Σκηνικό Ιμίων στήνουν σε Αγαθονήσι/Φαρμακονήσι

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Καινούργιο σκηνικό Ιμίων επιχειρούν, όπως φαίνεται, να στήσουν οι γείτονες μας (πάντα δια της Χουριέτ).Μετά τις γνωστές δηλώσεις του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Ναμικ Κεμάλ Ζεϊμπέκ ότι «Το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδος», αλλά και τη σιωπή του «κουμπάρου» και «αδελφού» Ερντογάν, η εφημερίδα Χουριέτ που συμμετείχε ενεργά στο θέατρο των Ιμίων, ανακάλυψε την εκκλησία που έφτιαξαν οι Έλληνες σε ένα από τα νησιά!

Στο σχετικό δημοσίευμά της παραθέτει τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του ιδίου Κόμματος Μπενιαμίν Αλτουνελλί, ο οποίος καλεί τον κ. Νταβούτογλου να ξεκαθαρίσει το θέμα «της ελληνικής κατοχής των δυο νησιών».

Σύμφωνα με την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, η κυριότητα των δυο νησιών ανήκει στην Τουρκία βάσει των Συνθηκών της Λοζάνης και των Παρισίων και δεν υπάρχει καμία διεθνής συνθήκη που να πιστοποιεί τη μεταβίβαση τους στην Ελλάδα.

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών απέφυγε να κάνει ανακοινώσεις για το νομικό καθεστώς των δυο νησιών. Η Διεύθυνση Πληροφοριών του υπουργείου απάντησε σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας ως εξής:

«Η Ελλάδα και η Τουρκία εξετάζουν μέσω των δυο υπουργείων όλα τα θέματα που σχετίζονται με το Αιγαίο. Δεν άλλαξε η θέση της Τουρκίας για τα ζητήματα αυτά. Την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις δεν είναι σωστό να κάνουμε καμία ανακοίνωση για το νομικό καθεστώς των δυο νησιών».

Από τα συμφραζόμενα συμπεραίνει κανείς ότι και το υπουργείο αμφισβητεί το νομικό καθεστώς των δυο νησιών μας. Εδώ μετακόμισαν στη Μεσόγειο το Καστελόριζο δεν θα αφαιρούσαν από το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων δυο μικρά νησιά;

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν αστείους τους ισχυρισμούς αυτούς, όπως αδιαφόρησαν όταν πέντε μήνες πριν ξεσπάσουν τα Ίμια ,υπήρχαν δημοσιεύματα που μας προειδοποιούσαν, αλλά εμείς ως πρωταγωνιστές της αδιαφορίας δεν δώσαμε την παραμικρή σημασία.

Αυτή τη φορά νομίζουμε ότι πρέπει να δοθεί έγκαιρα η πρέπουσα απάντηση από τον κ. Δρούτσα. Γιατί αν οι Τούρκοι στηρίζουν τις θέσεις τους σε κάποιους βρετανικούς χάρτες, έχουμε και εμείς να τους δείξουμε πολλούς που καθορίζουν τα όρια του Κουρδιστάν εντός της επικράτειάς τους.

Πηγή - www.elzoni.gr

Σημ Εν Κρυπτώ - Ακολουθούν ορισμένες από τις διαφάνειες που υποτίθεται αποδεικνύουν την "ελληνική ..κατοχική παρουσία" στα δύο νησιά, τις οποίες έδωσε στην δημοσιότητα ο Αλτουνελί κατά την διάρκεια στημένης πρες κορφερανς για τα καθεστωτικά ΜΜΕ της Άγκυρας. Ἐκεί δεν έχασε την ευκαιρία να καταγγείλει ότι η "ελληνική κατοχή" σε Αγαθονήσι/Φαρμακονήσι ξεκίνησε το ..2004 και ότι οι αθεόφοβοι Έλληνες τόλμησαν να στήσουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εκκλησίες στα δύο νησάκια. Μέχρι και φωτογραφίες με άφιξη τουριστών στο Αγαθονήσι επιστράτευσε ο συγκεκριμένος κύριος για να καταδείξει το μέγεθος της Ελληνικής παρανομίας..







4 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Μαΐου 2011 στις 11:29:00 π.μ. EEST  

Θα φυσήξει ξανά κάποιος δυνατός άνεμος και θα πάρει τις σημαίες, μπορεί και τις "ενοχλητικές εκκλησίες".

Μερικά χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Ανώνυμος 14 Μαΐου 2011 στις 12:34:00 μ.μ. EEST  

οι τουρκοι παντως δειχνουν την φιλια τους αμεσως, τωρα που η ελλαδα ειναι σε ασχημη οικονομικη κατασταση, κοιταζουνε πως θα αρπαξουν και αυτοι κατι,εμεις με τους σεισμους να τρεξουμε να βοηθησουμε τους τουρκους ακομα και οταν ηταν και αυτοι χαλια οικονομικα η ελλαδα δεν εκμεταλευτηκε τιποτα σε βαρος τους, σε αντιθεση με αυτους που κοιταζουν τωρα να μας ξεσκισουν και να αρπαξουν οτι να ναι ΑΟΖ,κανενα νησι,καμμια θρακη,αλλα ο ελληνας κοιματε ορθιος εμεις ακομα και τωρα ειμαστε η νουμερο 1 τουριστες στην κωνσταντινουπολη ειμαστε οπως το λενε και η τουρκοι μεγαλα ΧΑΙΒΑΝΙΑ.

ΑΧΕΡΩΝ 14 Μαΐου 2011 στις 5:45:00 μ.μ. EEST  

To xειροτερο ολων,ειναι η βεβαιοτητα οτι μετα και την επομενη σφαλιαρα,θα αλληλοκατηγορουμαστε και θα εριζουμε ποιο ελληνικο κομμα η υπουργειο εχει το μεγαλυτερο μερος της ευθυνης.
Για το ουσιωδες της υποθεσεως,να δειξουμε δλδ στους απεναντι τα μπροστινα μας,η,αν αυτο δεν ειναι εφικτο,ΓΙΑΤΙ να μην ειναι,ουτε λογος...

Ανώνυμος 14 Μαΐου 2011 στις 8:40:00 μ.μ. EEST  

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω , είναι , αν το συγκεκριμένο γεγονός(εννοώ την κατάληψη των νήσων , την οποία θα ακολουθήσουν-και οι Τούρκοι είναι σίγουροι γιαυτό- διαβήματα και όχι πόλεμος) , την υποστηρίζει το καθεστώς Ερντογάν για να εδραιώσει την θέση του , ή το καθεστώς των Κεμαλικών για να "ντύσουν" κατάληλα ένα πραξικόπημα , ή είναι κοινή συμφωνία .

PRO

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP