Μπαϊκάλ: Η Κρήτη… οδηγός μας για την Κύπρο!

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Στην όμορφη πόλη της Μεσογείου, την Αττάλεια, οι κρητικής καταγωγής πολίτες οργάνωσαν μια δική τους βραδιά στο Minicity, στην οποία μετείχε και ο πρώην αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος κ. Ντενίζ Μπαϊκάλ .Ο πολιτικός που απομακρύνθηκε από την αρχηγία του κόμματός του εξαιτίας ροζ σκανδάλου δεν παρέλειψε να απευθύνει χαιρετισμό , στον οποίο, μεταξύ άλλων, είπε: «Οι ρίζες των κατοίκων της πόλης αυτής προέρχονται από την Κρήτη, την τελευταία κατάκτηση των Οθωμανών στη Μεσόγειο, την οποία πολιόρκησαν εβδομήντα ολόκληρα χρόνια.

Οι κάτοικοι του νησιού έζησαν ειρηνικά και ευτυχισμένα 150 χρόνια με τους Οθωμανούς. Με την επέμβαση των μεγάλων δυνάμεων ανακατεύτηκαν τα πράγματα.
Έγιναν θρησκευτικές διακρίσεις, υποδαυλίστηκαν εξεγέρσεις , σφαγές και στο τέλος δόθηκε αυτονομία. Τρία χρόνια μετά την αυτονομία οι Μουσουλμάνοι εξαναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν. Μετά το 1900 οι Μουσουλμάνοι της Κρήτης μετανάστευσαν στην Σμύρνη και την Αττάλεια. Τα ίδια θέλησαν να κάνουν και στην Κύπρο, αλλά δεν τα κατάφεραν, γιατί είχαμε διδαχθεί από την Κρήτη. Πρέπει να διατηρούμε στη μνήμη μας αυτά τα γεγονότα και να μην τα ξεχνάμε».

Τέλος, υπενθύμισε ότι στην Αττάλεια ζουν περίπου 70.000 Κρητικοί, όπως τους αποκάλεσε, και επεσήμανε πως «όποιοι και αν είμαστε, όποια και αν είναι η καταγωγή μας , είμαστε ισότιμοι πολίτες της τουρκικής Δημοκρατίας και αδέλφια».

Ο κ. Μπαϊκάλ παρά την μακρόχρονη πολιτική του καριέρα δεν έμαθε τίποτα για τις διακρίσεις που γίνονται στη χώρα του σε βάρος ομάδων πολιτών της είτε είναι αλλόθρησκοι , είτε είναι Μουσουλμάνοι. Αν τα πράγματα ήταν όπως τα περιγράφει, γιατί ο πρόεδρος του Κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Κοινωνίας κ. Ντεμιρτάς σε συνέντευξη του στο Ρόιτερ δήλωσε ότι θα ζητήσει τη βοήθεια του Προέδρου Ομπάμα για την αυτονομία των νοτιανατολικών περιοχών της Τουρκίας;

http://www.elzoni.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2011 στις 3:51:00 μ.μ. EEST  

Αδιόρθωτοι Τούρκοι Μογγόλοι δολοφόνοι ληστές και όνειδος του ανθρωπίνου είδους.

Α 4 Μαΐου 2011 στις 4:51:00 μ.μ. EEST  

Ο Ντενιζ Μπα'υ'καλ,ως επιλεκτο στελεχος του κεμαλισμου,αυτα ωφειλε να πει,αυτα ειπε.
Για να κανω ομως τον συνηγορο του διαβολου,δεν ειχε εντελως αδικο ως προς τον παραλληλισμο Κρητης-Κυπρου.
Στην Ελλαδα,εχουμε συνηθεισει να δεχομαστε ως δεδομενα καποια ιστορικα γεγονοτα,ως φυσικες συνεπειες καποιας νομοτελειας.Ετσι,το οτι η Θεσσαλονικη και μεγα μερος της Μακεδονιας,καθως και η Κρητη ειναι απο το 1912 ελληνικες,θεωρειται φυσικη καταληξη των βαλκανικων θριαμβων,ενω και η Μικρασιατικη Κατστροφη θεωρειται φυσικη καταληξη της επεκτασεως προς ανατολας.Το ιδιο ισχυει και για την Βορειο Ηπειρο,Βορειο Μακεδονια,Ανατολικη και Βορειο Θρακη.
Η αληθεια ομως ειναι οτι δεν ηταν εξασφαλισμενη ουτε η Θεσσαλονικη,ουτε η Κρητη,ουτε τα Ιωαννινα,οπως δεν καταδικασμενη η Μικρα Ασια.Η Ανατολικη Θρακη ειδικα,θα επρεπε να αποτελεσει αντικειμενο χωριστης εξετασεως,διοτι εγκαταληφθηκε αμαχητι.
Καποιοι θεωρουν οτι η ολη εθνικη εξορμηση των ετων 1912 εως 1922,ειχε την καταληξη που επιθυμουσαν οι μεγαλες δυναμεις,και οτι η Ελλας απλως επαιξε τον ρολλο που αυτες της επιφυλασσαν.Αυτο ομως,ενω δεν ειναι αστηρικτο,παραβλεπει οτι τον ρολλο τους επαιξαν οι ελλαδικες ηγεσιες,οχι η Ελλας ως κρατικη οντοτητα.Υπο αξιες ηγεσιες,πολυ διαφορετικα θα ηταν τα πραγματα.
Επιστρεφοντας στα λεγομενα του Μπα'υ'καλ,ουτε η Κρητη ηταν εξασφαλισμενη για την Ελλαδα-αλλα ουτε και η Κυπρος για την Τουρκια.
Απλως,επιβεβαιωνεται για αλλη μια φορα,οτι οποιος διδασκεται απο τα λαθη,δικα του,η,ακομη καλυτερα,των αλλων,πορευεται καλυτερα,ανεξαρτητως του τι επιθυμουν τριτοι.

ΑΧΕΡΩΝ 4 Μαΐου 2011 στις 6:47:00 μ.μ. EEST  

Αναλαμβανω την πληρη ευθυνη για το σχολιο της 4/5 4:51
(σκασμενο πληκτρολογιο)

Αναδελφος Χ. 4 Μαΐου 2011 στις 10:53:00 μ.μ. EEST  

Ο Μπαικαλ ειχε δικιο. Δυστυχως για μας η καταστροφη στην Μικρα Ασια, δεν εγινε παραδειγμα προς αποφυγην στην εμπλοκη μας στην Κυπρο, με τα γνωστα αποτελεσματα.Ας ελπισουμε τουλαχιστον να εχει γινει παραδειγμα για την Θρακη, οπου η τουρκικη μεθοδολογια σε Ελλαδα και Βουλγαρια παραπεμπει σε γνωστους συνειρμους.Οπως λενε και στην ιατρικη επιστημη, καλλιον το προλαμβανειν απο του θεραπευειν...

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2011 στις 8:08:00 π.μ. EEST  

'Οι κάτοικοι του νησιού έζησαν ειρηνικά και ευτυχισμένα 150 χρόνια με τους Οθωμανούς' για οσους δεν εχουν ακομη καταλαβει τι πραγματικα σημαινει 'εζησαν ειρηνικα' ας σκηβουν το κεφαλι καθε φορα που περναει τουρκος ειδ'αλλως κοπτεται και ας συνηθησουν να διαβαζουν Ελληνικα κρυφα. Ολα ειναι φτιαχτα για την προσπαθεια αποσχησης της Κρητης απο την Ελληνικη επικρατεια. Οσο για τις φλυαριες περι Κυπρου, οι Κυπριοι ψηφισαν ενωση με την Ελλαδα αλλα το νησι δισπαστηκε τελικα πανω κατω στις γραμμες που ειχαν αποφασιστει απο ΗΠΑ και Η.Β προ πολλου-απο απορητα που αφεθηκαν μεσω freedom of information act. Ο καθε Ελληνας πρεπει να σκεφτεται τωρα τι γινεται απο Θρακη Μακεδονια σε Κρητη και Κυπρο. Aνθρωπος 'ελληνας'' απο ΗΠΑ ανεφερε...γιατι...κακο θα ηταν να γινει ανακατανομη στη περιοχη με καινουργια συνορα και κρατη..Ιονια, Μακεδονια, Θρακη, Κρητη, κτλ...'κυπριος- ελληνας' που ζη στην Κρητη μετα την εισβολη..ανεφερε, γιατι να μη γινει η Κρητη οπως και η Κυπρος ανεξαρτητο κρατος...τι διδασκει αυτος τα παιδια του; Ας ξυπνησει ο μεσος Ελληνας πριν ειναι αργα.

Αναδελφος Χ. 5 Μαΐου 2011 στις 11:06:00 π.μ. EEST  

Μια φορα και εναν καιρο ενας γερος κινεζος μαζεψε σπιτι ολα τα παιδια του για να τους πει μια ιστορια.Ειχε φερει μαζι του και καμμια δεκαρια κλαδια.Τους ρωτησε λοιπον ποιο απο τα παιδια ηταν το δυνατοτερο.Οταν του το υπεδειξαν ομοφωνα, του εδωσε ενα κλαδι και του ζητησε να το σπασει αν μπορουσε. Το εσπασε με μεγαλη ευκολια.Κατοπιν του εδωσε δυο μαζι και του ζητησε να κανει το ιδιο.Δυσκολευτηκε περισσοτερο αλλα τελικα τα εσπασε και αυτα.Κατοπιν του εδωσε ολα τα υπολοιπα μαζι, και του ζητησε το ιδιο.Οσο και αν προσπαθησε δεν καταφερε τιποτε. Γυρισε λοιπον ο γεροκινεζος και ειπε στα παιδια του.Εγω σε λιγα χρονια θα φυγω απο την ζωη.Θελω να ξερετε πως οσο ειστε ενωμενοι κανεις δεν θα μπορει να σας βλαψει,ενω αν επικρατησει μεταξυ σας η εχθρα και απομακρυνθητε, τοτε θα ειστε ευαλωτοι οπως τα κλαδια. Δυστυχως η ευτυχως τα λογια του γεροκινεζου εχουν απολυτη εφαρμογη στις διεθνεις σχεσεις.
Αναλογιστητε την τυχη που επιφυλαχθηκε στην πρωην Γιουγκοσλαυια, αμεσως μετα την διαλυση της σε δηθεν ανεξαρτητες οντοτητες,σε αντιθεση με την Γερμανια η οποια επεδιωξε με καθε θυσια την ενοποιηση της. Ας τα εχουν αυτα υποψιν τους οσοι οραματιζονται αποσχισεις και δηθεν ανεξαρτοποιησεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP