Εξιχνιάστηκε το φονικό του Ρέντη

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Τέλος στην υπόθεση του φόνου των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη, η οποία είχε ρίξει βαριά τη σκιά στην αστυνομία, έδωσε η Ασφάλεια Αττικής.

Συνέλαβε τους δύο από τους δράστες, οι οποίοι, το βράδυ της 1ης Μαρτίου, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Γιάννη Ευαγγελινέλη, 23 χρονών και τον Γιώργος Σκυλογιάννη, 22 ετών.

Πρόκειται για ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ηλικίας 36 και 28 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ για το φονικό αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, επίσης ομογενείς από την Ρωσία.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στη διαλεύκανση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών.

«Η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες έχει μεγάλη σημασία για την κοινωνική συνοχή. Η γόνιμη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών και αρχών ας αποτελέσει παράδειγμα. Έχουμε ανάγκη τις ευχάριστες ειδήσεις και κάθε απόδειξη της ικανότητας του κράτους να επιτελεί με επιτυχία το έργο του», τονίζει σε ανακοίνωσή του για την εξιχνίαση της υπόθεσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η συμμετοχή του ενός εκ των συλληφθέντων στον φόνο ταυτοποιήθηκε,σύμφωνα με πληροφορίες, από γενετικό υλικό το οποίο εντοπίστηκε σε γάντι που είχε βρεθεί κοντά στο σημείο της συμπλοκής. Η συμμετοχή στη συμπλοκή του δεύτερου ατόμου που συνελήφθη προκύπτει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από αποτύπωμά του που βρέθηκε στο όπλο τύπου καλάνσικοφ, που είχαν εγκατελείψει οι δράστες μέσα στο αυτοκίνητό τους μετά την συμπλοκή στου Ρέντη.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν αυτός που πυροβόλησε με το καλάσνικoφ εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, με συνέπεια να δολοφονήσει τους δύο αστυνομικούς και να τραυματίσει άλλους δύο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες συμμετείχαν σε συμμορία οι οποία διέπραττε ληστείες. Στη συμμορία συμμετείχαν, επίσης, δύο Έλληνες, ηλικίας 31 ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, με την κατηγοριά ότι πήραν και αυτοί μέρος στη ληστεία του περιπτέρου.

Μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ο ένας από αυτούς παρέλαβε τους δύο δράστες από κοντινό σημείο της περιοχής του Ρέντη και τους βοήθησε να διαφύγουν. Στην ίδια συμμορία συμμετείχαν και δύο Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 31ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι, όπως έγινε γνωστό, προμήθευαν τη συμμορία με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Διέφυγαν στο εξωτερικό δύο που καταζητούνται

Εκτιμάται ότι οι άλλοι δύο συνεργοί των συλληφθέντων που συμμετείχαν στον φόνο των δύο αστυνομικών, ομογενείς από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και αυτοί, ο ένας εκ των οποίων είχε τραυματιστεί, έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν ποιός ήταν ο γιατρός που περιέθαλψε τον τραυματία μετά τον φόνο των δύο αστυνομικών.

Στο εξωτερικό προσπαθούσαν να διαφύγουν και οι δύο συλληφθέντες και όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είχαν μάλιστα απευθυνθεί σε φυλακισμένους «που είχαν άκρες», προκειμένου να προμηθευτούν διαβατήρια.

Η σύλληψή τους έγινε έπειτα από συνεργασία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης έλαβε μέρος μεγάλος αριθμός αστυνομικών, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν υπό παρακολούθηση τα άτομα που ήταν ύποπτα για τη συμμετοχή της στο φόνο των δύο αστυνομικών.

Χθες το βράδυ μάλιστα προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής 35 άτομα και έτσι σιγά -σιγά άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση. Από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν 5 ακόμα άτομα, Έλληνες και ξένοι, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η συμπλοκή

Οι δύο αστυνομικοί είχαν συμπλακεί με κακοποιούς στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος της Λαχαναγοράς Ρέντη.

Ο ένας αστυνομικός, σοβαρότατα τραυματισμένος στο κεφάλι, έχασε τη ζωή του λίγο μετά τη συμπλοκή, ενώ ο δεύτερος, επίσης με τραύματα στο κεφάλι, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, κατέληξε.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατεδίωκαν κλεμμένο όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα ύποπτα για ληστεία, η οποία είχε σημειωθει΄λίγη ώρα νωρίτερα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Μενίδι.

Οι δύο από αυτούς που επέβαιναν στο αυτοκίνητο άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν τέσσερις ακόμη αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο είχε βρεθεί μετά τη συμπλοκή στην οδό Παλαιολόγου στου Ρέντη. Εντός του οχήματος, που είχε κλεμμένες πινακίδες, βρέθηκε ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι.

www.ethnos.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2011 στις 12:20:00 π.μ. EEST  

Αυτή η ιστορία είναι πολύ περίεργη.

Προσέξτε:

Είσαι μικρομεσαίος κακοποιός απο την τέως ΣΕ. Εχεις έρθει στην Ελλάδα να τα κονομήσεις γιατί και μπάχαλο είναι, και ωραίες γυναίκες έχει, και εύκολες είναι οι περισσότερες γυναίκες, και κυρίως γιατί κυκλοφορεί πολύ χρήμα και η Αστυνομία που έχουμε είναι για τα μπάζα.

Μέχρι εδώ καλά.

Παίρνεις λοιπόν την τζιπάρα σου και...πάς να ληστέψεις ένα περίπτερο. Τι μπάζα να έκανες. 2-3 χιλιάρικα δια τέσσερα, ήτοι 500-700 ευρώ κατά άτομο, που για έναν τυπάκο σαν κι εσένα δεν φτάνει ούτε για να δώσεις στον μαίτρ του κωλάδικου που συχνάζεις στην παραλιακή.

???

Στο γυρισμό σε παίρνει χαμπάρι η Αστυνομία και αρχίζει η καταδίωξη. Εσύ, ο μικρομεσαίος κακαποιός της πλάκας απο τη Γεωργία, ο σκατόβλαχος που κοιμόταν σε κοτέτσια και πηδούσε σε αχυρώνες δεν ιδρώνεις κάν καθώς δεν έχεις σε καθόλου μεγάλη υπόληψη τους Ελληνες, την Ελλάδα και φυσικά τους Ελληνες μπάτσους που τους θεωρείς ερασιτέχνες και καραγκιοζάκους. Συνεχίζεις να οδηγείς κούλ και άνετος, πιθανώς ακούγωντας καμμιά τραγουδιάρα στη διαπασών.

Ο ίδιος άνθρωπος άν ήταν σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαική χώρα, για να μην πώ Τουρκία, όταν καταλάβαινε ότι τον ακολουθούσε η Αστυνομία θα είχε λερώσει δυο σώβρακα και αλλάξει τρείς φανέλλες. Εδώ στην Ελλάδα είμαστε τόσο του πεταματού πού ούτε κάν οι Γεωργιανοί κλεφτοκοτάδες δεν μας υπολογίζουν.

Πέρας ενότητας. Συνεχίζουμε.

Αντί λοιπόν να κάνεις καμμιά μανούβρα να χάσεις την Δ που ακολουθεί, αποφασίζεις να κάνεις τον...Σπέτσναζ βραδιάτικα στην λαχαναγορά του Ρέντη στην Ελλάδα.

Ετσι λοιπόν πιάνεις και φράζεις το δρόμο με το αυτοκίνητο σου, και καλύπτεσαι απο πίσω ένοπλος (Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΕ Α/Τ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΠΧ ΤΗΣ ΕΚΑΜ), περιμένοντας 4 Ελληνες Αστυνομικούς της καλύτερης και πιο μάχιμης μονάδας της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την ΕΚΑΜ, που:

α. Εχεις ακούσει ότι είναι πρώην καταδρομείς/κομμάντο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας.

β. Είναι απο τις λίγες μονάδες που εξασκούνται στα όπλα τακτικότατα.

γ. Εχουν λάβει ειδική εκπαίδευση, και μάλιστα πρόσφατα, εκτός απο την εκπαιδευση του ΚΔ και της εκπαίδευση της Σχολής.

δ. Είναι επίλεκτοι και έχουν πνεύμα μονάδας και σχετικά υψηλό ηθικό.

------------->Εσύ λοιπόν, το αλλοδαπό τυπάκι που κλέβει περίπτερα και κανά σουπερμάρκετ και στη Γεωργία εκλεβες κοτέτσια και πρόβατα, κάθεσαι και στήνεις ενέδρα σε τέσσερους πάνοπλους Ελληνες πρώην κομμάντο που φέρουν και αλεξίσφαιρα γιλέκα, βραδιάτικα μέσα στο κόσμο σε ξένη χώρα με σκοπό να τους καθαρίσεις. Και όλα αυτά ενώ είσαι εξοπλισμένος με όπλο τεχνολογίας 1950, κατασκευής 1980, και με σφαίρες της πλάκας μαζικής παραγωγής που δεν κάνουν για σκόπευση ακριβείας.

Μα ποιός είσαι επιτέλους, Ο Παγκόσμιος Στρατιώτης είσαι;

Περνάμε στο περιστατικό τώρα.

-------->Φανταστείτε το: είσαι ταμπουρωμένος πίσω απο το καπώ του τζίπ, είναι βράδυ, έχεις τα φώτα των μηχανών της Δ στην άκρη του σκοπεύτρου σου.

Αντί να σε πιάσει κρύος ιδρώτας και τρέμουλο όπως θα έπιανε σχεδόν κάθε φυσιολογικό άνθρωπο που δεν έχει λάβει ειδική εκπαίδευση εσύ απλά στέκεσαι και περιμένεις να πλησιάσουν λίγο ακόμα με τον επιλογέα του όπλου σε βολη-κατά-βολή θέση.

Αυτά δεν γίνονται ΟΥΤΕ στο Χόλυγουντ.

Μόλις πλησιάζουν λίγο ακόμα με ΔΥΟ βολές, παρά το γεγονός ότι στραβώνεσαι απο τα φώτα της μηχανής και τις γαλάζιες αναλαμπές των φανών, εκτελείς ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ οδηγούς τον ένα μετά τον άλλον με διαφορά δευτερολέπτων με βολή στο κράνος παρακαλώ.

Κατόπιν, θέτεις το όπλο σε βολή κατά ριπάς, και αδειάζεις τον γεμιστήρα πάνω στους άλλους δυο ζωντανούς Αστυνομικούς.

Μετά σαν κύριος και γελώντας, ανεβαίνεις στο Τζίπ, βάζεις πρώτη, και απομακρύνεσαι σαν κύριος με προορισμό τον πλησιέστερο ηλεκτρικό σταθμό. Ούτε κάν έχεις ιδρώσει.

Μπάς και βλέπουμε έργο με τον Στήβεν Σήγκαλ;

(Συνέχεια με την κατάληξη και τα ερωτηματικά που τίθενται για συζήτηση σε επόμενο πόστ)

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2011 στις 12:21:00 π.μ. EEST  

(συνέχεια απο το προηγούμενο)

Και εδώ τίθενται ερωτηματικά:

1. Ποιός εκπαίδευσε τα τυπάκια αυτά; Είναι όλοι οι κλεφτοκοτάδες απο την Γεωργία έτσι; Αμαν είναι έτσι, να διώξουμε τους μόνιμους απο τον Στρατό και την Αστυνομία και να πάρουμε Γεωργιανούς κλεφτοκοτάδες.

2. Ποιός έμαθε στα τυπάκια αυτά να εφαρμόζουν μεθόδους Αντιτρομοκρατικής μονάδας (οι μανούβρες, τα ταμπουρώματα, οι ενέδρες κτλπ);

3. Ξέρουν όλοι οι Γεωργιανοί κλεφτοκοτάδες παύλα τσοπάνηδες να χειρίζονται τόσο καλά τα Καλάσνικοφ; Πώς διάλο γίνεται αυτό; Εδώ τα παλιά τα χρόνια που υπηρετούσανε 2 χρόνια στις Ειδικές Δυνάμεις και πάλι σημάδι δεν μαθαίνανε.

4. Συνάδει ο επαγγελματισμός των τύπων αυτών στην Μάχη Πόλεως, στον Χειρισμό Οπλων, στην Σκοποβολή κτλπ με το προφίλ ενός Γεωργιανού κλεφτοκοτά;

Προσωπικά δεν πιστεύω ούτε το 30% απο αυτά που λέει η αστυνομία. Πιστεύω πώς οι δράστες είναι άλλοι που δεν μπορούν να τους αγγίξουν και δεν πρόκειται να τους μάθουμε ποτέ.

ΥΓ: Αν όντως οι τύποι αυτοί είναι ερασιτέχνες τσομπαναραίοι απο την πρώην ΣΕ όπως λέει η ΕΛΑΣ, με πιάνουν ΜΑΥΡΕΣ σκέψεις λόγω της παντελούς έλλειψης σεβασμού που είχαν οι τύποι αυτοί στις Ειδικές Δυνάμεις των Εν Δυνάμεων, στις Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας, και γενικά σε οτιδήποτε ΕΛληνικό και ένστολο.

Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι ήδη θα έχουν φάει το ξύλο της ζωής τους απο τα ΕΚΑΜ.

Ευχαριστώ για το χώρο που μου διαθέσατε.

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2011 στις 3:59:00 μ.μ. EEST  

η εκπαιδευση που γίνεται στους κληρωτούς ΚΔ ειναι για τα κλάματα, απλά υπάρχουν για τις σκοπιές και τις αγγαρίες, μετά οι 6 μήνες στους ειδ. φρουρούς και η εκπαιδευση για τη ΔΙΑΣ δεν είναι αρκετή. Οι κακοποιοί που δεν έχουν να χάσουν τίποτα δεν μασάνε απο τέτοια...

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2011 στις 7:15:00 μ.μ. EEST  

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Και άνδρας των ΟΥΚ να είσαι, όταν βρίσκεσαι πάνω σε μηχανή μπορούν να σε σκοτώσουν για πλάκα...
Δεν χρειάζεται καμία εκπαίδευση για να σκοτώσεις με AK αστυνομικούς πάνω σε μηχανές. Και είναι άνετοι γιατί οι αστυνομικοί δεν μπορούν να πυροβολήσουν. Εδώ Έλληνας πολίτης αμυνόμενος μέσα στο ίδιο του το σπίτι και επειδή μαχαίρωσε έναν κλέφτη, μπήκε στη φυλακή. Αυτά αξίζουν στο 90% του διεφθαρμένου και σάπιου ελληνικού λαού. Το κακό είναι πως την πληρώνουν και άτομα που δεν φταίνε. Ο ίδιος λαός είτε θα ψηφίσει πάλι τους ίδιους, είτε θα κάνει αποχή και θα ξαναβγούν οι ίδιοι..

Ανώνυμος 8 Μαΐου 2011 στις 12:17:00 π.μ. EEST  

μάλιστα πρώην αστυνομικός μέλος της σπείρας...

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2011 στις 1:16:00 μ.μ. EEST  

κριμα τα παιδια που φυγανε και στις μαναδες και στους πατεραδες που τα χασανε τι να πω .Μηπως θα γυρισουν πισω με τα λογια .ευχομαι να μην βγουν σε 10 χρονια εξω και κανουν παλι τα ιδια .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP