Καθυστερημένο διάβημα στην Tουρκία, για άσκηση Έρευνας & Διάσωσης

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η ανακοίνωση έγινε από το ΓΕΕΘΑ, και όχι από το ΥΠΕΞ

Οδηγίες στην πρεσβεία της Ελλάδος στην Άγκυρα για τη διενέργεια διαβήματος, δόθηκαν από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την έκδοση από την τουρκική πλευρά παράτυπης αγγελίας NAVTEX για διεξαγωγή στις 4 και 5 Μαίου άσκησης έρευνας και διάσωσης σε διεθνή ύδατα, με την ονομασία "Αστέρι της Ανατολής".

Αυτό γίνεται γνωστό με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην οποία επισημαίνεται ότι "η Τουρκία ως οφείλει και απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο ζήτησε από τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές την έγκριση περιοχής εντός του FIR Αθηνών, σε διεθνή ύδατα για την διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης".

Προστίθεται ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με την σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων αρχών, εξέδωσε ΝΟΤΑΜ-έγκριση με τις ακόλουθες επισημάνσεις: Απαίτηση υποβολής σχεδίων πτήσης από όλα τα ιπτάμενα μέσα που συμμετέχουν στην άσκηση, υποχρέωση πτήσης όλων των ιπτάμενων μέσων πέραν των 10 ΝΜ του Εθνικού Εναέριου Χώρου, υπεύθυνο κέντρο εντός του Αθήνα FIR είναι το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Πειραιά.

Ακολούθως την ημέρα διεξαγωγής της άσκησης όλα τα με παραβατική συμπεριφορά ίχνη που εισήλθαν εντός του FIR Αθηνών, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου αυτών που μετείχαν στην άσκηση, αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν κατά πάγια πρακτική, ενώ η τουρκική πλευρά εξέδωσε εκ των υστέρων παράτυπη αγγελία NAVTEX περί διεξαγωγής της άσκησης σε δήθεν τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης.

Κατόπιν αυτού ενημερώθηκε το ΥΠΕΞ και δόθηκαν από το τελευταίο οδηγίες στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα για την επίδοση διαβήματος.

www.e-typos.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2011 στις 8:00:00 μ.μ. EEST  

Τι έγινε κ.Ζέππο; Περιμένατε τη γνώμη του κ. Σινίριγλου πριν επιδόσετε διάβημα;

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2011 στις 10:49:00 π.μ. EEST  

Δημιουργείται η εντύπωση, πως οι "κρατούντες", προσπαθούν σιγά σιγά να μειώσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και να φθάσουν σε σημείο πλήρους αδιαφορίας της για όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Αυτή η άποψη ενισχύεται μετά την απόφαση του υπουργού των Εξωτερικών και της κυβέρνησης να απεμπολήσουν την ΑΟΖ για να μην υποφέρουν [...] οι συνομιλίες με τους Τούρκους.....!
[Διαβάστε και το άρθρο κάποιας Αγγελικής Σπανού στην Free Sunday, στο οποίο όλοι όσοι είναι υπέρμαχοι της άμεσης ανακοίνωσης της ΑΟΖ, (δηλαδή σχεδόν όλος ο Ελληνικός Λαός!) είναι ακραίοι "δεξιοί εθνικιστές" ο δε Βασίλειος Μαρκεζίνης είναι ο "γκουρού" των ....!].

Δηλαδή, ο δήθεν αριστερός παγκοσμιοποιημένος εγχώριος εσμός, προσπαθεί να "παίξει χαμηλά και αδιάφορα" όλες τις προκλήσεις των τουρκαλάδων και γενικά όλα τα Εθνικά θέματα της χώρας, προκειμένου αυτός "να κυβερνά και να περνά καλά" !

Ευμένης ο Καρδιανός

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP