Σουνέτι "made in Turkey"..

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Του Μάνου Ηλιάδη

Την πλέον απροκάλυπτη επιχείρηση εκτουρκισμού Ελλήνων κατοίκων της Θράκης υλοποίησαν ανενόχλητοι οι Τούρκοι πρόσφατα, εκμεταλλευόμενοι την πάγια ελληνική τακτική του κατευνασμού η αποφυγής εντάσεως με τους Τούρκους, ακόμα και όταν οι ενέργειες τους ξεπερνούν κάθε όριο. Για το τι ακριβώς έγινε μας ενημερώνει ο Κωνσταντίνος Μιχαήλ από την Θράκη.

Στις 30 Απριλίου αφίχθη στο Δροσερό Ξάνθης (οικισμός Αθίγγανων-Ρομά) ομάδα "ειδικών νοσηλευτών" από την Τουρκία- με έξοδα του αδιόρθωτου προξένου Κομοτηνής- επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Τουρκές Χαζημεμίς (φυσικοθεραπευτής το επάγγελμα). Αποστολή της απρόσκλητης αυτής ελεύσεως της τουρκικής...υγειονομικής ομάδας ήταν η μαζική εκτέλεση περιτομής (σουνέτι, στην ευγενή γλώσσα των Τούρκων) σε όσους κατοίκους του χωριού το επιθυμούσαν! Την σχετική εκδήλωση ακολούθησε η καθιερωμένη στις τουρκικές φιέστες διανομή πιλαφιού (κέρασε το προξενείο).

Με άλλα λόγια, αν βγάλουμε από τη μέση το γεγονός ότι πρόκειται για μια θρασύτατη επιχείρηση εκτουρκισμού των κατοίκων ενός ελληνικού χωριού, είχαμε και την εκτέλεση επεμβάσεων (ιατρικών πράξεων, στην ουσία) εντός της Ελληνικής επικράτειας απο Τούρκους άγνωστης επαγγελματικής ιδιότητας και χωρίς καμία άδεια.



Τελικά, τι πρέπει να γίνει για να αφυπνισθούν αυτοί που εκπροσωπούν το ΥΠΕΞ στη Θράκη, οι οποίοι εξακολουθούν να γυρνούν την πλάτη σε κάθε πρόκληση των Τούρκων; Να αρχίσουν να κάνουν και σε αυτούς σουνέτι οι Τούρκοι, και μάλιστα με το ζόρι;

Απο την στήλη "Εν Αμύνη" στον Κόσμο του Επενδυτή (7-5-2011), φωτογραφίες Χρόνος-Μελαχροινή Μαρτίδου

4 σχόλια:

dimosthenis21 9 Μαΐου 2011 στις 12:26:00 π.μ. EEST  

απλά απαράδεκτο

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2011 στις 4:07:00 π.μ. EEST  

Εαν οι θρακιώτες δεν καταλάβετε οτι μόνοι σας πρέπει να αντιδράσετε, χαθήκατε. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει άλλα απλά πράγματα. να αντιμετωπίσει τους Τούρκους θα μπορέσει?

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2011 στις 4:36:00 μ.μ. EEST  

Γιατι μονο οι θρακιωτες πρεπει να το αντιμετωπισουν δεν εντασονται σε ελληνικο εδαφος οι κυβερνοντες οι οπιοι εχουν αρμοδιοτητες εμπαση περιπτωση .Πρωτα πρεπει να καταργηθει το τουρκικο προξενειο και μετα διορθωνουν και ολα τα αλλα απλα ολα αυτα ειναι απαραδεκτα να βλεπεις να συμβαινουν στην ιδια σου τη χωρα.Αντε και δεν μπορουν να κανουν κατι οπως λετε να μας τους επιβαλουν με το ετσι θελω μπορουν ?

konion 10 Μαΐου 2011 στις 11:55:00 π.μ. EEST  

Στὴν ἐποχὴ τῆς καλοπέρασης καταλαβαίνει κανεὶς λίγα χρήματα τὶ κάνουν.
Σὲ ὅσους ἔκαναν περιτομή, τοὺς πλήρωσαν;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP