Παραλίγο νέα τραγωδία με Apache

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Επιθετικό ελικόπτερο AH-64D Apache Longbow ανεφλέγη στον αέρα, ωστόσο, οι χειριστές του κατόρθωσαν να το προσγειώσουν και να απομακρυνθούν εγκαίρως από αυτό…

Το περιστατικό συνέβη στις 22.45 ανατολικά από τα Μέγαρα, στο 2ο ΤΕΕΠ, κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαιδευτικής πτήσης. Το ελικόπτερο καταστράφθηκε ολοσχερώς. Το Γενικό Επιτεείο Στρατού μιλά για μηχανική βλάβη, χωρίς να προβαίνει σε περαιτέρω διευκρινίσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση του συμβάντος.

Πιθανότατα το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε έναν από τους κινητήρες του ελικοπτέρου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το να έχει ξεσπάσει η φωτιά από κάποια άλλη αιτία.

Το ελικόπτερο ανήκει στη «φουρνιά» των καινούργιων ελικοπτέρων του τύπου τα οποία αξιοποιεί επιχειρησιακά η Αεροπορία Στρατού. Ωστόσο, πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό εντός ενός έτους, αφού στο τέλος Ιουλίου 2010 είχε καταπέσει ένα παρόμοιο ελικόπτερο, με αποτέλεσμα την απώλεια των δυο χειριστών του.

Αυτές είναι η συνέπειες της «αποψίλωσης» της Αεροπορίας Στρατού από ικανά στελέχη, συνεπεία των μαζικών περικοπών στις αμοιβές, αλλά και γενικότερα το κίνητρο των στελεχών, ενώ και η Πολιτεία, περί άλλων τυρβάζει…

Όχι ότι θα συγκινηθεί το υπουργείο Οικονομικών…

www.defencepoint.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2011 στις 11:30:00 π.μ. EEST  

Μήπως η μακρά αποθήκευση (από την άφιξη των ελικοπτέρων μέχρι την ένταξη σε υπηρεσία) στις προβλήτες του Κερατσινίου είναι η "πηγή" του κακού;; κάτι δημοσιεύματά τότε για κάτι ποντικοφαγωμένα καλώδια και άλλες πολλές παραλείψεις σχετικά με την συσκευασία έχουν σχέση;;; Είναι κρίμα να χάνουμε τα παιδιά μας εν ώρα εκπαίδευσης και πολύτιμο υλικό των Ε.Δ. ακριβοπληρωμένο από το αίμα και τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού. (χώρια οι μίζες). Κάποιοι πρέπει να ενδιαφερθούν πριν θρηνήσουμε (και άλλα) θύματα.

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2011 στις 12:57:00 μ.μ. EEST  

"Αυτές είναι η συνέπειες της «αποψίλωσης» της Αεροπορίας Στρατού από ικανά στελέχη, συνεπεία των μαζικών περικοπών στις αμοιβές, αλλά και γενικότερα το κίνητρο των στελεχών, ενώ και η Πολιτεία, περί άλλων τυρβάζει…"

Το παραπάνω σχόλιο είναι τουλάχιστον άδικο...δηλαδή αυτοί που δεν έφυγαν είναι ανίκανοι ή άπειροι; Επίσης, λόγω των περικοπών στις αμοιβές οι Στρατιωτικοί δεν κάνουν την δουλειά τους γιατί δεν έχουν πλέον κίνητρο; Τι αυθαίρετα συμπεράσματα είναι αυτά; Ο Στρατιωτικός μπορεί να πικραίνεται με τις εξελίξεις αλλά το καθήκον του το φέρει ΠΑΝΤΑ εις πέρας...πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε στους Τεχνικούς...για προσέχετε τι λέτε...

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2011 στις 2:06:00 μ.μ. EEST  

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ..ΜΗ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝΕ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΔΕ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΤΕ;;...
-ΑΡΜΕΛ-

Ανώνυμος 3 Μαΐου 2011 στις 7:00:00 μ.μ. EEST  

ευκαιρία ψάχνουν ορισμένοι για να ζητάνε συνέχεια λεφτα...

ΑΧΕΡΩΝ 4 Μαΐου 2011 στις 1:26:00 π.μ. EEST  

''ευκαιρια ψαχνουν ορισμενοι για να ζητανε συνεχεια λεφτα''
Οχι οι ενστολοι παντως.
Αυτοι βλεπεις,δεν εχουν ΓΕΝΟΠ.

Ανώνυμος 4 Μαΐου 2011 στις 4:39:00 μ.μ. EEST  

το defencepoint τι είναι;

AegeanHawk 4 Μαΐου 2011 στις 6:35:00 μ.μ. EEST  

Τι είναι το DefencePoint ?....

Αλλος ένας ιστότοπος που έχει πάρει "εργολαβία" την Αμυνα της Ελλάδας, γνωρίζει τα πάντα, έχει "αποκλειστικές" πληροφορίες εκ των έσω....και το κυριότερο γράφει και σχολιάζει "ελαφρά", αρκετές φορές, μην υπολογίζοντας τίποτα και κανέναν, παρά μόνο τα έσοδα-έξοδα της επιχείρησής του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πολύ εύστοχο σχόλιο του Ανώνυμου 12:57:00

Τάσος 5 Μαΐου 2011 στις 2:13:00 μ.μ. EEST  

Είμαι ο "Ανώνυμος 3 Μαΐου 2011 12:57:00 μ.μ."

Έστειλα e-mail στο defencepoint.gr σχετικά με το απαράδεκτο απόσπασμα του άρθρου που σχολίασα χθες... η απάντηση στον σύνδεσμο που ακολουθεί...

http://www.defencepoint.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2996:2011-05-05-09-40-24&catid=31:defence-greece&Itemid=54

ΑΧΕΡΩΝ 5 Μαΐου 2011 στις 5:56:00 μ.μ. EEST  

Τασο,
διαβασα την παρεμβαση σου στο defencepoint.
Συγχαρητηρια σε σενα,για το ευθαρσες αλλα και κοσμιο της γλωσσας,καθως και την καιριοτητα των επιχειρηματων.
Επισης,ευσημα και στο defencepoint για την ευπρεπη σταση του απεναντι σε σενα και στην Α.Σ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP