Διέλευση τουρκικού υποβρυχίου μεταξύ Κέας - Κύθνου

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Από το στενό Κέας-Κύθνου και το στενό Καφηρέα πρόκειται να διέλθει τις απογευματινές και βραδινές ώρες της 2ας Μαΐου το τουρκικό υποβρύχιο Preveze το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση Unified Protestor και βρίσκεται δυτικά Σερίφου, εκτελώντας προγραμματισμένο πλου επιστροφής στα στενά Ελλησπόντου.

Όπως σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, καθ''όλη τη διάρκεια της κίνησής του στα ελληνικά χωρικά ύδατα το υποβρύχιο θα παρακολουθείται από ελληνικό πολεμικό πλοίο.

ΑΠΕ

4 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2011 στις 10:27:00 μ.μ. EEST  

Εν τω μεταξύ αν δεν κάνω λάθος, Preveze, είναι η ονομασία των Οθωμανών για την Πρέβεζα. Σαν να λέμε εμείς έχουμε πλοίο με ονομασία "Σμύρνη".

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2011 στις 11:07:00 μ.μ. EEST  

Απο οτι φαινεται η δημοκρατικη και δυτικη τουρκια βρισκεται δε οργασμο διελευσεων μηπως θα επρεπε να γινει κανενα λαθος με καμμια βομβα βυθου λαθος ειπα για να μαζευτουν οι φιλοι και γειτονες σε κανενα τσαντιρι να κλαψουνε την ατυχια τους .ΛΑΘΟΣ ειπα

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2011 στις 12:41:00 π.μ. EEST  

μάλλον λόγω της ναυμαχίας της πρέβεζας ονομαστηκε έτσι το πλοιο
http://el.wikipedia.org/wiki/Ναυμαχία_της_Πρέβεζας

konion 4 Μαΐου 2011 στις 8:50:00 π.μ. EEST  

Ἡ πολιτικὴ τοῦ κατευνασμοῦ νᾶ ποῦ ὁδηγεῖ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP