Σενάριο αναδιοργάνωσης και συγχώνευσης αμυντικών βιομηχανιών εξετάζει η κυβέρνηση

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Το εν λόγω ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών της Πέμπτης μεταξύ του Γιάννη Στουρναρα και της Φώφης Γεννηματά. Το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρναρα, και της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώφης Γεννηματά, την Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι προκρίνεται μοντέλο αναδιοργάνωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) εν΄ λειτουργία.
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η κυβέρνηση εξετάζει και το σενάριο συγχώνευσης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), των ΕΑΣ, που διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία, και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ).
Σημειώνεται ότι οι εν λόγω τρεις αμυντικές βιομηχανίες, ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, απασχολούν περίπου 3.000 εργαζόμενους, ενώ διαθέτουν μεγάλη και άμεσα αξιοποιήσιμη ακίνητη περιούσια.

Πηγή: ΣΚΑΪ

30 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2013 στις 8:17:00 π.μ. EEST  

Δεν υπάρχει "αναδιοργάνωση". Γενικό ξεπούλημα υπάρχει από τους εκπροσώπους των διεθνών τοκογλύφων. Το "ζουμί" είναι η ακίνητη περιουσία των εταιρειών αυτών. Εργαζόμενοι, μέσα και τεχνογνωσία ποσώς ενδιαφέρουν τους καταστροφείς της Ελλάδος.

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2013 στις 9:09:00 π.μ. EEST  

"Αναδιοργάνωση" για τους αλλοεθνείς που κυβερνούν την πατρίδα μας σημαίνει ΚΛΕΙΣΙΜΟ των βιομηχανιών αυτών ώστε να μην έχουμε ούτε σφαίρα δική μας όταν χρειαστεί(πολύ σύντομα).

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2013 στις 9:30:00 π.μ. EEST  

ο παπαντρέου (ο αντρέας) το έλεγε αναδόμηση. τώρα για να μην χρησιμοποιήσουν σοσιαλιστική ορολογία το ξεπούλημα το βάφτισαν αναδιοργάνωση. αναδιοργάνωση λοιπόν των πάντων για την εισροή (εδώ γελάμε) κεφαλαίων και στο τέλος οι τρύπες παντού παραμένουν ορθάνοιχτες και τα πειράματα στο κεφάλι του κασσίδι συνεχίζονται.

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2013 στις 11:11:00 π.μ. EEST  

@ 8:17, 9:09, 9:30
Το ίδιο άτομο είσαι;

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2013 στις 12:22:00 μ.μ. EEST  

Ψυχραιμια!!

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία είναι ο ορισμός του πελατειακού κράτους, με απειρους τεμπελχαναδες κηφηνες που ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.

Το εργο που παραγεται εινια μηδαμινο σε σχεση με το προσωπικο και σε σχεση με αυτο που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να παραγουν.

Αυτά...

enkripto 28 Ιουνίου 2013 στις 1:07:00 μ.μ. EEST  

αγαπητέ φίλε, αν συνεχίσεις να σπαμάρεις τα σχόλια σου θα κοπούν

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2013 στις 2:59:00 μ.μ. EEST  

Γράφτηκε σε διάφορα ενημερωτικά μέσα ότι το 70% των εργαζομένων στην Ε.Α.Β είναι διοικητικοί υπάλληλοι. Ας βγάλει κανείς τα συμπεράσματα του.

Σχετικά επίσης για την Ε.Α.Β γνωρίζω κάποια εργαζόμενη από την οποία έμθα πολλά πράγματα. Στις συζητήσεις κάποια στιγμή έθεσα με τρόπο ότι η εταιρεία έχει πολλά άτομα. Εκείνη απάντησε πως το πρόβλημα δεν είναι αν υπάρχουν 100, 200, 300 άτομα παραπάνω αλλά ότι υπάρχουν στελέχη που είναι στο ψυγείο. Όταν την ρώτησα τι ακριβώς εννοεί απάντησε ότι υπάρχουν στελέχη που αμοίβονται με υψηλούς μισθούς και δεν πατάνε ποτέ το πόδι τους στην εταιρεία.


Για τις σφαίρες που δεν θα έχουμε όπως έχουν γράψει κάποιοι σε σχόλια που έχω δει αυτές τις ημέρες σε μπλογκς. Σε τηλεοπτική εκπομπή για την αμυντική βιομηχανία μίλησε αυτός που είναι δ/ντης παραγωγής των Ε.Α.Σ, είπε διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα. Ένα από αυτά είναι πως ο μηχανολογικός εξοπλισμός σε κάποιο εργοστάσιο είναι παλαιός με αποτέλεσμα τα προιόντα που παράγονται να είναι 20-40% ακριβότερα από αυτά του διεθνούς ανταγωνισμού. Δηλαδή με απλά λόγια, με τα ίδια λεφτά που ο Ε.Σ θα αγοράσει 1.000.000 σφαίρες ή 1000 βλήματα από τα Ε.Α.Σ από το εξωτερικό μπορεί να αγοράσει 1.400.000 σφαίρες ή 1400 βλήματα. Άραγε στην προκειμένη τι είναι προτιμότερο για τον Ε.Σ ??

Αυτός που έγραψε το σχόλιο στις 28/6 ώρα 9.09 μ.μ ας κοιτάξει να μάθει 2-3 πράγματα και να μην είναι τόσο γραφικός στα σχόλια του.
Γιάννης

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2013 στις 9:00:00 μ.μ. EEST  

Γιάννη πως συμβαίνει όταν θέλουν να κλείσουν ή να μεταφέρουν βιομ/κη μονάδα στα σκόπια ή τη βουλγαρία, να αρχίζουν από το τεμπέλικο και πλεοναζον προσωπικό μέχρι την παλαιότητα των εγκ/σεων και των κτιρίων, με αποτέλεσμα οι αδαείς να λένε 1000 φορές στο εξωτερικό ή από το εξωτερικό, παρά να ταίζουμε ημέτερους και χαραμοφάιδες? έχουμε δει το εργάκι τους ΑΠΕΙΡΕΣ φορές, ανάλογα με την ηλικία του καθενός, οπότε δεν μασάμε....

Ανώνυμος 29 Ιουνίου 2013 στις 12:53:00 μ.μ. EEST  

Ενα αξιολογο αρθρο:

http://www.defence-point.gr/news/?p=79167

.και-

Ανώνυμος 29 Ιουνίου 2013 στις 1:51:00 μ.μ. EEST  

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 40 ΕΤΩΝ. ΑΦΟΥ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΙΖΟ-ΔΟΤΗΣΗΣ! Η "ΜΑΜΑ" ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΤΑ ΘΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΞΥΠΝΟΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ "ΚΟΒΕΙ" ΤΟ ΜΥΑΛΟ!!!

Ανώνυμος 29 Ιουνίου 2013 στις 2:29:00 μ.μ. EEST  

@ 28/9 ώρα 9.00 μ.μ
Δηλαδή λες να υπάρχει σχέδιο η Ε.Α.Β, τα Ε.Α.Σ, τα ναυπηγεία να μεταφερθούν στα σκόπια και την Βουλγαρία ??

Έχω συγγενείς και γνωστούς που μετέφεραν τις επιχειρήσεις τους ή μέρος αυτών στην Βουλγαρία. Ο λόγος ήταν το πολύ χαμηλότερο κόστος σε οτιδήποτε. Πριν χρόνια ο βούλγαρος εργάτης πληρώνονταν 90 ευρώ τον μήνα και τώρα αν δεν κάνω λάθος ο μισθός είναι κοντά στα 200 ευρώ. Η φορολογία είναι στο 10%, όταν ένας συγγενής μου πήγε εκεί πριν το 2000 και νοίκιασε ένα χώρο 1.400 τ.μ (μέσα σε πρώην στρατόπεδο) το ενοίκιο ήταν 240 ευρώ τον μήνα.
Έχουν πάει πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις σε βαλκανικές χώρες αλλά δεν γίνεται να πάει η Ε.Α.Β και την συντήρηση στα F-16 μας να την κάνουν βούλγαροι και σκοπιανοί. Μην τρελαθούμε τώρα...
Γιάννης

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2013 στις 10:32:00 π.μ. EEST  

Η κακοδιαχείριση πρέπει κάποτε να τιμωρείται. Δεν είναι δυνατό να γίνονται εγχώρια μεν οι δραστηριότητες αλλά να πληρώνονται πολλαπλάσια, να καταστρατηγούνται χωρίς καμμία ποινή τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης, η ποιότητα των εργασιών να είναι απαράδεκτη, οποτεδήποτε εξετάζεται η δυνατότητα μεταφοράς έργου στο εξωτερικό τα συνδικάτα να προσφεύγουν στο γραφείο του υπουργού και να σταματά κάθε διερεύνηση. Γνωρίζει κάποιος το πως ακριβώς πληρώνονται οι υπάλληλοι εκεί όταν ενδεικτικά το 2007 οι 100 περίπου τεχνικοί της ΕΑΒ που "προσέτρεξαν" σε βοήθεια των τεχνικών της αεροπορίας για το διάστημα της πυροσβεστικής περιόδου Μάιος-Οκτώβριος χρεώθηκαν από την ΕΑΒ περίπου 8.000.000 Ευρώ? Δηλαδή περίπου 80.000 ευρώ ο ένας για 5 μήνες, 16.000 ευρώ το μήνα περίπου 530 ευρώ την ημέρα για τον καθένα μαζί με τα ρεπό, και τα σαββατοκύριακα. Επειδή επίσης γνωρίζουμε όλοι πως είχε δομήσει το συνδικαλιστικό τέρας τις διαδικασίες είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα περισσότερα χρήματα πήγαιναν στους ίδιους τους εμπλεκόμενους. Ωραία πράγματα, ας διαχωρίσουμε επιτέλους την ήρα από το στάρι. Οι αμυντικές βιομηχανίες θα είναι κάτι σαν εθνικό κεφάλαιο, θα παίρνουν τις δουλειές αλλά το προσωπικό θα πληρώνεται όπως και οι στρατιωτικοί που δουλεύουν για την πατρίδα. Αλλιώς αν θέλουν να βάλουν οικονομοτεχνικά κριτήρια και να πληρώνουν με τέτοια τότε οι Ε.Δ. θα μπορούν να πηγαίνουν στους φθηνότερους παρόχους υπηρεσιών και προϊόντων κι ας είναι και στο Ουζμπεκιστάν.

Nikolaos 30 Ιουνίου 2013 στις 11:15:00 π.μ. EEST  

Οι αντιπρόσωποι ή «Pushers» ξένων συμφερόντων τα βρίσκουν ανέτως αναμεταξύ τους ... δλδ - κάτι σαν - πάρε εσύ τ’ αεροπλάνα και εγώ θα βολευτώ με τα υποβρύχια. Ο ρόλος του «Pusher» εδώ οπλικών συστημάτων είναι λίαν αισχρός, όπως ακριβώς και του αντίστοιχου «Pusher» που έχει σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών. Την εξήγηση θα την βρούμε σε ένα ροκ τραγούδι του Hoyt Wayne Axton, που η διασκευή του συγκροτήματος Steppenwolf, για τις ανάγκες της ταινίας του 1969 «Easy Rider», το έκανε δημοφιλές παγκοσμίως. Οι στίχοι του τραγουδιού, κάνουν διάκριση μεταξύ ενός εμπόρου-dealer ναρκωτικών, που «θα σας πουλήσει π.χ. μαριχουάνα για πολλά όνειρα γλυκά" και μεταξύ ενός «τέρατος» προωθητή-pusher σκληρών ναρκωτικών, όπως π.χ. ηρωΐνη, που δεν τον νοιάζει καθόλου, αν - μετά τη χρήση - «θα είσαι ζωντανός ή πεθαμένος". Goddamn «The Pusher»!!!

Pro από Συμβασιλεύουσα 30 Ιουνίου 2013 στις 7:00:00 μ.μ. EEST  

Μην μασατε κουτοχορτο η χορτο οποιασδηποτε μορφης . Τα παιδια αυτα που καθονται στα γραφεια και αποτελουν το 50-60-70% των εργαζομενων των βιομηχανιων οπλων μας , δουλευουν ή μαλλον σκιζονται στην δουλεια . Η εξυγειανση δεν θα γινει με την αλλαγη των ποσοστων των εγαζομενων , υπερ του τεχνικου προσωπικου 90-10. Ουτε με την συνολικη αυξηση της παραγωγικοτητας ανα εργαζομενο . Η εξυγειανση μπορει και πρεπει να γινει με την αυξηση φορολογησης των "πλουσιων" , με την μειωση των αγορων οπλικων συστηματων και την συνδικαλιστικοποιηση του στρατου και αλλα .
Μην γελιεστε . Καλυτερα ολοι οι ιδιωτικοι υπαλληλοι να απολυθουν και να πουλησουν και απο ενα νεφρο υπερ εργατικης ταξης , παρα να απολυθει εστω και ενας δημοσιος . Εστω και αεργος . Εστω και επιορκος . Τι θελετε να γυρισουν οι εργασιακες σχεσεις στο δημοσιο στο επιπεδο του ιδιωτικου τομεα; Τι αξιολογηση; Παραγωγικοτητα; Τι ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι.............ΖΩΑ;;;;;

Pro από Συμβασιλεύουσα 30 Ιουνίου 2013 στις 7:04:00 μ.μ. EEST  

@Νικ
Το παραμυθακι με τα ελαφρια και τα σκληρα ναρκωτικα ειναι παλιο και ξεπερασμενο. Προθαλαμος ειναι τα μεν για τα δε. Ολοι Πουσερς ειναι .

Ολοι οι εμποροι ναρκωτικων ειναι σκουπιδια και τους πρεπει χωματερη .

Chris Stasinopoulos 3 Ιουλίου 2013 στις 8:24:00 π.μ. EEST  

@ Γιάννης

Σε ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη εσύ (και κάποιοι άλλοι πιστοί ακόλουθοι του Σαμαρά) θα κάνετε παραγγελίες πυρομαχικών από εταιρίες του εξωτερικού φαντάζομαι (τώρα πως θα γίνεται αυτό και με τι χρήματα θα τους πληρώνετε είναι μία λεπτομέρεια) διότι θα έχουμε κλείσει τις δικές μας επειδή μπορούσαμε να αγοράσουμε εν καιρό ειρήνης φθηνότερα τα ξένα. Μα οτιδήποτε αντίστοιχο του Ελληνικού από το εξωτερικό είναι φθηνότερο. Δεν ξέρεις γιατί, δεν σου έχει πει ακόμη ο Σαμαράς; [Πως να σου το πει αφού για τους έξω δουλεύει αυτοί τον έχουν διορίσει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.]
Διότι μέσα στο ευρώ και έτσι όπως είναι δομημένο αυτό και η ευρωζώνη οι ελληνικές επιχειρήσεις δανείζονται πολύ ακριβότερα και με αρκετά μεγαλύτερα επιτόκια από αντίστοιχες ευρωπαϊκές. Άρα όσο και να χτυπιέσαι είναι αδύνατο να τις ανταγωνιστείς.
Χέρι θα μπει στις ΕΑΒ διότι το θέλει η τρόικα και η τρόικα δεν νομίζω πως τρέφει πατριωτικά αισθήματα για την Ελλάδα.
Κάποιοι σε αυτό τον τόπο καλό είναι να μην μας πλασάρουν το συμφέρον της τσέπης τους ως συμφέρον για την πατρίδα.

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2013 στις 11:37:00 π.μ. EEST  

@Chris st
Η Τρόικα δεν ήρθε από μόνη της. Την έφεραν εδώ οι πολιτικοί για να αλλάξει πράγματα που δεν μπορούσαν να αλλάξουν οι ίδιοι. Δεν είναι εύκολο να απολύσει κάποιος πολιτικός την καραβιές των δημοσίων υπαλλήλων που διόρισε για να παίρνει ψήφους. Άρα λοιπόν τις απολύσεις πρέπει αν τις επιβάλει κάποια Τρόικα. Το ίδιο και κάποια φορολογικά μέτρα, την συγχώνευση δημόσιων υπηρεσιών κτλ.

Κάποια μμε (βλέπε και πράβδα νετ) έχουν δαιμονοποιήσει την Τρόικα. Κάποιοι πουλάνε στον αναγνώστη το πραμύθι που θέλει να ακούσει. Έτσι γράφονται παραμύθια πως η Τρόικα διαλύει τον στόλο, (επειδή αποσύρθηκε ένα Υ/Β και τρεις ΤΠΚ ,,μόλις,, 40 χρόνων), κλείνει στρατόποεδα (αυτά που υπάρχουν σε κάθε πόλη μόνο για να κονομάει η τοπική κοινωνία) κτλ τα οποία και εσύ τα πιστεύεις.

Οι κρατικές πολεμικές βιομηχανίες δεν είναι βιώσιμες. Πρέπει να κλείσουν ή να ιδιωτικοποιηθούν.
Εγώ ξέρω ότι αν μία επιχείρηση μπαίνει χοντρά μέσα για χρόνια πρέπει να κλείσει. Στην προκειμένη δεν λέει με τίποτα να την πληρώνει κερατιάτικα ο ελληνικός λαός. Επίσης μία επιχείρηση που λέγεται βιομηχανία δεν γίνεται να μην παράγει δικά της προιόντα και να περιμένει να ζήσει μόνο από έναν πελάτη. (το κράτος)
Γιάννης

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2013 στις 11:37:00 π.μ. EEST  

@Chris st
Η Τρόικα δεν ήρθε από μόνη της. Την έφεραν εδώ οι πολιτικοί για να αλλάξει πράγματα που δεν μπορούσαν να αλλάξουν οι ίδιοι. Δεν είναι εύκολο να απολύσει κάποιος πολιτικός την καραβιές των δημοσίων υπαλλήλων που διόρισε για να παίρνει ψήφους. Άρα λοιπόν τις απολύσεις πρέπει αν τις επιβάλει κάποια Τρόικα. Το ίδιο και κάποια φορολογικά μέτρα, την συγχώνευση δημόσιων υπηρεσιών κτλ.

Κάποια μμε (βλέπε και πράβδα νετ) έχουν δαιμονοποιήσει την Τρόικα. Κάποιοι πουλάνε στον αναγνώστη το πραμύθι που θέλει να ακούσει. Έτσι γράφονται παραμύθια πως η Τρόικα διαλύει τον στόλο, (επειδή αποσύρθηκε ένα Υ/Β και τρεις ΤΠΚ ,,μόλις,, 40 χρόνων), κλείνει στρατόποεδα (αυτά που υπάρχουν σε κάθε πόλη μόνο για να κονομάει η τοπική κοινωνία) κτλ τα οποία και εσύ τα πιστεύεις.

Οι κρατικές πολεμικές βιομηχανίες δεν είναι βιώσιμες. Πρέπει να κλείσουν ή να ιδιωτικοποιηθούν.
Εγώ ξέρω ότι αν μία επιχείρηση μπαίνει χοντρά μέσα για χρόνια πρέπει να κλείσει. Στην προκειμένη δεν λέει με τίποτα να την πληρώνει κερατιάτικα ο ελληνικός λαός. Επίσης μία επιχείρηση που λέγεται βιομηχανία δεν γίνεται να μην παράγει δικά της προιόντα και να περιμένει να ζήσει μόνο από έναν πελάτη. (το κράτος)
Γιάννης

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2013 στις 11:41:00 π.μ. EEST  

Κάτι ακόμη, αν γίνει πολεμική σύρραξη θα έχει διάρκεια το πολύ 72 ώρες και κανείς δεν θα προλάβει να δώσει παραγγελία στο εξωτερικό για σφαίρες, οβίδες κτλ πυρομαχικά και όπλα. Ούτε η ΕΑΣ θα προλάβει να παραδώσει σφαίρες οι οποίες μάλιστα μετά να φτάσουν έγκαιρα στον Έβρο και στα νησιά.
Γιάννης

Pro από Συμβασιλεύουσα 3 Ιουλίου 2013 στις 11:52:00 μ.μ. EEST  


ΟΚ . Ο τίτλος είναι .
"Σενάριο αναδιοργάνωσης και συγχώνευσης αμυντικών βιομηχανιών εξετάζει η κυβέρνηση"

Δεν μιλάμε για κλείσιμο . Ούτε για πώληση . Καταλαβαίνω ότι η πενία επιχειρημάτων απέναντι σε κάτι που είναι 100% απαραίτητο πρέπει να οδηγήσει σε χονδροειδείς γενικεύσεις . Αλλά εδώ το παρακάναμε .

Δεν μπορεί να υποστηρίζουμε ότι θέλουμε ισχυρή πολεμική βιομηχανία από την μία , και να επιμένουμε στην συντήρηση αντιπαραγωγικών σχημάτων από την άλλη . Σχημάτων που κατέστρεψαν την χώρα , ανίκανων να παράξουν το οτιδήποτε.

Ή θα πρέπει να "φύγουν καμιά 1700αριά διοικητικοί και να αντικατασταθούν από καμιά 500αριά τεχνικούς . Η να παραμείνουν όλοι οι διοικητικοι (θεωρώντας ότι είναι χρήσιμοι και καταρτισμένοι) και να νοικιαστούν ή να αγοραστούν νέες εγκαταστάσεις και να προσληφθούν καμιά 20 χιλιάδες τεχνικοί .

Το δεύτερο δεν γίνεται , οπότε πάμε για το πρώτο , με ΑΣΕΠ και διαφάνεια και με 3 νέες διοικήσεις με πτηχία , βιογραφικά και όραμα.

Αλλιώς μια λύση ένταξης στο στράτευμα , η οποία πάλι θέλει "καθάρισμα" από τους "διοικητικούς".

Pro από Συμβασιλεύουσα 4 Ιουλίου 2013 στις 12:04:00 π.μ. EEST  


μπούρδο αλέρτ
"Διότι μέσα στο ευρώ και έτσι όπως είναι δομημένο αυτό και η ευρωζώνη οι ελληνικές επιχειρήσεις δανείζονται πολύ ακριβότερα και με αρκετά μεγαλύτερα επιτόκια από αντίστοιχες ευρωπαϊκές. Άρα όσο και να χτυπιέσαι είναι αδύνατο να τις ανταγωνιστείς."

Γκούχ.γκούχ
Γερμανός-σανλάιτ , μυλωνάς-αλουμίλ , Θέων αισθητήρες , Βασιλειάδης χρώματα-στοκοι κτλ. κτλ .κτλ .
Μόνο οι εταιρείες που έχουν τα τσιμπούρια τους συνδικαληστοσυμμορίτες δεν μπορούν φίλε .
Βασικά οι Ιδιωτικές Ελληνικές εταιρείες , υπερφορολογούνται , έχουν την κρατική γραφειοκρατία συστηματικά απένατί τους και λειτουργούν σε ασταθές περιβάλλον . Κατά τα άλλα , ο μαγικός κόσμος του δημοσίου , της αριστεράς και της "προόδου" μπορεί να μας κάνει να τα βλέπουμε .......... ροζ και με μπαμπούλες .

Chris Stasinopoulos 4 Ιουλίου 2013 στις 1:13:00 π.μ. EEST  

Εντάξει λοιπόν αφού ο εμπειρογνώμων Γιάννης έβγαλε το πόρισμα πως σε ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη τα πάντα θα έχουν τελειώσει σε 72 ώρες (ούτε 70, ούτε 71.5, 72 ακριβώς) και δεν έχουν σημασία όλα τα άλλα. νομίζω πως γίνεται σαφές πως ολόκληρος ο στρατός μας είναι παντελώς αχρείαστος.
Επομένως εγώ προτείνω την άμεση κατάργησή του, παρέα με αμυντικές βιομηχανίες κτλ. και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να δοθούν μέσω επιχορηγήσεων σε "επιχειρηματίες" και αυτοί με την σειρά τους αφού τις καρπωθούν να βαρέσουν πτώχευση ώστε να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στην Βουλγαρία και τα Σκόπια για να αυγατίζουν οι τσέπες τους. Σαν τον παλιό καλό καιρό. Απλά και κυρίως "πατριωτικά".

Το τι ρόλο παίζει η τρόικα το έχει πει δύο φορές επισήμως το ένα εκ των τριών μελών της. Τη μία έκανε λόγο για λάθος υπολογισμούς (λάθος συντελεστές) και πρόσφατα είπε ξεκάθαρα πως η όλη ιστορία έγινε με γνώμονα την θωράκιση-προστασία των Γερμανικών και Γαλλικών τραπεζών. Δεν περιμένουμε από κανένα ΜΜΕ να μας πει για τον ρόλο της το λέει η ίδια. Ναι ήρθαν οι βαθύτατα "γνώστες" των ελληνικών δρώμενων χαρτογιακάδες της τρόικα που δεν είχαν πατήσει ξανά στην Ελλάδα ούτε για διακοπές, να μας πουν τι πρέπει να γίνει. Από την άλλη είχαν ένα νταλκά για την Ελλάδα λες και αυτοί δεν έχουν τις δικές τους χώρες, που είπαν ένα πρωί "πάμε να τους φτιάξουμε την χώρα, να τους κάνουμε μάγκες ώστε να μας καβαλήσουν στο σβέρκο και να προωθήσουμε-προασπίσουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας σε βάρος των δικών μας".
Ε βέβαια το μαρτυρά αυτό και το "έργο" τους αλλά και η μόνιμη συνεργασία τους με τους ντόπιους οι οποίοι καταβαράθρωσαν την χώρα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κι εδώ σαν τον παλιό καλό καιρό πορεύονται χέρι χέρι όπως έκαναν με τις κομπίνες και τα σκάνδαλα (siemens κτλ.)

Όπως είπα και πριν κάποιοι σε αυτό τον τόπο καλό είναι να μην μας πλασάρουν το συμφέρον της τσέπης τους ως συμφέρον για την πατρίδα.

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2013 στις 10:16:00 π.μ. EEST  


"Όπως είπα και πριν κάποιοι σε αυτό τον τόπο καλό είναι να μην μας πλασάρουν το συμφέρον της τσέπης τους ως συμφέρον για την πατρίδα."

Πέστα χρυσόστομε

Άντε γιατί πήξαμε στις μπούρδες των τεμπελχανάδων συνδικαλιστών και λοιπών διοικητικών δημοσίων υπαλλήλων , που φέρνουν την καταστροφή κάθε φορά που θίγεται η τσέπη τους ενώ αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την καταστροφή του κράτους στην πατρίδα μας και την συνολική απαξίωση των υπηρεσιών και της πολεμικής βιομηχανίας . Η πατρίδα μας δεν είναι "πατερούλης" . Είναι παιδί μας και χρειάζεται την βοήθειά μας , όχι να το "εκδίδουμε" για να περνάμε καλά .
Να μάθουμε ΟΛΟΙ (εκτός ειδικών ομάδων) να σηκώνουμε το βάρος μας και να κάνουμε το καθήκον μας .
Ενας τεμπέλης υπάλληλος , ο οποίος κάθεται σε μια καρέκλα και δεν ποσφέρει τίποτα , έχει στοιχήσει στο κράτος 600.000€ τα τελευταία 30 χρόνια . Πολλαπλασίασε επί 400.000 τέτοιους (240δις) , και καταλαβαίνεις που πήγε το χρέος . Χώρια το κόστος της στέγασης και υπηρεσιών (άλλα τόσα). Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του .

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2013 στις 12:25:00 μ.μ. EEST  

@Chris st
Αν νομίζεις πως μία ελληνο-τουρική σύρραξη θα κρατήσει εβδομάδες ή ακόμη και μήνες κάνεις μεγάλο λάθος. Και οι 2 χώρες μετά την 10η ημέρα θα ρίχνουν αραιές ντουφεκιές. Η βιομηχανία δνε προλαβαίνει να παράγει πυρομαχικά σε τόσες λίγες μέρες. Δεν θα έχει τις πρώτες ύλες έτοιμες στο τσεπάκι της, αυτά προγραμματίζονται από πριν.

Αν δεν τα ξέρω καλά βρες ρώτα στρατηγούς, ναυάρχους και πτεράρχους να σου πουν πόσες μέρες θα κρατήσει μία σύρραξη και πότε θα επέμβουν οι μεγάλες δυνάμεις να επιβάλουν κατάπαυση του πυρός.
Εγώ πάντως τους έχω ρωτήσει αρκετές φορές.
Γιάννης

Chris Stasinopoulos 4 Ιουλίου 2013 στις 12:59:00 μ.μ. EEST  

@ Pro από Συμβασιλεύουσα

Ναι αυτά που αναφέρει το άρθρο είναι αυτά που λέει δεξιά και αριστερά η κυβέρνηση. Άσε τι λένε οι πολιτικές μας ηγεσίες το θέμα είναι ποιος αποφασίζει και αυτός που αποφασίζει εδώ και τρία χρόνια είναι η τρόικα. Το μνημόνιο πάντως δεν γράφει πουθενά για αναδιοργανώσεις των ΕΑΒ, για πώληση και κλείσιμο γράφει. Εσύ καλά κάνεις και τους πιστεύεις, εγώ μπορώ να έχω το δικαίωμα να μην πιστεύω κανέναν τους;

"οι Ιδιωτικές Ελληνικές εταιρείες , υπερφορολογούνται , έχουν την κρατική γραφειοκρατία συστηματικά απένατί τους και λειτουργούν σε ασταθές περιβάλλον"

Α μπράβο, πρόσθεσε στα παραπάνω και το υψηλό κόστος δανεισμού των Ελληνικών επιχειρήσεων και συνθέτεις το πάζλ για το μέλλον. Εσένα μπορεί να μην σε ανησυχεί δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους επιχειρηματίες που ξέρουν πολύ καλά πως τα σημερινά κέρδη μπορούν εύκολα αύριο να μεταφράζονται σε ζημίες.
Με τους ρυθμούς που οι κεντρικές μας διοικήσεις διαχειρίζονται τα ζητήματα, αμφιβάλω αν θα έχει μείνει ελληνικό περίπτερο όρθιο μέχρι (όντως) να αντιμετωπισθεί η γραφειοκρατία, η υπερφορολόγηση και τα θέματα με το ευρώ.
Το ότι μίλησα αρνητικά για τον Σαμαρά δεν με κάνει αριστερό αγαπητέ μου, δεν είμαστε όλοι οπαδοί κομμάτων και παρατάξεων σε αυτό τον τόπο. Κάποιοι πρέπει να το χωνέψετε αυτό και να μην βλέπετε παντού φαντάσματα.

Chris Stasinopoulos 4 Ιουλίου 2013 στις 1:08:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 4 Ιουλίου 10:16

Να ήταν μόνο οι συνδικάλες και τα τεμπελόσκυλα καλά θα ήμασταν, κουτσά στραβά θα τους ξαποστέλναμε και θα τελείωνε το θέμα. Δυστυχώς τα πλοκάμια της διαπλοκής είναι πολλά και απλώνονται παντού.
Εγώ δεν αισιοδοξώ, άσε που έχω την αίσθηση πως το πατριωτικό αίσθημα (μιλάω για πράξεις, όχι για λόγια) σε αυτόν τον τόπο είναι είδος προς εξαφάνιση.

Chris Stasinopoulos 4 Ιουλίου 2013 στις 2:13:00 μ.μ. EEST  

@ Γιάννης

Το πόσο θα κρατήσει μια πολεμική σύρραξη δεν μπορεί κανείς να το προδικάσει.

"Εγώ πάντως τους έχω ρωτήσει αρκετές φορές."

Και αυτό τώρα τι υποτίθεται πως είναι, τεκμήριο αληθείας; Ξέρεις πόσους έχω συναντήσει στην ζωή μου που "μιλάνε" ή έχουν "μιλήσει" με στρατιωτικές ηγεσίες (και όχι μόνο); Καμιά 100αρια τουλάχιστον.
Η ιστορία άλλα έχει δείξει. Π.χ Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Παρά την προδοσία και το ελεύθερο που είχαν στην ουσία οι Τούρκοι, η σύρραξη (παρά τις εκεχειρίες)σίγουρα κράτησε περισσότερο από τους υπολογισμούς των "στρατηγών σου". Σχεδόν ένα μήνα.
Τέλος πάντων σταματάω εδώ γιατί έχω κάνει κατάχρηση του χώρου πλέον.

Pro από Συμβασιλεύουσα 4 Ιουλίου 2013 στις 4:32:00 μ.μ. EEST  


@Chris st . Νομιζω οτι συνενοηθηκαμε . Με καλυψες με τις απαντησεις σου.
Γενικα συμφωνουμε . Και φυσικα φιλε μου εχεις καθε δικαιωμα να πιστευεις οποιαδηποτε αποψη θελεις και να πρατεις αναλογα .
Συνηθως τα σχολια γινονται ή απο καπιταλιστες νεοφιλελευθερους που θελουν λουκετα παντου και βλεπουμε ή απο Σοσιαλιστες δημοσιους υπαλληλους με δεξιες τσεπες και καμια εργασια ........... στην υγεια των κοροιδων .
Ολοι οσοι βρισκονται στην μεση , ειναι ανθρωποι που μπορω να ταυτιστω και να συνομιλησω . Οποτε συγνωμη για το γεγονος οτι σε χρωματισα . Απλα θεωρησα αδικως οτι μιλας ως "κυφηνας" . (Σε αντιθεση με τον αλλο ανωνυμο φιλο που το'πιασε) .

Υγ . (disclaimer . Δεν θεωρω ολους τους δημοσιους υπαλληλους κυφηνες .)

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 4 Ιουλίου 2013 στις 5:15:00 μ.μ. EEST  

Υπερφορολογείται η επιχείρηση, δε βγαίνει ο επιχειρηματίας, τον γονάτισε η κρίση και κλαίει με μαύρο δάκρυ... μόνο που δεν τα ακούμε πρώτη φορά, τα ακούγαμε και τότε που το χρήμα έρεε σωρηδόν και η μπουτικατζού και η κομμώτρια είχε κάνει το Λονδίνο - Αθήνα ίσαμε Ομόνοια-Πειραιά με τον ηλεκτρικό. Ένσημα στον εργαζόμενο; μπααα...αμα θέλει ας φύγει.Προϊόντα και υπηρεσίες μέτριου και χαμηλού επιπέδου σε τιμές Μονακό και βάλε. Κλάψα ατελείωτη με το θηρίο 4Χ4 παρκαρισμένο απέξω. Φορολογική δήλωση ΠΑΝΤΑ κάτω από 10,000 ευρώ. Σε δρόμο 150 μέτρων με μαγαζιά μέτραγες ίσαμε δέκα τζιπάρες. Οι 400.000 "τεμπέληδες" κατά τον ανώνυμο παραπάνω είναι αυτοί που συντηρούσαν την ευζωία μαγαζιών και εταιριών. Ας τους απολύσουν λοιπόν και μετά ας φάνε τα SUV, τις μεζονέτες και τα εξοχικά τους οι οπαδοί του Μάνου και του Τζήμερου - οψίμως και της ΧΑ κάμποσοι. Α, και επιπλέον με την οικονομική κατάρρευση του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, να δω τι θα κάνουν τα κονέ τους τα λαμόγια που χρέωναν το Δημόσιο με υπέρογκα ποσά για σκουπίδια που του πουλούσαν,σε αγαστή συνεργασία πάντα με τους πασοκονεοδημοκράτες εγκάθετους ή εκλεγμένους.

Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους λοιπόν. Ναι, υπερφορολογείται η επιχείρηση αλλά ούτε τον ΦΠΑ αποδίδει ολόκληρο και μαϊμουδιές με τα τιμολόγια κάνει και τον εργαζόμενο τον ξεζουμά και η κλάψα κλάψα. Και άμα πήγαινα να πω κουβέντα για το μισθό μου πέφτανε να με φάνε και το ίδιο βράδυ τάιζαν τον Καρά και την Πέγκυ. Οπότε τώρα που τους ήλθε το αβγό στον κώλο φταίω εγώ; Όταν όσα έπαιρνα εγώ και η γυναίκα μου ήταν τα έξοδα των παιδιών τους (φοιτητών); Αν κάποιοι νομίζουν ότι οι άλλοι θα πεθάνουν και αυτοί θα ζήσουν είναι γελασμένοι. Οι "άλλοι" είναι που τους κρατάνε στη ζωή. Ο ένας χρειάζεται τον άλλον. Αλλιώς θα μείνουν στον τόπο μόνο οι Πακιστανοί, η τρόικα και η κυβέρνηση. Ως και οι Αλβανοί την κοπανάνε.

Ανώνυμος 6 Ιουλίου 2013 στις 12:06:00 μ.μ. EEST  

@ Γιάννης και Chris st

Ο Γιαννης εχει δικηο για τα περιορισμενα πολεμικα αποθεματα. Αλλα αυτο δεν ειναι εκεινο που εχει σημασια γιατι οπως εχει ηδη ειπωθει η αμυντικη βιομηχανια (α.β.) δεν ειναι σε θεση να τα αντικαταστασει σε λιγες ημερες.
Το προβλημα ομως δεν ειναι εκει.

Γενικο σχολιο:

Οταν αποφασηστηκε να δημιουργηθει η α.β. αυτο εγινε για τους διαφορους γνωστους λογους περι απεξαρτησης κλπ, αλλα και θεωρητικα και για οικονομικους, ελπιζοντας οτι θα κοστιζε λιγοτερο η παραγωγη ντοπια σε ορισμενα τουλαχιστον προϊοντα (βλεπε πχ πυρομαχικα εξαιτιας τεραστιων αναγκων). Το οτι τα πραγματα «ξεφυγαν» απο τις αρχικες προθεσεις και σχεδιασμους και κατεληξαν εκει που κατεληξαν, ειναι εκεινο που πρεπει να μας προβληματισει. Γιατι εγινε και πως εγινε; μπορουσε να ειχε αποφεχθει;
Ηταν σωστος ο τοτε σχεδιασμος ή επασχε απο την αρχη το συστημα;
και δεν αναφερομαι καθολου στις ιστοριες για «βυσματα» και αλλα ευτραπελα που δημιουργηθηκαν αναιτια απο τους πολιτικους τα τελευταια 30 χρονια, στα οποια ηδη εχετε αναφερθει εκτεταμενα με τις γνωστες αρνητικες επιπτωσεις.
Χαρακτηριστικα η συγκρηση με τις επιδοσεις των Ισραηλινων (κατι το προτοτυπο)και οι Ελληνικες σε συναρτηση με το προβλημα εξευρεσης οικονομικων πορων που μαστιζε απο παλαια τα Ελληνικα δρομενα, κατι που οι ισραηλινοι ειχαν σε λιγοτερη εκταση (βλεπε FMS). Βεβαια δεν μπορει να γινει σοβαρος διαλογος χωρις να «ακουμπηστουν» οι εξοπλιστικες πολιτικες των προτερων 40 χρονων, καθως οι επιλογες που εκαναν ηταν εκεινες που ειχαν τεραστια επιδραση στην α.β. και στην δυσμενη εξελιξη της με γνωστοτερη εκεινη της «σαλαμοποιησης» στις αγορες.

.και-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP