"Η Ελλάδα κατέχει παράνομα Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι"

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Σε μία εξαιρετικά προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας Namik Kemal Zeybek που ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, δύο νησιά που διατείνεται ότι ανήκουν στην Τουρκία.

"Τα δύο αυτά νησιά ανήκουν, βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδας", σημείωσε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέμεινε σιωπηλή. Θέλοντας να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ανέφερε ότι το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι ανήκουν στην Τουρκία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και βρετανικούς χάρτες του 1947. Συνέχισε αναφέροντας ότι οι Έλληνες αξιωματικοί πηγαίνουν παράνομα στα νησιά αυτά, παραβιάζουν τα σύνορα και πατάνε σε τουρκικά εδάφη, ενώ κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι επιτρέπει την παρανομία αυτή. "Θα πάω χωρίς βίζα, χωρίς διαβατήριο. Αν δεν βρω βάρκα, θα πάω κολυμπώντας και θα βγω στο νησί αυτό. Ξέρω ότι το έθνος δεν θα με αφήσει μόνο", σημείωσε.

Θυμίζει μάλιστα το ρόλο της πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Tansu Ciller, στην κρίση των Ιμίων και τη στάση της αναφορικά με την ελληνική σημαία. "Έτσι θυμάμαι εκείνες τις ημέρες της εθνικής συνειδητοποίησης", ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι "η ελληνική σημαία κατέβηκε". Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Ιανουαρίου του 1996, η πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωνε μέσα στην τουρκική βουλή ότι την επόμενη ημέρα η ελληνική σημαία θα έχει κατέβει από τα Ίμια.

Πηγή - Ροδιακή

8 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2011 στις 12:32:00 π.μ. EEST  

Εγώ θα παραδεχτώ ότι τα νησάκια αυτά τα κατέχουμε παράνομα,αν μπορέσει ο μέσος Τούρκος να μου διαβάσει τις αρχαίες επιγραφές στην Έφεσο.Και να μου πει σε πια γλώσσα είναι γραμμένα.Αν είναι στα Τουρκικα,τότε όντως κατέχουμε παράνομα,όχι μονο αυτά τα δυο νησιά,αλλα όλο το Αιγαίο.


Ένας Έλληνας από το εξωτερικό.

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2011 στις 4:12:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 15 Μαΐου 2011 12:32:00 π.μ. GMT+03:00


μόνο που οι έλληνες που τα έγραφαν τότε δεν έχουν καμμία σχέση με τους "Έλληνες" σήμερα.

Ένας Έλληνας από το εσωτερικό.

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2011 στις 11:02:00 π.μ. EEST  

@16 Μαΐου 2011 4:12:00 π.μ. GMT+03:00

Τουλάχιστον εγώ μπορώ να τα διαβάσω.Εσύ μπορείς! Εσύ αν τα πιστεύεις αυτά που γραφεις,σίγουρα δεν έχεις σχέσει.Δυστυχώς Εφιάλτες υπήρχαν τότε αλλα τώρα. Μια και που βρίσκεσαι και εσύ στο εξωτερικό,καλά είναι να διαγράψεις την λέξη Έλληνας από το λεξιλόγιο σου.Διότι η λέξη αυτή είναι πολύ βαριά για να την σηκώσουν κάτι Γραικύλοι σαν και εσένα. Κάποιοι κατά Πάγκαλο, αγράμματοι και κουρελήδες,υπό την απειλή τις ίδιας τους της ζωής αντιστάθηκαν στους βαρβαρους και δεν έχασαν την ταυτότητα τους.Ίσως να μην πέτυχαν πολλά.Πέτυχαν όμως ένα.Έμειναν ΕΛΛΗΝΕΣ. Εσύ δεν είσαι λοιπόν Έλληνας του εξωτερικού,αλλα ένας ψευτοκουλτουριάρης τις παγκοσμιοποίησης,που προσπαθούν να εξαλείψουν τα Έθνη.
E όχι λοιπόν,εμείς είμαστε Έλληνες.

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2011 στις 12:51:00 μ.μ. EEST  

ΑΦΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ... ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΚΟΜ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ....ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΓΕΡΟΔΙΑΟΛΟ ΠΑΠΑΡΑ.!!

./ΕΛ

enkripto 16 Μαΐου 2011 στις 6:23:00 μ.μ. EEST  

Παρακαλώ να παραμείνουμε στο θέμα της ανάρτησης..

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2011 στις 11:03:00 μ.μ. EEST  

@ 16 Μαΐου 2011 11:02:00 π.μ. GMT+03:00

Μάλλον κατάλαβες λάθος.
Καλό είναι να διαβάζουμε προσεκτικά πριν κατηγορήσουμε άλλους ως Εφιάλτες κλπ.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2011 στις 4:44:00 μ.μ. EEST  

@ 16 Μαΐου 2011 11:03:00 μ.μ. GMT+03:00

Τότε να γραφεις έτσι ώστε να τα κατανοούν και οι του εξωτερικού.


Ένας Έλληνας από το εξωτερικό.

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2011 στις 1:04:00 π.μ. EEST  

Ενδεχομένως προορίζονται για εσωτερική κατανάλωση οι Νεοοθωμανικοί κομπασμοί. Ο Έλληνας όμως έχει τόση οργή με τα λαμόγια που του ρουφήξαν το αίμα τόσα χρόνια και που τώρα το ρουφάν το μεδούλι που αν κάνουν κάτι οι "σύμμαχοι" θα φάνε τέτοιο κλύσμα που ούτε θα το καταλάβουν από που τους ήρθε. Χάρη θα μας κάνουν οι Γείτονες. Θα "λογαριαστούμε" με αυτούς επιτέλους και στη συνέχεια θα τακτοποιήσουμε και τα του οίκου μας. Για ελάτε, για ελάτε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP