Επίσκεψη Σαμαρά στο ΣΔΑΜ για παρακολούθηση της άσκησης "ΚΑΤΑΙΓΙΣ 13"

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Καθώς εξελίσσεται στο Αιγαίο η άσκηση "Καταιγίς 13", ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς επισκέφθηκε το υπόγειο πολεμικό στρατηγείο του ΠΝ (Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου - ΣΔΑΜ) στην Αγ. Παρασκευή, από όπου παρακολούθησε μέρος της άσκησης και ενημερώθηκε από τον Αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Π. Λίτσα για την εξέλιξή της.

Το γεγονός έχει τη σημασία του, ιδίως αν συνδυαστεί με την παρουσία του ΓΓ του υπουργικού συμβουλίου (και "δεξιού χεριού" του Α. Σαμαρά) Π. Μπαλτάκου στη φρεγάτα "Ψαρά", απ' όπου παρακολούθησε την άσκηση μαζί με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ. Δίνεται η εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός επιδίωξε να αποκομίσει μια ουσιαστική και από "πρώτο χέρι" εικόνα για την κατάσταση του ΠΝ (πρωτίστως) και γενικότερα των ΕΔ, εν όψει και της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή (Τουρκία, Συρία, Κύπρο κλπ).

Επισημαίνεται ότι η άσκηση "Καταιγίς 13" του ΠΝ διεξάγεται για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια, και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ "συμμετέχει το σύνολο των Πολεμικών Πλοίων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα". Κατά τη σχεδίαση της άσκησης έχει δοθεί έμφαση στη διακλαδική συνεργασία με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς η άσκηση συνδυάζεται με την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 13» της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ θα εκτελεστούν αντικείμενα συνεργασίας με τις ειδικές δυνάμεις και με έτερες μονάδες του Στρατού Ξηράς.

Το Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ) είναι ένα Πολεμικό Στρατηγείο που καλύπτει τις απαιτήσεις Διεύθυνσης και Ελέγχου των Ναυτικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας επικοινωνιακά τις επιχειρήσεις του σε όλες τις περιοχές εθνικής ευθύνης.


Η κατασκευή του ΣΔΑΜ άρχισε το 1955. Αρχικά είχε σχεδιαστεί ώστε να αποτελέσει το Πολεμικό Στρατηγείο και το Κέντρο Συνεννόησης του ΓΕΝ. Αργότερα περιλήφθηκαν στο έργο ευκολίες για την εξυπηρέτηση του ΝΑΤΟ υπό την τότε ιδιότητα του Α/ΓΕΝ ως COMEDEAST.


Το έργο επιτελέστηκε με προδιαγραφές αντιμετώπισης πυρηνικού και βιοχημικού πολέμου, όπως απαιτούσε η τότε περίοδος ψυχρού πολέμου και χωρίστηκε σε τρία (3) μέρη: το Δομικό, το Ηλεκτρομηχανολογικό και το Τηλεπικοινωνιακό. Το δομικό στοιχείο των υπόγειων εγκαταστάσεων συνίσταται από σύμπλεγμα στοών και είναι κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα ,ανθεκτικό σε μεγάλη πίεση.


Στις υπόγειες εγκαταστάσεις υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για τον τηλεχειρισμό των επικοινωνιακών ευκολιών, δηλαδή τηλεχειρισμοί πομπών, δεκτών και κεραιών για την εξυπηρέτηση των Πολεμικών Πλοίων, των Ναυτικών υπηρεσιών καθώς και άλλων συνεργαζομένων μονάδων με το ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ τόσο σε εθνικό όσο και σε ΝΑΤΟ πλαίσιο.


Επίσης στις υπόγειες εγκαταστάσεις υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός υποστήριξης των μηχανολογικών, ηλεκτρολογικών, ηλεκτρονικών, κλιματιστικών και ψυκτικών εγκαταστάσεων του Στρατηγείου συμπεριλαμβανομένου του ΘΕ του ΑΣ/ΚΕΠΙΧ και των υποσυστημάτων του ACS CIS.

14 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Ιουνίου 2013 στις 10:04:00 μ.μ. EEST  

Εε, αφού ενημερώθηκε ο Αρχηγέτης και απεκόμισε "εικόνα" ιδίοις όμμασι για το αξιόμαχο του Π.Ν. και των Ε.Δ. και ειδικά εν όψει της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή (Τουρκία, Συρία, Κύπρο κλπ..είμεθα ηρεμαῖοι για το μέλλον αυτού του τόπου..

Υ.Γ: Αυτός ο Γενικός γραμματέας που κολλάει? Κάτι από Σοβιετική Ένωση δεν θυμίζει το πράγμα..?

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 5 Ιουνίου 2013 στις 9:50:00 π.μ. EEST  

Μια ζωή μιζερια και γκρινια.... Εγώ βλέπω ότι έρχεται ο πρωθυπουργος για ενημέρωση ουσίας και οχι για φλας και μοστρα. Είχε έρθει ποτέ πρωθυπουργος στο ΣΔΑΜ ; Δε νομίζω.

Ανώνυμος 5 Ιουνίου 2013 στις 1:31:00 μ.μ. EEST  

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΥΣΙΑΣ...
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;
ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΩ...ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ... Ή ΜΗΠΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ;;ΧΜΜΜ....

Ανώνυμος 5 Ιουνίου 2013 στις 2:21:00 μ.μ. EEST  

Αν πραγματικά ενδιαφερόταν ο κύριος Αντωνάκης για τις Ε.Δ. ΔΕΝ θα είχε για υπουργό ΥΠΕΘΑ τον Παναγιωτόπουλο. Καθαρά επικοινωνιακοί λόγοι έφεραν τον κύριο στο ΣΔΑΜ μπας και γλυτώσει καμιά ψήφο από τους στρατιωτικούς. Γιατί ξέρει πολύ καλά πως ο σκληρός δεξιός πυρήνας της Ν.Δ. έχει αρχίσει ήδη να κλίνει προς την Μεσογείων.

Ανώνυμος 5 Ιουνίου 2013 στις 4:05:00 μ.μ. EEST  

Προς 2.21:
Είσαι σοβαρός; Ρε πώς να τραβήξει η ΧΑ τους στρατιωτικούς; Με τα ντεμέκ παραγγέλματα του Καιάδα ή με το γιωτά βουλευτή που δεν ήξερε ούτε το πιστόλι του να χειριστεί και του εκπυρσοκρότησε μέσα στο αεροδρόμιο; Το πολύ να πείσουν κανα δεκαπεντάχρονο. Στο στρατό γελάει ο κόσμος μαζί τους.

Ανώνυμος 5 Ιουνίου 2013 στις 4:22:00 μ.μ. EEST  

Βλέπω κάποιους να μιλάνε για επικοινωνιακά κόλπα... Όποιος θέλει επικοινωνιακά κόλπα μπαίνει στο ελικόπτερο, κατεβαίνει στη φρεγάτα και βγάζει "μάχιμες" φωτογραφίες με τζόκει της φρεγάτας, Ρέιμπαν και κυάλια στο λαιμό... Το έκανε κι ο Βενιζέλος, κι ο Αβραμόπουλος και πολλοί άλλοι... Όποιος θέλει επικοινωνιακά κόλπα δεν κάθεται δυόμιση ώρες στο υπόγειο στρατηγείο να παρακολουθεί κάθε λεπτομέρεια.

Ανώνυμος 5 Ιουνίου 2013 στις 4:25:00 μ.μ. EEST  

"Αν πραγματικά ενδιαφερόταν ο κύριος Αντωνάκης για τις Ε.Δ. ΔΕΝ θα είχε για υπουργό ΥΠΕΘΑ τον Παναγιωτόπουλο."

σωστότατος.

"Ρε πώς να τραβήξει η ΧΑ τους στρατιωτικούς;"

οι μισοί στρατιωτικοί δεν ξέρουν να γράφουν. όχι οτι είναι καλύτεροι αυτοί που ξέρουν, αλλά πρέπει να είσαι πολύ στόκος για να ψηφίσεις ΧΑ. αν βγάλεις έξω τους λαθρό, και τους ρωτήσεις 5 πράγματα για πραγματική διοίκηση κράτους θα σε κοιτάνε σαν χάνοι. αρχίσανε δυναμικά, έπεσε το 20χίλιαρο και τώρα είναι όλοι με καγιέν, πιστόλια και πούρα - και ένας με περμανάν.

ο Σαμαράς έχει παρατήσει την άμυνα εδώ και καιρό. Απο την στιγμή που δεν άφησε τον Φράγκο στην ίδια θέση, απο την στιγμή που κράτησε τον τουίτερ αρχηγό και απο την στιγμή που δεν βρίσκει 5 μύρια για τα άμπραμς. αυτά ήταν τα πολύ χοντρά λάθη για να πάμε και στα απλώς χοντρά:στο μισθολογικό, την έλειψη ανταλλακτικών, την απαξίωξη του αξιώματος και πολλά πολλά άλλα.
πάντως δεν είναι ο χειρότερος μετά απο μια σειρά σοσιαλιστών - ουμπα γιααααα ούμπα γιαααααα - και ενός παντελούς αδιάφορου 'πρωθυπουργού'

θυμάται κανένας κάποιον που νοιάστηκε πραγματικά για το αξιόμαχο;;;;
ζούσε ο πλαστήρας;

μηδενιστής

Ανώνυμος 5 Ιουνίου 2013 στις 7:08:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστής
Το πρόβλημα με τα Μ-1 δεν είναι τα 5 εκατομμύρια. Άντε και ήρθαν σήμερα στην Ελλάδα. Με τι λεφτά θα αγοραστούν τα βλήματα τους ?? Αν δεν κάνω λάθος για τα 353 Λέο-2 η δαπάνη για τα βλήματα τους ήταν 430 εκατ. ευρώ. Ανάλογα λεφτά θα χρειαστούμε για τα Μ-1.

Ο Φράγκος ήταν καλός για υπουργός άμυνας. Αλλά εδώ υπάρχει το θέμα ότι ο υπουργός πρέπει να είναι πολιτικός καριέρας. Και ο Φράγκος δεν ήταν. Θα μπορούσε να γίνει υφυπουργός ώστε να είναι πλάι στον Παναγιωτόπουλο συμβουλεύοντας τον.
Αυτός που είναι χρόνια πολιτικός σε ένα κόμμα και περιμένει την υπουργοποίηση του δεν δέχεται (και δεν γίνεται) να του πάρει την θέση η Μπιρμπίλη που ήρθε από το γυμναστήριο, η Μπατζελή, ο Φράγκος, εγώ, εσύ.

Ανώνυμος 5 Ιουνίου 2013 στις 8:19:00 μ.μ. EEST  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Οδυσσέας 5 Ιουνίου 2013 στις 8:37:00 μ.μ. EEST  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος 6 Ιουνίου 2013 στις 9:51:00 π.μ. EEST  

@5 Ιουνίου 2013 - 7:08:00 μ.μ. EEST

φίλε καταρχήν για τα Μ1 υπάρχει ολόκληρο θέμα που λέω γιατί δεν πρέπει να τα πάρουμε αν δεν έχουμε λεφτά.
την ίδια στιγμή φυσικά το πασόκ χρωστάει μαζί με τα άλλα κόματα κοντά 200 μύρια. λεφτά υπάρχουν. ας στείλει ο αντωνάκης τους φοροεισπράκτορες για κατασχέσεις. πόσο κάνουν τα 100 περίπου σπίτια/χωράφια των 2 τελευταίων αρχηγών του πασόκ;

ο φράγκος ήταν ο καλύτερος υπουργός άμυνας τα τελευταία 40 χρόνια, συγκρινόμενος με τα συνήθη παλτά και λαμόγια.
υφυπουργός; γίνεται να είσαι κατώτερος ενός ανθρώπου που για να μετρήσει μέχρι το 11 βγάζει το παπούτσι του;

τώρα για το θέμα που λες στην τελευταία παράγραφο. πρώτον η μπιρμπίλη έγινε και υπουργός και τσιμπάει και 10 χιλιάρικα το μήνα στο παρίσι - απο τους φόρους μας. έχει και ασυλία απο τν αντώνη που δεν την απολύει και φίμωτρο απο το πασόκ σε όποιο μέσο ασχολείται με αυτήν.
δεύτερον η χώρα καταστρέφεται. σκέψου την μπαρτσελόνα να πέφτει κατηγορία και αντί να βάλει τον μέσι να παίξει φωνάζει τον καραγκούνη γιατί το 1992 του είπε πει κάποτε οτι θα τον βάλει στην 11αδα.
ο σαμ αν πραγματικά πράτει έτσι θα πάρει ένα 17-18% στις επόμενες εκλογές. οι παλιές εποχές με το μαντήλι στα μάτια που είχεο ψηφοφόρος τέλειωσαν. τιμωρεί και διαλύει κόμματα που κάποτε είχαν 50%.

μηδενιστής

Οδυσσέας 6 Ιουνίου 2013 στις 2:13:00 μ.μ. EEST  

@ Προβοκάτωρ:
Το τελευταίο σχόλιό σου κόβεται - δε φαντάζομαι να απορήσεις γιατί.
Μαζί κόβεται και το προηγούμενο σχόλιό σου, που κακώς ανέβηκε αρχικά.

@ Ανώνυμος 7.08 / Γιάννης 1:
Το σχόλιό σου κόβεται επίσης: κατανοητή η διάθεση να απαντήσεις στον Προβοκάτορα αλλά εδώ δεν είναι χώρος για βρισίδια.
Αντ' αυτού διέγραψα το αρχικό προσβλητικό σχόλιο προς εσένα.

Ανώνυμος 6 Ιουνίου 2013 στις 3:29:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστής
Λεφτά δεν υπάρχουν. Αυτά τα πίστευει ο έλληνας που ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου που βγήκε πρωθυπουργός με το προεκλογικό σλόγκαν ,,λεφτά υπάρχουν,,. Και όχι μόνο δεν υπήρχαν αλλά του πήραν του έλληνα και αυτά που είχε.
Για τα ακίνητα, το σωστό είναι να δεσμευτούν. Από εκεί και πέρα δεν είναι σίγουρο αν θα πουληθούν όλα και στην τιμή που πρέπει για να εισπράξουμε τα λεφτά που νομίζεις ώστε μέσα σε όλα να αγοράσουμε βλήματα αρμάτων αξίας 800+ εκατ. ευρώ.
Ο κάθε πρωθυπουργός ξέρει πολλά χρόνια αυτούς που βάζει για υπουργούς του. Δεν γίνεται να βάλει κάποιον που τον ξέρει ελάχιστα. Και φυσικά ο υπουργός πρέπει να είναι πολιτικός.

Υ.Σ, Το να υπογράφει κάποιος με το όνομα μηδενιστής δεν τον τιμάει. Δημιουργείς αρνητική εντύπωση.

Γιάννης 1

Ανώνυμος 6 Ιουνίου 2013 στις 5:03:00 μ.μ. EEST  

@Γιάννης 1

φίλε δεν χρειαζόμαστε πυρομαχικά 800εκ γιατί δεν χρειαζόμαστε πλήρη φόρτους. Αν το ΓΕΣ αποφασίσει οτι η προμήθεια είναι σωστή - πρακτικά το έχει κάνει - και διαλύσει και όοοοολλλλλεεεεεεςςςςς τις μ/κ ταξπζ/ταξπζ τα άρματα ας έρθουν και ας τα έχουμε με 5 βλήματα μέσα. τα ανταλλακτικά τσούζουν και τα καύσιμα όχι τόσο τα βλήματα.

τώρα σχετικά με τους υπουργούς. πριν 150 και 100 χρόνια, περίπου 1000 άτομα σε όλη τη χώρα είχαν γνώσεις παραπάνω απο μέτρημα προβάτων ή τσιπουρας. αν έμπαιναν 100 στην βουλή έβαζαν τους ίδιους υπουργούς γιατί δεν υπήρχε άλλος. το 2013 στα 11 μύρια το 1 μύριο ξέρει να κάνει κουμάντο σε επιχείριση και 10,000 πες είναι CEO. κάνουν με το παραπάνω για υπουργούς και είναι πολύ ανώτεροι απο τον μέσο όρο στο κοινοβούλιο. το γιατί δεν βάζει άλλους ο πρωθυπουργός οφείλεται στο ότι έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση στον πλανήτη.
δεν είναι μαγκιά - κατάντια είναι.

το 'μηδενιστής' είναι μια απλή υπογραφή. δεν είναι ούτε στόχος, ούτε τρόπος ζωής. αν θες το αλλάζω σε 'Γιάννης 2' να μαστε 3. χαχαχα

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP