Καταγγελία της σύμβασης με τα ΕΝΑΕ από την HDW !

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Τη σύμβαση υποκατασκευής που είχε συνάψει με τα ΕΝΑΕ για το πρόγραμμα «Ποσειδών», το οποίο περιλαμβάνει και τη ναυπήγηση των δύο νέων υποβρυχίων Τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού κατήγγειλε η HDW.

Για την καταγγελία της σύμβασης ενημέρωσε σήμερα το απόγευμα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας.

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το ΥΕΘΑ, η καταγγελία δεν αφορά την σύμβαση που υπεγράφη σε εκτέλεση του ν. 3885/2010 μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, της ΕΝΑΕ, της HDW και της Abu Dhabi Mar, αλλά την περαιτέρω σύμβαση που συνδέει τον ανάδοχο (ΕΝΑΕ) με τον κύριο υποκατασκευαστή (HDW) και όχι το Πρόγραμμα «Αρχιμήδης», αλλά μόνο το Πρόγραμμα «Ποσειδών».

Το εν λόγω πρόγραμμα προέβλεπε αρχικώς τον εκσυγχρονισμό τριών παλαιών υποβρυχίων Τύπου 209 και, μετά την τροποποίησή του, την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του υποβρυχίου «Ωκεανός» Τύπου 209 και την κατασκευή δύο υποβρυχίων Τύπου 214.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η εξέλιξη αυτή δεν συνδέεται με πράξεις ή παραλείψεις του ελληνικού Δημοσίου, αλλά οφείλεται σε σοβαρές διαφωνίες που έχουν προκύψει μεταξύ της σημερινής ιδιοκτησίας των ΕΝΑΕ και της Thyssen Krupp Marine Systems/HDW, «όχι μόνον για τα ζητήματα που αφορούν τα Ελληνικά Ναυπηγεία και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και γενικότερα την ευρύτερη συνεργασία των δύο πλευρών στη Γερμανία».

Όπως διαβεβαίωσε παράλληλα ο αρμόδιος υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος, τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου είναι πλήρως διασφαλισμένα με τον ν. 3885/2010 και η καταγγελία της σύμβασης δεν παρεμποδίζει την παραλαβή, σύμφωνα με το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα, των τριών υποβρυχίων Τύπου 214 που βρίσκονται έτοιμα στα ΕΝΑΕ και έχουν περιέλθει ήδη κατά κυριότητα στο ελληνικό Δημόσιο χάρη στις ρυθμίσεις του ν. 3885/2010.

www.voria.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2011 στις 4:23:00 π.μ. EEST  

Αντί να τους έχουμε καταγγείλει τόσα χρόνια μας καταγγέλλουν αυτοί!

Μπορούμε να τους πηδήξουμε στις ρήτρες για τα NH-90 να έρθουν στα ίσια τους;

ΑΧΕΡΩΝ 17 Μαΐου 2011 στις 9:20:00 μ.μ. EEST  

''Mπορουμε να τους πηδηξουμε στις ρητρεςια τα ΝΗ-90''
Μαζι σου,αλλα το θεμα των ΝΗ 90 εχει ηδη ''ρυθμιστει''.
Για πολλοστη φορα,περαστικα μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP