Eπίθεση ενόπλων σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Άγνωστοι επιτέθηκαν το απόγευμα σε αστυνομικούς και τους έκλεψαν το περιπολικό στη συμβολή των οδών Αιόλου και Επικούρου στην Πεύκη. Τραυματίες οι δύο αστυνομικοί και ένας ακόμα άνδρας, που ίσως είναι και συνεργός στην επίθεση.

Το χρονικό της συμπλοκής

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση λέγοντας πως στην οδό Αιόλου, υπήρχε ένα ύποπτο άτομο κοντά στα γραφεία πολιτιστικού κέντρου της περιοχής. Όταν έφτασε εκεί το περιπολικό και υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες οι αστυνομικοί δέχθηκαν τα πυρά των δραστών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Ο ένας από τους δράστες άρπαξε το περιπολικό και προσπάθησε να διαφύγει, όμως αντιλαμβανόμενος λίγο αργότερα ότι στην περιοχή είχαν σπεύσει δεκάδες περιπολικά και μοτοσικλέτες της αστυνομίας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το περιπολικό ένα χιλιόμετρο μακρυά από το σημείο της συμπλοκής στην οδό Θεσσαλονίκης, ενώ μέσα στο περιπολικό οι αστυνομικοί εντόπισαν και το όπλο του ενός αστυνομικού.

Τραύματα στο λαιμό και τον θώρακα

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς είναι τραυματισμένος σοβαρά καθώς δέχθηκε μια σφαίρα στο λαιμό, η οποία πέρασε κοντά από την καρωτίδα και άλλη μια στην κοιλιακή χώρα και τα δύο τραύματα είναι διαμπερή. Ο δεύτερος αστυνομικός δέχθηκε δύο σφαίρες στο στήθος και μια στην κοιλιά, ωστόσο φορούσε αλεξίσφαιρο και αυτό του έσωσε τη ζωή.

Ο πολίτης που νοσηλεύεται φρουρούμενος από αστυνομικούς στον Ερυθρό Σταυρό έχει δεχθεί μια σφαίρα στο γλουτό και μια στο χέρι.

Που στρέφονται οι έρευνες

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα καθώς σε υποψίες τους βάζει και το γεγονός ότι ο τραυματίας που εικάζεται πως είναι ο δράστης δεν είχει επάνω του στοιχεία ταυτότητας. Επί τόπου βρίσκονται τόσο ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Εξετάζεται δε και το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση καθώς ενδέχεται να έγινε από συνεργό των δραστών, με στόχο να οδηγήσουν εκεί περιπολικό της Αστυνομίας και στήνοντας ενέδρα να το κλέψουν.

ΜegaTV

12 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2011 στις 12:37:00 π.μ. EEST  

Έλα μωρέ τα παιδιά έπαιζαν...
Πως κάνετε έτσι...
Πρέπει να δούμε τι ωθεί αυτά τα παιδιά να κάνουν αυτές τις κακές πράξεις... αλοίμονο!!!
Όσο για τους άλλους δύο με τη στολή αληταριό παιδί μου αληταριό τι περιμένεις καλό;
Κύριε Λαζόπουλε θα με προσλάβεται;

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2011 στις 1:37:00 π.μ. EEST  

@ 19 Μαΐου 2011 12:37:00 π.μ. GMT+03:00

... αν μαθεις ορθογραφία μπορεί.

Ανώνυμος 20 Μαΐου 2011 στις 12:49:00 π.μ. EEST  

τελευταία έχει αρχίσει η χρυσή αυγή να γίνεται προσφιλή όλο και σε περισσότερο κόσμο που αποκτά πολιτική ιδεολογία φεύγοντας από την λογική τις προσωπικής συναλλαγής,θυμηθείτε την βόμβα στα γραφεία τους,εκεί στην Πεύκη άραγε ποιος μπορεί να ήταν ο στόχος αν όχι ο πολιτικός αρχηγός της.

Ανώνυμος 20 Μαΐου 2011 στις 5:45:00 μ.μ. EEST  

καλά δεν ειναι και δείγμα πολιτικής ωρίμανσης αυτό, από τους κλεφτομιζαδόρους στους τραμπουκοψευτομαγκες...

Ανώνυμος 21 Μαΐου 2011 στις 1:41:00 π.μ. EEST  

ποιος μπορεί να ήταν ο στόχος αν όχι ο πολιτικός αρχηγός της.

Σιγά τα ωά. Η προβοκάτσια είναι παλιο εργαλείο της αριστεράς, τώρα μεταπήδησε και στη δεξιά καθώς φαίνεται. Και ο Λεβέντης την πρώτη φορά που κατέβηκε, ψηφίστηκε από πολύ κόσμο με ψήφο διαμαρτυρίας και από τότε την ψώνισε και πίστεψε πως έχει ρεύμα.

Το πραγματικό δράμα της Ελλάδας δεν είναι τα δύο αποδεδειγμένα ανίκανα κόμματα αλλά η έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης.

dimosthenis21 28 Μαΐου 2011 στις 3:47:00 μ.μ. EEST  

..απο την Ελλάδα λείπουν οι ηγέτες με όραμα και που να είναι και το παράδειγμα της πολιτικής τους,και όχι η αντιπολίτευση.

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2011 στις 3:49:00 μ.μ. EEST  

ότι και να λέτε καλός η κακός μόνο η Χρυσή Αυγή τιμά γεγονότα και πρόσωπα και μαζεύει κόσμο στον δρόμο για πατριωτικά θέματα,και παρόλο που δέχεται προκλήσεις από αντι-συγκεντρώσεις δεν απαντά,η σοβαρή αντιπολίτευση λείπει γιατί δεν υπάρχει πραγματική ιδεολογία από κανέναν,εγώ παρακολουθώ την πορεία τους,όσο μένουν αγνή τους υποστηρίζω και περιμένω να δω για να κρίνω και δεν προδικάζω με άσχετα παραδείγματα.

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2011 στις 5:08:00 μ.μ. EEST  

Η κατάντια του πατριωτικού χώρου είναι ακριβώς αυτή, ότι έχει γίνει έρμαιο της ΧΑ, που αντιπροσωπεύει μόνο κατ' επίφαση τον πατριωτικό χώρο

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2011 στις 5:14:00 μ.μ. EEST  

ρε πάτε καλά;

τι δουλειά έχουν οι νεοναζί με τον πατριωτικό χώρο;

δλδ για να είσαι "πατριώτης" πρεπει να είσαι νοσταλγός του χίτλερ ή των πατριδοκάπηλων του κωλοτούμπα;

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2011 στις 3:45:00 π.μ. EEST  

όσο δε διαχωρίζεται ο πατριωτισμός απο τον εθνικισμό, οι ακροδεξιοι/νεοφασίστες θα καπελώνονυν τις δύο έννοιες. Στην πραγματικότητα πατριώτης μπορεί να είναι ο καθένας, ακόμα και οι αναρχικοί.

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2011 στις 5:35:00 π.μ. EEST  

τόσα ξέρετε τόσα λέτε,πατριώτες του καναπέ,αυτά που λένε οι αριστεροί αναπαράγετε,σιγά μην μιλάνε και μεταξύ τους γερμανικά,ΝΑΙ είναι νοσταλγοί του Μεταξά του Λεωνίδα και του Παλαιολόγου που αν ξέρετε που πέφτει το άγαλμα του περάστε μια βόλτα να του ανάψετε ένα κεράκι μέρα που είναι

ΑΧΕΡΩΝ 29 Μαΐου 2011 στις 10:14:00 μ.μ. EEST  

Aνωνυμε 29/5 5.35
Ε,οχι και τον Μεταξα μαζι με τον Λεωνιδα,ε,οχι και τον Μεταξα μαζι με τον Παλαιολογο.
Τον Μεταξα μπορεις να τον συγκρινεις με τους συγχρονους του,αλλα οχι με τον Λεωνιδα,ουτε με τον Παλαιολογο.
Το οτι εσυ τους νοσταλγεις και τους τρεις,δεν σημαινει οτι χωρανε στο ιδιο πανθεον.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP