Mεγάλη αεροπορική άσκηση εντός FIR Λευκωσίας

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τεραστίων διαστάσεων αεροπορική άσκηση εντός του FIR Λευκωσίας πραγματοποιεί απόψε η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ. Το βασικό σενάριο της άσκησης είναι οι εναέριες περιπολίες μάχης και οι προσβολές στόχων σε προσομοιωμένο περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου. Η άσκηση θα διεξαχθεί σε δεσμευμένη περιοχή εντός του FIR Λευκωσίας, στη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται νότια της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκεκριμένα πάνω από όλα σχεδόν τα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ. Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 20 ζεύγη πολεμικών αεροσκαφών F-16Ι Sufa και F-15Ι Ra’am, πέντε αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού καθώς και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου.
Στην Ισραηλινή άσκηση συμμετέχει και η Λευκωσία καθώς τα Ισραηλινά μαχητικά αναμένεται να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση «Ανδρέα Παπανδρέου» στην Πάφο. Την άσκηση παρακολουθούν από το κέντρο ελέγχου πτήσεων Λευκωσίας δυο ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματικοί από το κέντρο ελέγχου πτήσεων Λευκωσίας.

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι της Λεμεσού για ανεφοδιασμό και ξεκούραση του πληρώματος κατέπλευσαν το πρωί δυο πλοία του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, το αντιτορπιλικό "Ναύαρχος Παντελέγιεφ" και το ρυμουλκό Krilov, μέρος του Ρωσικού στόλου που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο για περιπολία και παρακολούθηση της κατάστασης στη Συρία.


Πηγή Sigmalive

6 σχόλια:

23 ΕΜΑ 1974 19 Ιουνίου 2013 στις 7:36:00 μ.μ. EEST  

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 20 ΖΕΥΓΗ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΔΙΟΤΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ... ΜΑΚΡΥΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ 1974.

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2013 στις 8:27:00 μ.μ. EEST  

Δεν είναι και τόσο μεγάλη άσκηση.Μην το τραγικοποιούμε. Είναι Τακτικού επιχειρησιακού -εκπαιδευτικού επιπέδου για τη συμπλήρωση του προγράμματος εξαμηνιαίας εκπσης.
Έχουν γίνει πολύ μεγαλύτερες ασκήσεις τόσο σε αριθμό πτητικών μέσων όσο και σε χρονική καλυψη.

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2013 στις 9:23:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνώ έχουν γίνει ασκήσεις των Ισραηλινών με 100-150 πτητικά μέσα στην συγκεκριμένη περιοχή από το 2005 και μετά.
Τα G-550 χρησιμοποιούνται τόσο ως ιπτάμενα RADAR όσο και σε αποστολές ESM.
Ειδικά στο NICOSIA /FIR οι εκπαιδευσεις ειναι πολύ συχνές ενώ και Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας των Ισραηλινών μεταβαίνουν στο NICOSIA /FIC για συντονισμό με τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά τον συντονισμό και ειδικά στη γλώσσα.

Ευστάθιος Παλαιολόγος 19 Ιουνίου 2013 στις 10:12:00 μ.μ. EEST  

Οι πληροφορίες λένε ότι κάποια μέσα θα χρησιμοποιήσουν την Αεροπορική Βάση στην Πάφο...

Ανώνυμος 20 Ιουνίου 2013 στις 12:28:00 μ.μ. EEST  

Πρόταση για την εξαγωγή του 40% των αποθεμάτων φυσικού αερίου του Ισραήλ θα καταθέσει στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Κυριακή, ο Πρωθυπουργός της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου. Να σημειωθεί ότι η απόφαση ανοίγει το δρόμο για συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ στον τομέα, τόσο με την μεταφορά του αερίου μέσω Κύπρου, όσο και την προώθησή του στην Ευρώπη. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/150319/israilini-apofasi-gia-exagogi-fa-anoigei-to-dromo-gia-synergasia-me-kypro#sthash.odnBZQKE.dpuf

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2013 στις 5:33:00 μ.μ. EEST  

http://www.americanthinker.com/2013/06/christianity_in_peril_in_turkish_cyprus.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP