Εκδηλώσεις μνήμης για την Ποντιακή Γενοκτονία

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Σήμερα το απόγευμα 18.30-21.30 στην Πλατεία Συντάγματος και την Πλατεία Αγ. Σοφίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Χιλιάδες κόσμου θα συγκεντρωθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας για να δηλώσουν το «παρών» τους στον αγώνα για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και καταδίκη του εγκλήματος των Νεοτούρκων εις βάρος των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, με στόχο την αποτροπή οποιουδήποτε λαού να επιχειρήσει τέτοια πολιτική εξόντωσης έναντι άλλου λαού στο μέλλον. Καλούνται όλοι οι Έλληνες, ποντιακής καταγωγής και μη, να στηρίξουν τον αγώνα των απογόνων των θυμάτων της Γενοκτονίας και να ενισχύσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις Μνήμης, τα δε σωματεία καλούνται να παραβρεθούν με τα χορευτικά τους τμήματα ενδεδυμένα την ποντιακή στολή και με τα λάβαρά τους, όπως και οι λυράρηδες και νταουλτζίδες να φέρουν τα όργανά τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ
Κορυφώνονται την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 με τις κεντρικές πανελλαδικές εκδηλώσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος οι τελετές μνήμης και διεκδίκησης της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Στην Θεσσαλονίκη στις 19:30 ομιλητές θα είναι ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, πολιτικός επιστήμονας - κοινωνιολόγος, πρωτεργάτης για την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης, και ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός Λεωνίδας Ραπτάκης, ο οποίος με την ιδιότητα του Γερουσιαστή το 2008 υποστήριξε και πέτυχε την ψήφιση νόμου στην πολιτεία του Rhode Island που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος, στις 18:30, θα μιλήσει ο τέως Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων Βουλευτών και τέως Βουλευτής του Σουηδικού Κοινοβουλίου Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι από τους πρωταγωνιστές ομογενείς της Σουηδίας που εργάστηκαν για να είναι η Σουηδία σήμερα μία από τις δύο χώρες που ψήφισαν σε επίπεδο κράτους υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, μαζί με την Κύπρο. Επιπλέον, με ενέργειες του Σ.Πο.Σ. Νότιας Ελλάδος και Νήσων της Π.Ο.Ε. και με σύμφωνη γνώμη της Προεδρίας της Δημοκρατίας, την ώρα της κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη θα υπάρχουν εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς ενδεδυμένοι τη φορεσιά του Πόντιου Αντάρτη.

Η Π.Ο.Ε. με επιστολή της στον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα ζητά όπως οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες προστατέψουν την Επέτειο Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από ενδεχόμενη προβοκάτσια εξαιτίας προκλητικής πρόθεσης της Λέσχης του Κλασσικού Αυτοκινήτου Κωνσταντινούπολης να πραγματοποιήσει αυτοκινητοπορεία προς το Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης τη 19-5-2011 προς «τιμήν και δόξα» του Μουσταφά Κεμάλ και εις ανάμνηση, στην ουσία, της γενοκτονικής του δράσης στον Εύξεινο Πόντο.

Ποντιακή γνώμη

5 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2011 στις 1:32:00 μ.μ. EEST  

Δήλωση-σοκ Μπουτάρη: Τιμή να είναι η Θεσσαλονίκη γενέτειρα του Κεμάλ
γράφει σήμερα το portal voreia.gr

“Προκαλεί για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προχωρώντας σε εγκωμιαστικά σχόλια για τον σφαγέα Ποντίων και Μικρασιατών
Σε μια νέα προκλητική δήλωση προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από την Κωνσταντινούπολη, επιφυλάσσοντας εγκωμιαστικά σχόλια για τον..
Κεμάλ Ατατούρκ, τον υπ’ αριθμόν ένα υπεύθυνο της γενοκτονίας των Ποντίων και των Αρμενίων, αλλά και σφαγέα των ελληνικών πληθυσμών στη Μικρά Ασία.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι η γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ, χωρίς βέβαια να αναλογίζεται ότι στην πόλη όπου είναι δήμαρχος κατοικούν χιλιάδες Πόντιοι και Μικρασιάτες.”

Kαι σήμερα, την 19η Μαϊου 2011, το πρωί, στις 11, ο κ.Μπουτάρης θα παρευρεθεί στην επιμνημόσυνη δέηση, που θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, χοροστατούντως του Μητροπολίτη Άνθιμου !

Ο άνθρωπος είναι τρείς λαλούν και δυό χορεύουν.
Ου γαρ έρχεται μόνο…
εκτός αν του πήρε τόσο τα μυαλά η Γκαμπριέλα…:))

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2011 στις 3:09:00 μ.μ. EEST  

Δυστηχως ο κυριος μπουταρης πιστευει οτι ετσι γινεται η συμφιλιωση των λαων αλλα δυστηχως θα τον διαψευσει η ιστορικη μνημη των λυσμονημενων πατριδων .Μονη παρακρουση η ευκολοτητα των θεσσαλονικεων που κατα μεγαλη πλειοψηφια ειναι ποντιοι και μικρασιατες και εψηφισαν τον ιδιο μπουταρη δημαρχο εαν και ο ιδιος απο πριν ειχε δηλωσει και προς τιμη του τα περι συμφιλιωσης και συνηπαρξης με τον βαρβαρο τουρκικο λαο.

ΑΧΕΡΩΝ 21 Μαΐου 2011 στις 11:15:00 μ.μ. EEST  

Oταν οι ''εθναρχες''μας προσκυνουν τους σφαγεις μας,απο τους δημαρχους,τι περιμενετε;
Και βεβαιως-βεβαιως,με την ψηφο μας αναδειχθηκαν,οποτε,ορσε και μας,να μη μας τα χρωσταμε.

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2011 στις 10:06:00 π.μ. EEST  

Καποιοι τον ψηφισαν τον ΄΄κυριο΄΄,δεν πηρε τη θεση του με πραξικοπημα. Γιατι γκρινιαζουν τωρα? Ας προσεχαν.

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2011 στις 7:33:00 π.μ. EEST  

Κεμάλ=Χίτλερ=Στάλιν

Φάγανε εκατομμύρια κόσμου και οι τρεις τους

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP