Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011


Με ένα συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε τα ξημερώματα τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, που επήλθε κατόπιν ανταλλαγής πυροβολισμών, στη διάρκεια εφόδου αμερικανικών και πακιστανικών δυνάμεων στο κρησφύγετό του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν εντοπίστηκε μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του σε μια έπαυλη στην περιοχή Abbotabad, περίπου 100 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ.

Στην επίθεση στην έπαυλη στο Abbotabad έλαβαν μέρος πράκτορες της CIA, ομάδες αμερικανικών ειδικών δυνάμεων (πιθανότατα Seals), ενώ "ήταν παρόντες" και πράκτορες της πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών ISI.

Σύμφωνα με το CNN, ο Μπιν Λάντεν προέβαλε αντίσταση και σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε, με τραύμα στο κεφάλι. Σκοτώθηκαν επίσης τρεις άνδρες που βρίσκονταν μαζί του (ο ένας πιθανότατα γιος του), και μια γυναίκα που θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε ως ανθρώπινη ασπίδα.

Οι αμερικανικές δυνάμεις βρέθηκαν στην έπαυλη για περίπου 40 λεπτά και δεν είχαν απώλειες, εκτός ενός ελικοπτέρου που συνετρίβη λόγω μηχανικού προβλήματος και στη συνέχεια καταστράφηκε για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, η κυβέρνηση Ομπάμα δεν κοινοποίησε τις πληροφορίες της για την κατοικία του Ομπάμα σε καμία άλλη χώρα (ούτε στο Πακιστάν) για λόγους ασφαλείας. Ακόμα και στις ΗΠΑ, μόνο μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων γνώριζε για την επιχείρηση.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Μαΐου 2011 στις 6:30:00 μ.μ. EEST  

Ποσα ψεμματα θα φαμε ακομη;;;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP