Ωμή παρέμβαση των Ευρωπαίων στα εσωτερικά της χώρας

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ανήκουστο: Οι ηγέτες της Ευρώπης απαιτούν από τα πολιτικά κόμματα να συναινέσουν στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο προκειμένου να δώσουν τη βοήθεια στην Ελλάδα και να μην την αφήσουν να χρεοκοπήσει.

Μάλιστα, η ΕΕ δεν το θέτει αυτό ως παράκληση αλλά ως υποχρέωση των κομμάτων, και ως προϋπόθεση για να μας δώσουν τη βοήθεια.

Αναγκάζουν δηλαδή την Ελλάδα με ένα απίστευτο εκβιαστικό δίλημμα να συμφωνήσει, έστω κι αν δεν το θέλει. Βάζουν τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης ουσιαστικά να υπογράψουν δήλωση μετάνοιας και υποταγής.

Αν αυτό έχουμε καταλάβει από το Γιουρογκρούπ τότε μιλάμε για μια απίστευτη και ωμή παρέμβαση των Ευρωπαίων στα κυριαρχικά δικαιώματά μας.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε μέχρι στιγμής στην διάθεσή μας, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Eurogroup o Επίτροπος, Όλι Ρεν, και ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, υπογράμμισαν την ανάγκη να επιτευχθεί πολιτική συναίνεση σε σχέση με την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ομαλή συνέχιση της χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι κύριοι Γιούνκερ και Ρεν απηύθυναν έκκληση προς τα πολιτικά κόμματα για συναίνεση! Συγκεκριμένα δήλωσαν πως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της βοήθειας της ΕΕ προς τη χώρα μας είναι η «αφοσίωση», όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν, των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας στο μνημόνιο!!! Και άφησαν να εννοηθεί πως σε αντίθετη περίπτωση ενδεχομένως να μην είναι εγγυημένη ούτε καν η εκταμίευση της επόμενης, κρίσιμης πέμπτης δόσης του υφιστάμενου δανείου …

“Απολύτως απαραίτητη» η συναίνεση, γράφει (φυσικά) η ‘Καθημερινή”

Η Επιτροπή της ΕΕ εμφανίζεται άκρως δυσαρεστημένη με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος στην Ελλάδα. «Δηλώνω ρητά και καθαρά: η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και να διασφαλίσει ότι θα υλοποιηθεί πλήρως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων», δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρεν στη γερμανική εφημερίδα Die Welt . Επιπρόσθετα, ο Επίτροπος θεωρεί «απολύτως απαραίτητο» τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να τερματίσουν τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος. «Είναι πλάνη να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων», τονίζει ο κ. Ρεν.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της ‘Welt Online’, παρά τις σημαντικές ελλείψεις στην υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που θα καταγραφούν, όπως λέει, στην έκθεση προόδου μετά τον έλεγχο της τρόικας, ΔΝΤ και ΕΕ θα χορηγήσουν στην Ελλάδα την επόμενη δόση της βοήθειας. «Ενόψει της δραματικής κατάστασης, δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, παραπέμποντας σε πηγή που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

www.antinews.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2011 στις 11:25:00 π.μ. EEST  

Κύριε Σαμαρά! έχεις τα κότσια να τους στείλεις από κει που ρθαν, ή θα αποδειχθείς και σύ ένα "καλό και υπάκουο" παιδί της "Μπίλντενμπεργκ";;;; Για να σε δούμε!!!! Όσο για μας, φτωχοί μπορούμε να ζήσουμε. Σκλάβοι ΠΟΤΕ. ΈΛΛΗΝΕΣ

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2011 στις 4:43:00 μ.μ. EEST  

Σιγά μην τυχόν και δεν συναινέσει το κουταβάκι της "Μπίλντενμπεργκ." Το μόνο που "καίει" είναι το πως θα το σερβίρει σ' αυτούς που περιμένουν "σωτηρία".

konion 17 Μαΐου 2011 στις 11:29:00 μ.μ. EEST  

Ὅποιος δανείζεται καὶ ἔχει ἐξαγωγὲς 16 δὶς καὶ εἰσαγωγὲς 47 δίς, θὰ ἀνεχθῆ πολλά.

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2011 στις 3:21:00 π.μ. EEST  

Ας υπενθυμίσει η κυβέρνηση και ο Σαμαράς στους επίδοξους νεοφεουδάρχες πως έχουμε δημοκρατία και λόγω της σοβαρότητος του θέματος θα θέσουν την απαίτησή τους αυτή σε δημοψήφισμα. Για να δούμε, τολμάνε;
Έστω πως τολμάνε, τί θα ψηφίσουν οι Έλληνες στη συνέχεια; Φτώχεια ή Λεφτά;

ΑρΜΑρΤΩΛΟC 24 Μαΐου 2011 στις 11:56:00 π.μ. EEST  

...αντισταση γινετε και οταν προσπαθουμε να φτιαξουμε επιχειρησεις,βιοτεχνικες,βιομηχανικες,εμπορικες και να παραγουμε στην χωρα μας προιοντα που εισαγει!! επισης αντισταση κανουμε και οταν αλληλοδανειζόμαστε μεταξυ μας χωρις τοκο!!αντισταση κανουμε οταν δεν ξαναψηφισουμε τα κομματα που μας προπαγανδιζουν την αναγκη να εμπιστευομαστε την παντοτε ανθελληνικη Δυση...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP