Δένδιας: «Θα καταψηφίσουμε το Δουβλίνο II»

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Αποφασισμένη να καταψηφίσει την αναθεώρηση της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ είναι η Ελλάδα: η συμφωνία προβλέπει ότι αρμόδια για την κρίση των αιτημάτων ασύλου είναι η χώρα πρώτης εισόδου των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, γεγονός που έχει ως συνέπεια να απελαύνονται στην Ελλάδα οι μη νόμιμοι μετανάστες, όπου και αν συλληφθούν εντός των συνόρων της ΕΕ. Την απόφαση της χώρας μας να καταψηφίσει τη συμφωνία ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας σε εκδήλωση που οργάνωσε η Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙΠΟΚΑ), με θέμα «Υπάρχει λύση στο Μεταναστευτικό;». Το ίδιο θα πράξει και η Μάλτα - μαζί με τη χώρα μας δέχονται πάνω από το 90% των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ. «Εμείς για πρώτη φορά θα καταψηφίσουμε το Δουβλίνο II», είπε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι «πρέπει στην Ευρώπη να έχουμε μια ειλικρινή συμφωνία, όπως πρέπει και να καταλήξουμε ότι το Δουβλίνο II αφορά μόνο το άσυλο, δεν αφορά το συνολικό θέμα της μετανάστευσης». Οπως εξήγησε, η συμφωνία καθορίζει ότι η αρμόδια για να εκδικάσει μια υπόθεση ασύλου είναι η χώρα στην οποία πρώτη φθάνει ο μετανάστης. «Αλλά αυτό αγνοεί έναν παράγοντα, ότι στην Ελλάδα μπαίνει το 90%. Που σημαίνει ότι η Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων είναι υποχρεωμένη να έχει τη διαχείριση του 90% των συνολικών παρανόμων μεταναστευτικών ροών της Ευρώπης. Αυτό δεν είναι εφικτό ή εν πάση περιπτώσει δεν είναι λογικό».
Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα που θα πρέπει να λυθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα επιχειρεί να ανοίξει τη συζήτηση για να βρεθεί ένας τρόπος κατανομής των παράνομων μεταναστών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, την έκτασή τους και το ακαθάριστο εθνικό προϊόν τους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι οι προσπάθειες της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης έχουν σημαντικά αποτελέσματα και επισήμανε ότι δεν είναι ακριβής η εντύπωση ότι η Ευρώπη δίνει πολλά χρήματα στην Ελλάδα για τον συγκεκριμένο σκοπό. Αναφερόμενος στους «πυλώνες» του σχεδιασμού αντιμετώπισης του προβλήματος, με πρώτο τον έλεγχο των συνόρων, είπε χαρακτηριστικά ότι μία ημέρα προτού αρχίσει η επιχείρηση ελέγχου, «από τον Εβρο μπήκαν 410 άτομα, ένα ελληνικό χωριό. Σήμερα είναι θέμα αν μπαίνουν ένα, δύο, τρία άτομα την εβδομάδα».
Ως προς το σύστημα υποδοχής, αναφέρθηκε στην πρώτη υπηρεσία ασύλου που λειτουργεί ήδη στον Εβρο καθώς και στις κινητές μονάδες που θα λειτουργήσουν σε Χίο, Σάμο και Μυτιλήνη. Υπάρχουν ακόμα, όπως είπε, ειδικά κέντρα στη Χίο και στη Σάμο, τα οποία έχουν επισκευασθεί και λειτουργούν, και θα φτιαχτεί δεύτερο κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μυτιλήνη.
Ως προς τις απελάσεις παράνομων μεταναστών, παρά τα εμπόδια, πέρυσι επέστρεψαν στις χώρες τους 22.000, ενώ φέτος ο αριθμός τους αναμένεται να υπερβεί τις 25.000.

Tα Νέα

4 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2013 στις 3:03:00 μ.μ. EEST  

Έλεγε πριν κανένα χρόνο ο κ. Δένδιας για το επερχόμενο "Δουβλίνο 3":

"Δεν είναι καλά τα πράγματα για τη χώρα μας. Υπάρχει πρόβλημα. Το κείμενο της νέας συνθήκης ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΩΦΕΛΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ, κάτι που να ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις".
http://www.naftemporiki.gr/story/368393

Εν ολίγοις εαν μας δώσουν κανένα "επωφελές αντάλλαγμα", δηλαδή λεφτά, είναι ικανός ο κ. Δένδιας να υπογράψει το οτιδήποτε και να μας φορτώσει κανενα εκατομμύριο λάθρομετανάστες ακόμα τα επόμενα χρόνια...

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2013 στις 3:34:00 μ.μ. EEST  

Εσύ αυτό κατάλαβες από το άρθρο καμάρι μου; Θα φταίει το ξυρισμένο κεφάλι...

Pro από Συμβασιλεύουσα 17 Ιουνίου 2013 στις 3:35:00 μ.μ. EEST  


Ανώνυμε 17 Ιουνίου 2013 - 3:03:00 μ.μ. EEST
Όντως αυτό ακριβώς σημαίνει . Δεν κάνεις καμία απλοποίηση και αβάσιμη εικασία . Είσαι φοβερός .
Εν Κρυπτώ , προτείνω να κατέβει το άρθρο και στην θέση του να μπεί το ιδιοφυές σχόλιο του ανώνυμου 17 Ιουνίου 2013 - 3:03:00 μ.μ. EEST

Είμαι πολύ τυχερός που ζω στον ίδιο κόσμο με τέτοια ΤΕΡΑΤΑ λογικής .

Ανώνυμος 303 17 Ιουνίου 2013 στις 5:23:00 μ.μ. EEST  

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια...

Τη εποχή που έκανε αυτές τις δηλώσεις, δηλαδή καλοκαίρι του '12, η πάγια ελληνική πολιτική ήταν: υπογράφουμε το οτιδήποτε αρκεί να μας πετάξουν τα όσα φραγκοδίφραγκα.

Στη επερχόμενη τότε νέα συνθήκη δεν προβλέπονταν τα "ποσά" των Δουβλίνο Ι και ΙΙ, οπότε είναι προφανές ότι ο κ. υπουργός με τον όρο "επωφελές αντάλλαγμα" υπονοεί "χρήματα", τα οποία ήταν άλλωστε η μόνη ελληνική "θέση" και "αντάλλαγμα" σε σχέση με το μεταναστευτικό στην ΕΕ.

Από τοτε μέχρι σήμερα βέβαια μεσολάβησε, για κακή μας τύχη, η άνοδος της ΧΑ οπότε φαινομενικά σκλήρυνε και τη στάση του ο κ. υπουργός.

Αλλά βέβαια θα δούμε αν θα κρατήσει αυτή η στάση μέχρι τέλους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP