάντ που σας χρειάζεται!

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:11:00 μ.μ. EEST  

Κάνουν "χαρούλες" οι τουρκοφυλλάδες για την απελευθέρωση του "ήρωος" και αναιδέστατα γράφουν ότι δεν "έπιασε το κόλπο" των Ε/Κ.
Άν ήταν αθώος γιατί κρυβόταν τόσα χρόνια στο Κιργιστάν;!!
Μήπως είναι ευκαιρία, τώρα που γνωρίζουμε, που κρύβονται τα κοπρόσκυλα (Κιργισταν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν και ΟΛΑ τα -ισταν!)τόσο ΕΜΕΙΣ όσο οι Κύπριοι να προχωρήσουμε σε συμφωνίες έκδοσης ατόμων, που διεθνώς καταζητούνται, ούτως ώστε την επόμενη φορά όποιο "καλόπαιδο από δαύτους" συλληφθεί, να παραδοθεί στη δικαιοσύνη των χωρών μας;;
Δεν ρωτάμε και τους ισραηλινούς πως φέρνανε στο Ισραήλ και δικάζανε τους εγκληματίες του ράιχ;; Αυτοί όλο κάτι περισσότερο θα γνωρίζουν!
Γιάννης

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:41:00 μ.μ. EEST  

"Στην κολώνα της Δ.Ε.Η."

Στίχοι: Κώστας Βίρβος
Μουσική: Γρηγόρης Μπιθικώτσης
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:54:00 μ.μ. EEST  

Διεθνές ένταλμα και το λουρί της μάνας. Ένα σοβαρό κράτος θα τον είχε βουτήξει, φέρει στην Κύπρο, δικάσει και εκτελέσει εν μία νυκτί όπως έκαναν οι Εβραίοι για τους Ναζί. Και επειδή είμαστε κότες για να κάνουμε κάτι τέτοιο και φοβόμαστε τους πασάδες που τους ξεβρακώνουν καθημερινά εκατό ξυπόλητοι Κούρδοι, μπορούσαμε να μιμηθύμε το παράδειγμα του ASALA. Αλλά και στην Κύπρο, που είδαμε τις προάλλες την ανάρτηση για όσους μαρτύρησαν στα χέρια των τουρκαλάδων,στις πορείες και στα λόγια εξαντλούνται. Αμα είναι/είμαστε πατριώτες, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Ξέρουμε πια που είναι. Υπηρεσίες πληροφοριών υπάρχουν, και σφαίρες υπάρχουν. Ούτε χρειάζεται να το μάθουν ο Αντωνάκης και ο Χριστόφιας (ήταν και σύντροφος κάποτε τρομάρα του...)και μας μείνουν στα χέρια από το πολύ...θάρρος.

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:48:00 μ.μ. EEST  

Δεν είναι το ίδιο εύκολο ακόμα και αν είχαμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες να "τακτοποιείς" έναν του Γ΄ράϊχ και έναν Τούρκο. Δεν υπάρχει η ίδια νομιμοποίηση διεθνώς.
(Μπορούμε να ξεκινήσουμε με το να επιτρέψουμε στους Πομάκους να μάθουν Ελληνικά!)
Γενικά νομίζω ότι ο μόνος τρόπος να προωθήσεις "υπογείως" τα συμφεροντά σου είναι με θετικές ενέργειες. Μπορούμε να διδαχθούμε πολλά από την άλλη πλευρά. Οικονομική υποστήριξη με τράπεζα, παράλληλες διοικητικές δομές με ψευδο-ιμάμηδες, οικονομική αρωγή πολιτιστικών συλλόγων. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους που θα τα έχουν μελετήσει αυτά αναλυτικά, μακαρι να τους δούμε και σε θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων.

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:39:00 μ.μ. EEST  

Ολα τα λεφτα το τελευταιο σχολιο και φυσικα ακριβεστατο!

Τα σεβη μου.

george giannopoulos 22 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:26:00 μ.μ. EEST  

Προσυπογράφω απόλυτα!!!

"Δεν είναι το ίδιο εύκολο ακόμα και αν είχαμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες να "τακτοποιείς" έναν του Γ΄ράϊχ και έναν Τούρκο. Δεν υπάρχει η ίδια νομιμοποίηση διεθνώς.
(Μπορούμε να ξεκινήσουμε με το να επιτρέψουμε στους Πομάκους να μάθουν Ελληνικά!)
Γενικά νομίζω ότι ο μόνος τρόπος να προωθήσεις "υπογείως" τα συμφεροντά σου είναι με θετικές ενέργειες. Μπορούμε να διδαχθούμε πολλά από την άλλη πλευρά. Οικονομική υποστήριξη με τράπεζα, παράλληλες διοικητικές δομές με ψευδο-ιμάμηδες, οικονομική αρωγή πολιτιστικών συλλόγων. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους που θα τα έχουν μελετήσει αυτά αναλυτικά, μακαρι να τους δούμε και σε θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP