Εκδήλωση Μνήμης Πεσόντων Αεροπόρων 1940-41 και Κορέας

Τρίτη 31 Μαΐου 2011



Την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων της 112 ΠΜ στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, στο πλαίσιο της ετήσια εκδήλωσης της Royal Air Forces Association (RAFA).

Η RAFA έχει καθιερώσει ετήσια εκδήλωση μνήμης και απόδοσης τιμών στους νεκρούς αεροπόρους (Έλληνες και Βρετανούς) που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι υπερασπίζοντας την Ελλάδα την περίοδο 28 Οκτωβρίου 1940 έως 31 Μαΐου 1941.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Επιτελάρχης της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης Υποπτέραρχος (Μ) Κωνσταντίνος Οικονόμου, εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπορίας και Ενώσεων Αποστράτων, Πεσόντων Αεροπόρων και πλήθος κόσμου.




Το Σάββατο 28 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στο Τατόι, στο πλαίσιο της ετήσια εκδήλωσης μνήμης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπορίας (ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α) για τους Πεσόντες Αεροπόρους του 13ου Σμήνους κατά τα έτη 1951 και 1952 στην Κορέα.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας, εκπρόσωποι βετεράνων και ενώσεων αποστράτων, πεσόντων αεροπόρων και πλήθος κόσμου.



4 σχόλια:

Nikolaos 4 Ιουνίου 2011 στις 11:44:00 μ.μ. EEST  

Το 1940 χάθηκε και θείος μου Υποσμηναγός Α.Μ. με το Blenheim του.

Στις αναμνήσεις του, ο τότε διοικητής του αείμνηστος πλέον Υποπτέραρχος Ποταμιάνος, τον αναφέρει.

Όταν επεκοινώνησα πριν από 7 χρόνια μαζί του και τον ρώτησα αν γνωρίζει τι απέγινε ο θείος μου, μου απήντησε πως κανείς δεν γνωρίζει το τέλος του...

Παρέμεινε αγνούμενος.

Κατά τον Υποπτέραρχο Ποταμιάνο, η Διοίκηση είχε στείλει λάθος λάδι για τους κινητήρες των Blenheim. Έτσι όταν λειτουργούσαν σε περισσότερες στροφές οι κινητήρες των καταστρέφοντο.

Σκεφθείτε τι πρόβλημα είχαν οι πιλότοι, που έπρεπε να πετάξουν, κάτω από τέτοιες συνθήκες, επάνω από την οροσειρά της Πίνδου ...

Ευμένης ο Καρδιανός

Ανώνυμος 6 Ιουνίου 2011 στις 7:21:00 μ.μ. EEST  

Όλα καλά, αλλά ο αξιωματικός που έχει πλάτη στο φακό θα έπρεπε να μάθει ότι τους πεσόντες τους χαιρετούν από στάση προσοχής και όχι "χυμιανάπαυσης"...

Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2011 στις 12:49:00 π.μ. EEST  

γιατί, αμα τους χαιρετήσει απο ιμηαναπαυση θα παρεξηγηθούνε οι πεσόντες;

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2011 στις 11:26:00 π.μ. EEST  

@ ανώνυμο 12.49:
Αν δεν καταλαβαίνεις πόσο ευλαβικά πρέπει να αποδίδεται η τιμή προς τους πεσόντες, μάλλον δεν καταλαβαίνεις και γιατί αποδίδεται. Και αν δεν καταλαβαίνεις γιατί αποδίδεται, μάλλον κακώς διαβάζεις αυτό το ιστολόγιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP