Επαναφορά αποζημιώσεως 4 ΗΕΕ για ΕΤΑ και Ζ΄ ΜΑΚ

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Του Σάββα Δ. Βλάσση*

Σημαντική ανάσα δίνεται στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, τα οποία υπηρετούν στο ΕΤΑ και την Ζ΄ ΜΑΚ, κατόπιν διαταγών του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και του Α/ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αθανασίου Τσέλιου. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναδρομική, από 1-1-2013, καταβολή αποζημιώσεως 4 Ημερών Εκτός Έδρας ανά μήνα στα στελέχη των δύο μονάδων, ήτοι 105 ευρώ καθαρά προστίθενται στο μηνιαίο εισόδημά τους. Παράλληλα, τακτοποιήθηκε και μία σοβαρή εκκρεμότητα που υπήρχε έναντι των στελεχών του ΕΤΑ, καθώς το διάστημα Αυγούστου – Δεκεμβρίου 2012 δεν είχαν καταβληθεί καθόλου οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις. Με διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ, διευθετήθηκε απολύτως και το ζήτημα αυτό. Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιουνίου ο Στρατηγός Κωσταράκος επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά την Ζ΄ ΜΑΚ.

Η στρατιωτική ηγεσία, αναγνωρίζοντας τους ιδιαίτερους κόπους που καταβάλλουν τα στελέχη των συγκεκριμένων μονάδων, αποδέχθηκε τις σχετικές εισηγήσεις που προώθησε ιεραρχικώς τους τελευταίους μήνες η 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Η 13η ΔΕΕ, διέγνωσε εγκαίρως το πρόβλημα και τις επιπτώσεις στο προσωπικό, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα, αναδεικνύοντας το ζήτημα. Επιδίωξη ήταν να καταδειχθεί εμπράκτως η αναγνώριση και εκτίμηση της ηγεσίας προς τα στελέχη που υπηρετούν στις ανωτέρω μονάδες αυξημένου βαθμού ετοιμότητος. Σημειώνεται ότι προ της κρίσεως, για το προσωπικό του ΕΤΑ και της Ζ΄ ΜΑΚ προβλεπόταν μηνιαίως αποζημίωση 10-12 Ημερών Εκτός Έδρας, λόγω των αυξημένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και υποχρεώσεών τους, αποζημίωση η οποία σταδιακώς περιορίσθηκε δραστικώς, για να σταματήσει να καταβάλλεται από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

*Ο Σάββας Δ. Βλάσσης είναι εκδότης του περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

45 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2013 στις 11:48:00 μ.μ. EEST  

Τι μου θυμιζεί; Τι μου θυμίζει; Α! ναι μια παλιότερη συζήτηση για μάχιμες και μη μάχιμες Μονάδες. Νάτο ήρθε...

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2013 στις 9:22:00 π.μ. EEST  

μετά απο τόσο ποζάρισμα οι αγαπημένες μονάδες του Α/ΓΕΕΘΑ βολεύτηκαν.
οι υπόλοιποι 100,000 άντρες πεινάνε.

μηδενιστής

Υγ ε ρε βύσμα που θα πέσει τώρα για αυτές...

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2013 στις 12:30:00 μ.μ. EEST  

Τα οικογενειακά επιδόματα έχουν καταργηθεί στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ από πέρσι αλλά ..εγκρίνεται παραθεριστικό επίδομα 300€ για τα παιδιά των υπαλλήλων της ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε. μέχρι ηλικίας 18 ετών.

http://taxalia.blogspot.com/2013/07/blog-post_6861.html

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2013 στις 2:15:00 μ.μ. EEST  

μηδενιστή, την πέταξες πάλι την κοτσάνα. Έτσι μπράβο

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2013 στις 9:46:00 μ.μ. EEST  

ΕΤΑ και Ζ Μακ ποζεράδες?Ποιά άλλη απύθμενη μπαρούφα θα ακούσουμε απο τον Ράμπο του καναπέ?Ε ρε κάτι ψώνια...

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2013 στις 10:55:00 μ.μ. EEST  

>Υγ ε ρε βύσμα που θα πέσει τώρα για αυτές...
Νομίζω πως και στα χειρότερα μας το μπερέ και τη πουλάδα δε τα χαρίσανε ποτέ. Ας τρέξουν, ιδρώσουν και μοχθήσουν πιο πολλοί να είναι σε μονάδες ειδικών δυνάμεων, γεγονός που θα τις κάνει και καλύτερες και φυσικά και να αμείβονται και καλύτερα. Επιβάλλεται. Το μόνο σχόλιο που θα έπρεπει να κάνουμε είναι πως να κοιτάξουμε να βελτιώσουμε την αξιοκρατία και ας είναι και πολύ μεγαλύτερη η οικονομική διαφορά. Αλλιώς ζήτω η μετριότητα και η απάθεια. Αντε γιατί και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους στη σοβιετία της "ισότητας". ΥΓ άσχετο αλλά θυμήθηκα κάτι καθηγητές που είχαν αποφασίσει να μην αξιολογούνται επειδή είναι αντεκπαιδευτικό, μετά μας φταίει (ότι θέλετε βάλτε). Το κακό μας το κεφάλι μας φταίει.

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2013 στις 9:16:00 π.μ. EEST  

Σε λίγο στο μπλογκ θα ζωγραφίζουμε στο πλάι για να καταλαβαίνουν ορισμένοι.
Είπα οτι αντάμειψε τις αγαπημένες του μονάδες. Αυτές έχει σκίσει στις φωτογραφίες αυτές βγάζει στο τουίτερ. το μισό site του γεεθα έχει την ζ μακ. σε άλλη χώρα δεν θα ξέραμε οτι υπήρχαν. τέσπα...ούτε όυκ, ούτε πιλότοι, ούτε κανείς άλλος δεν πήρε ούτε θα πάρει φράγκο.

"Νομίζω πως και στα χειρότερα μας το μπερέ και τη πουλάδα δε τα χαρίσανε ποτέ. "

άστο φίλε...

αν είναι το ΓΕΕΘΑ να δίνει έξτρα στις ΕΕ (και όχι ΕΔ) ας δίνει σε όλες. ΜΕΕ και ΟΥΚ;;;

μηδενιστής

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 2 Ιουλίου 2013 στις 11:17:00 π.μ. EEST  

@1 Ιουλίου 2013 - 10:55:00 μ.μ
Ασχολήσου με τον μπερέ και την πουλάδα και αν δεν ξέρεις πως τίθεται το ζήτημα της αξιολόγησης στην εκπαίδευση, μην πουλάς εξυπνάδες. Δεν ήταν μακριά η εποχή των επιθεωρητών και δεν έχουμε αμνησία, τα ζήσαμε και στο σπίτι μέσα και στον περίγυρο. Τώρα για το αν ισότητα = σοβιετία, τότε προφανώς δεν σου αρέσει η ισότητα αλλά το μέσον και η διαπλοκή και η "αξιολόγηση" με αδιαφανείς διαδικασίες όπως οι προαγωγές στο στρατό. Προσωπικά πάντως θα ευχόμουν να ήμασταν έστω και στο ελάχιστο σοβιετία σε πάρα πολλά πράγματα. Γιατί τη λογική των "αρίστων" την φάγαμε στη μάπα και την χορτάσαμε.

Ρενος 2 Ιουλίου 2013 στις 1:52:00 μ.μ. EEST  

Τα έχουμε πει, ο Μηδενιστης ειναι και κουραστικος και ειναι ενας πρωην ΔΕΑ οπως εχει δηλωσει ο ιδιος (εκτος αν εγινε ΕΠΟΠ εν συνεχεια). Ειναι αξιεπαινο το εν κρυπτω που τον ανεχεται οπως και ολοι σας, επιβεβαιωνοντας τη δημοκρατικοτητα του ιστολογιου (την αδιαμφισβητητη ποιοτητα ειμαι λιγος για να την κρινω, ειστε οαση στην ερημο της στρατιωτικης ενημερωσης).

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2013 στις 2:21:00 μ.μ. EEST  

"ο Μηδενιστης ειναι και κουραστικος"

με στεναχώρησες αφάνταστα. πάω για μετάνοια στο σινά για 30 ημέρες.

"ενας πρωην ΔΕΑ"

αν ήμουν πρώην στρατηγός θα ήμουν ευχάριστος; θα έκανες κωλοτούμπες;

"εκτος αν εγινε ΕΠΟΠ εν συνεχεια"

αν ήμουν εποπ θα ήμουν πιο δυσάρεστος; πώς πάει το κόλπο με τους βαθμούς; όσο πιο πάνω τόσο πιο πολύ χαίρεσαι;;;;

"Ειναι αξιεπαινο το εν κρυπτω που τον ανεχεται οπως και ολοι σας"

πραγματικά! τους ρωτάω καιρό και δεν μου λένε. (σσσσσσ μην το πεις πουθενά μπορεί να νομίζουν οτι είμαι στρατηγός εν ενεργεία)

"ειστε οαση στην ερημο της στρατιωτικης ενημερωσης"

όχι οτι δεν είναι, αλλά ρε φίλε κολλάς 5 γραμματόσημα στο γραφείο μου και αυτό απο το σπίτι σου...

μηδενιστής - παλιός ΔΕΑ - σκουπίδι του εν κρυπτώ

AegeanHawk 2 Ιουλίου 2013 στις 5:46:00 μ.μ. EEST  

Αυτοαποκαλείται "μηδενιστής"....θα μπορούσε να αυτοονομαστεί και "γενικευτής".
Τα Ελληνικά του πολύ μέτρια, γράφει με χειμαρρώδη τρόπο, τις περισσότερες φορές "ο,τι του κατέβει" και αρκετές ασυναρτησίες, λίγες-ελάχιστες φορές γράφει και μερικές αλήθειες, αλίμονο αν δεν συνέβαινε και αυτό στα τόσα σχόλια...... Στατιστικά στέκει !!
Μπορεί να γράφει φαιδρές γενικότητες και "παντογνωσίες" περί όλων των θεμάτων, από τακτικές μάχης μέχρι και σύνταξη σχεδίων ενεργείας....
Όμως το να χαρακτηρίζει στελέχη μονάδων των ΕΔ όπως η Ζ ΜΑΚ και το ΕΤΑ "βολεμένους" και "επιδειξίες".....πάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Η βλακεία, η ηλιθιότητα και το κόμπλεξ ορισμένες φορές ΔΕΝ έχει όριο.....
Ντροπή.....

Οδυσσέας 2 Ιουλίου 2013 στις 5:52:00 μ.μ. EEST  

Παράκληση προς όλους:
Ο διάλογος να γίνεται με αντίκρουση επιχειρημάτων και ΟΧΙ με προσωπικές επιθέσεις.

AegeanHawk 2 Ιουλίου 2013 στις 6:41:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Οδυσσέα....απόλυτα σεβαστή η παράκλησή σου, αλλά μερικές φορές το "ποτήρι ξεχειλίζει" ειδικά όταν γράφονται τέτοια πράγματα από ανίδεους και άσχετους που το μόνο που ξέρουν είναι να...."περιδιαβαίνουν στο διαδίκτυο" και να αραδιάζουν "γνώμες".
Παράκληση λοιπόν και για...σεβασμό στο έμψυχο δυναμικό των ΕΔ και ειδικά σε αυτούς που οι στολές τους ξεθωριάζουν πιο γρήγορα από των υπολοίπων....λόγω "φόρτου εργασίας".
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία....

Οδυσσέας 2 Ιουλίου 2013 στις 6:54:00 μ.μ. EEST  

@ Aegeanhawk: Γι' αυτό και είπα "παράκληση προς όλους"

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2013 στις 9:34:00 μ.μ. EEST  

Καουμπόυ 11:17 από τον 10:55
Βλέπω χαρακτηρισμούς ("μην πουλάς εξυπνάδες"), συμπεράσματα και λόγια που δεν είπα ("δεν σου αρέσει η ισότητα αλλά το μέσον μπλα μπλα αξιολόγηση με αδιαφανείς διαδικασίες όπως οι προαγωγές στο στρατό¨")
Δεν θα χαρακτηρίσω αντίστοιχα αυτά που γράφεις, δεν ξέρω αν σε πείραξε το "σοβιετ" ή είσαι καθηγητής και σε έπιασε το συντεχνιακό σου αλλά αν δείς το σχόλιο μου πιθανόν να το ξανασκεφτείς: γράφω για την αξιοκρατία και παραλίγο να φτάσεις πίσω στον εμφύλιο. Όχι δεν ξέρω για επιθεωρητές,ίσως έχουμε διαφορά γενιάς, ξέρω όμως καλά για 20+ χρόνια ισοπέδωση των πάντων με τίτλο δήθεν "ισότητα" και με σύνθημα "υπάρχει τρόπος δεν χρειάζεται κόπος". Ναι πιστεύω πως όποιος μοχθεί παραπάνω πρέπει να αμείβεται παραπάνω και όλοι πρέπει να αξιολογούνται και πως πρέπει να κοιτάξουμε αυτό να γίνεται καλύτερα. για αυτά γράψε αν θες διάλογο (αν και δεν προκύπτει από πουθενά) όχι για τα άλλα άσχετα
ΥΓ σχετικά με το "αν δεν ξέρεις πως τίθεται το ζήτημα της αξιολόγησης στην εκπαίδευση, μην πουλάς εξυπνάδες" μπορεί και κάτι να ξέρω αλλά έχει σημασία? εσύ τα κατάλαβες όλα

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2013 στις 10:26:00 μ.μ. EEST  

όσοι γνωρίζουν ξέρουν ότι η ΖΜΑΚ και το ΕΤΑ είναι πραγματικα μάχιμες μονάδες, στην πρώτη γραμμή πάντα και οι πρώτοι που θα επιχειρήσουν, στις πιο επικίνδυνες επιχειρήσεις εαν ποτέ χρειαστεί. Θα ήθελα να προσθέσω και την 2η ΜΑΛ σε αυτές. Οι ειδικές δυνάμεις των άλλων κλάδων (ΔΥΚ, 31 ΜΕΕ) έχουν εξαιρετικο προσωπικό αλλά η δημιουργία τους αποτελεί μάλλον μίμηση αμερικανικών προτύπων και οι αποστολές τους πολύ πιο περιορισμένες σε σχέση με τις ειδικές δυνάμεις του στρατού που έχουν όλο το φάσμα των ειδικων επιχειρήσεων. Παρεπιμπτόντως γνώμη μου είναι ότι αντί να δημιουργηθουν ΔΥΚ κι ΜΕΕ θα επρεπε απλά να δωθεί η δυνατότητα στα στελέχη του ΠΝ και ΠΑ να ενταχθούν στις ειδικές δυνάμεις. Η ύπαρξη της ΔΥΚ και ΜΕΕ εξυπηρετεί περισσότερο συντεχνιακές νοοτροπίες και φιλοδοξίες ανωτέρων. Ο μηδενιστης αν και στο παρελθόν έχει κάνει πολύ επιτυχημένα σχόλια, με απογοητευσε σφόδρα με το εντελώς άστοχο και άδικο σχόλιο το οποίο δείχνει ασχετοσύνη επικού μεγέθους

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2013 στις 9:56:00 π.μ. EEST  

Μέρος Πρώτο
Οι μονάδες ΕΕ είναι ιδανικές για επιχειρήσεις χαμηλής εντάσεως. Ας δούμε όμως τις μεγάλες συγκρούσεις των τελευταίων 50 ετών.
1973 – Γιομ Κιππουρ. Η sayeret matkal και η s13 παρακαλάνε για αποστολές. Το γενικό επιτελείο δεν έχει τπτ και στέλνει τελικά τις μονάδες σε csar με ημιερπυστριοφόρα στο γκολαν. Η αεροπορία και τα τθ κερδίζουν το πόλεμο
1979-89 – Σοβιετική Εισβολή στο Αφγανιστάν. Μετά την κατάληψη του κυβερνητικού κτηρίου οι ζενιθ και άλφα μετατρέπονται σε ελαφρύ α/κ πεζικό.
1980-88 – Ιρανικοιρακινός πόλεμος. Ποιες ΕΕ;
1982 – φώκλαντ, 1982 – Πρώτος Πόλεμος Λιβάνου. Οι μονάδες ΕΕ αναλώνονται μόνο σε αναγνωρίσεις και μια κρούση σε βοηθητικό α/δ. Η αεροπορία και τα τθ κερδίζουν το πόλεμο
1983+1989 – Γρανάδα και Παναμάς. Οι ΕΕ δεν έχουν καλά σχέδια και αναλώνονται σε μάχες ελαφρού πεζικού. Η αεροπορία και οι αλεξιπτωτιστές κερδίζουν το πόλεμο
1991 – Δεύτερος Πόλεμος Κόλπου. Η αεροπορία και τα τθ κερδίζουν το πόλεμο. Οι ΕΕ κυνηγάνε σκουντ για να μην μπουκάρει το ισραήλ
1999 – Σερβία. Η αεροπορία κερδίζει το πόλεμο. Άγνωστη συμμετοχή ΕΕ.
2001- Αφγανιστάν. Τρομακτική αρχική επιτυχία από τις ΕΕ για την διάλυση των ταλιμπαν. Η αεροπορία κερδίζει το πόλεμο για τους συμμάχους
2003-11- Τρίτος πόλεμος του κόλπου. Η αεροπορία και τα τθ κερδίζουν το πόλεμο. Οι ΕΕ όπως και στο Αφγανιστάν δουλεύουν ως ΔΤΑ και κυνηγοί VIP στόχων.
Οι ΕΕ σε όλους αυτούς του πολέμους είχαν δευτερεύον ρόλο, όπου είχαν. Απέδειξαν ότι δεν είναι πανάκεια ή η λύση για όλα. Δεν άλλαξε κάτι από τον ΒΠΠ.

μηδενιστής

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2013 στις 9:57:00 π.μ. EEST  

Μέρος Δεύτερο
Το Σύνταγμα SAS ήταν η καλύτερη μονάδα ΕΕ στο κόσμο, μέχρι την εκκαθάριση της ιρανικής πρεσβείας και την υψηλότατη τηλεθέαση. Το σύνταγμα μετά δέχτηκε εκατοντάδες μέτριους εθελοντές, βύσματα και λανθασμένες οδηγίες και αποστολές. Το 1991 στον κόλπο ήταν μέτριο εώς κακό. Το SBS δεν είχε εμφανιστεί πουθενά, δεν δέχτηκε από πουθενά πίεση, πέτυχε τους στόχους του και κατέλαβε την αγγλική πρεσβεία στο κουβέιτ. Από τότε το SBS κυριαρχεί.
Η αποτυχία της επιχείρησης Eagle Claw οδήγησε την Delta σε υψηλή τηλεθέαση και στα ίδια χάλια με την SAS. Το ναυτικό έφτιαξε στα κρυφά την DEVGRU. Η δεύτερη ελάχιστα εμφανίζεται στο κοινό (πόσοι ξέρουν ότι είχε μέλη στο μογκαντίσου;) Πρόσφατα έφαγε τον μπιν λάντεν κοντά 1000 χλμ από την θάλασσα.
Μια από τα ίδια για την Shayeret Matkal μετά την έφοδο στην ουγκάντα. Στο Ισραήλ όμως η μάχη του πράσινου νησιού και η επιχείρηση raviv οδήγησε και την S`13 στο ίδιο μονοπάτι. Τα τελευταία 30 χρόνια οι ΕΕ κυριαρχούνται από την μονάδα Shaldag της αεροπορίας που είναι άγνωστη σχεδόν στο κοινό ενώ οι άλλες 2 ασχολούνται με εκτελέσεις σε εχθρικό έδαφος
Στα ίμια η αδυναμία του πεζικού να παρέχει έμπειρη φρουρά στο νησί και η έλλειψη προσωπικού στέλνουν σε ρόλο φύλαξης εδάφους την ΜΥΚ. Η λειψανδρία και εκεί και λάθος στους σχεδιασμούς και στα υλικά χάνουν το 2ο νησί από αεραπόβαση συνδυασμένης δύναμης από SAT-BB. Αντί η ηγεσία να ενισχύσει τα ΕΤΕΘ και την ΜΥΚ δημιουργεί από την αρχή μια αμφίβια μονάδα την Ζμακ. Η μυκ έχει 7,200χλμ ακτών να επιχειρήσει, τα ΕΤΑ 770,760 τχλμ να επιχειρήσουν. Η ΖΜΑΚ είχε σαν στόχο ανακατάληψη βραχονησίδας – μοναδική αποστολή στην υφήλιο - μισό στρέμμα γης. Η θέση στην αττική και η ενίσχυση σε υλικά καθώς και η έντονη διαφήμιση από το πασοκ για τις εκλογές του 2009 ενισχύουν την μονάδα με μέτρια στελέχη και ακόμα πιο περίεργες αποστολές.

μηδενιστής

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2013 στις 9:58:00 π.μ. EEST  

Μέρος Τρίτο
Το 2010 ο πρωθυπουργός και ο υπαμ αποφασίζουν να κερδίσουν χρόνο για τους λόγους τους με έντονες φήμες για πραξικόπημα. Οι ΕΕΔ υποφέρουν, η ηγεσία τους χειρότερα. Το 2011 ένα έντονα κομματικό στέλεχος ανεβαίνει στην διοίκηση καρατομώντας κοντά 20 ανωτέρους του. Η άνοδος της ΧΑ δίνει στο πασοκ αρχικά και στην νδ την αφορμή για έξτρα διαφήμιση του νέου ταχείας αντίδρασης στρατού (μοντέλο που φτιάχτηκε επι υπαμ βενιζέλου) και ο αρχηγός με την βοήθεια των μμε και του διαδικτύου διαφημίζει ασκήσεις που άλλοτε έχουν νόημα και άλλοτε όχι (αεραπόβαση από το ΕΤΑ μέρα μεσημέρι σε αεροδρόμιο). Μέσα σε ένα χρόνο 2 μονάδες (Ζμακ και ετα) κάνουν όσες ασκήσεις όσες έκαναν τα τελευταία 10 χρόνια. Ο αγεεθα έδωσε επίδομα σε αυτές και μόνο σε αυτές.
Εκεί ήταν και η αντίδρασή μου. Όχι μόνο αγνοείται το σύνολο του ΕΣ που κερδίζει πολέμους στην πραγματικότητα (απάτσι, λέοπαρντ) όχι μόνο αγνοείται η ΜΥΚ και η 13 ΜΕΕ που έχουν φτύσει αίμα τα τελευταία χρόνια αλλά αγνοείται ο κύριος εξασφαλιστής της ειρήνης και της ασφάλειάς μας: οι πιλότοι της ΠΑ.
Έτσι από τον φίλο Aegean Hawk έμαθα διάφορα για τον εαυτό μου και μάλιστα σε 3ο πρόσωπο… Λέω φίλο γιατί με άλλο ψευδώνυμο κουβεντιάζαμε χρόνια και σε παραπάνω από ένα φόρουμ… Τέλος πάντως όπως έχω πει δεν γράφω στο φατσοβιβλίο.
Aegean Hawk φίλε αν έχεις κάτι να μου πεις πες το στα ίδια χωρίς να ενοχλείς τα παιδιά. Αν κάνω λάθος – άνθρωπος είμαι – θα ζητήσω και συγνώμη. Εσύ ζητάς ποτέ;
Αγράμματος Γενικευτής….

ΑΧΕΡΩΝ 3 Ιουλίου 2013 στις 4:07:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή
Ἐμένα μου δημιουργείται ἡ ἑντύπωση ὅτι «κάτι» ψήνεται σε θερμό ἐπεισόδιο,και σπεύδουμε να ἀσκήσουμε ἀποτροπή ἐπιβεβαιώνοντας την δέσμευση μας στο «δόγμα βραχονησίδας».
Και πάντως τα σχόλια σου,κουλά-κουφά ἤ ὁτιδήποτε ἀλλο,με ἐνδιαφέρουν περισσότερο ἀπό τις τουϊτεριές της ἠγεσίας.
Ἀλλά θέλεις και ἐσύ το μπερτάχι σου,ὥρες-ὥρες...

Tyler Durden 3 Ιουλίου 2013 στις 4:38:00 μ.μ. EEST  

Οι πιλότοι της ΠΑ αγνοούνται. Οι ιπτάμενοι της ΠΑ όχι...Κι όποιος κατάλαβε.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 3 Ιουλίου 2013 στις 4:51:00 μ.μ. EEST  

Σε περίπτωση που το σχόλιο που έστειλα πριν λίγο δεν φτάσει (μου έβγαλε μήνυμα λάθους) να σημειώσω ότι βαριέμαι να το επαναλάβω και θα πω μόνο αυτό: Αν είναι να εφαρμοστεί η αξιοκρατία όπως την εφάρμοσαν ως τώρα αυτοί που κυβερνούν (ομού), δε θέλω άλλη, χόρτασα. Αν είναι ισότητα στο δημόσιο το να αμείβεται υπάλληλος γραφείου, με απολυτήριο λυκείου, μόνιμος θαμώνας βουλευτικών γραφείων, μιάμιση φορά πάνω από μένα, τότε φαντάσου τι έχει να γίνει με την αξιολόγηση όπου τα γαλάζια και πράσινα παιδιά θα κάνουν πάρτυ. Και όντως, ανώνυμε της 2 Ιουλίου 2013 - 10:26:00 μ.μ, αν και δεν μπορώ να πω ότι τα ξέρω όλα, μπορώ να πω ότι τα είδα σχεδόν όλα στην εκπαίδευση.

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2013 στις 5:01:00 μ.μ. EEST  

@ΑΧΕΡΩΝ

«δόγμα βραχονησίδας»

δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. αν δεν υπήρχε η ΧΑ ο στρατός θα έμοιαζε με αυτόν της ολλανδίας τώρα.

"Ἀλλά θέλεις και ἐσύ το μπερτάχι σου,ὥρες-ὥρες..."

Πάταξον μεν, άκουσον δε.

Αγράμματος Γενικευτής

ΑΧΕΡΩΝ 3 Ιουλίου 2013 στις 8:08:00 μ.μ. EEST  

@διάλεξε-ἐπιτέλους-ἕνα-ψευδώνυμο
Δέν ὑπάρχει δόγμα βραχονησίδος;
Οὔτε αὐτό θα ὑπερασπιστοῦμε δηλαδή;
Και αὐτό με την ΧΑ δέν το κατάλαβα.

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2013 στις 8:42:00 μ.μ. EEST  

συνεχίζει να με απογοητεύει ο μηδενιστής, απέχει ένα άστοχο σχόλιο ακόμα για να αδιαφορώ πλέον για τις αναρτήσεις του. Εξηγώ την απογοήτευσή μου. Μας κάνει μια ιστορική ανάλυση που αν και μοιάζει περιεκτική έχει πολλές αστοχίες αλλά το θέμα είναι ότι φτάνει σε ένα συμπέρασμα που όλοι ξέρουμε, οτι φυσικά και οι ειδικές δυνάμεις δεν είναι πανάκεια. Κανείς εδώ δεν έχει αμφισβητήσει την αξία των ΤΘ, της αεροπορίας κλπ. Οπότε περιτή η ανάλυση. Μετά προβαίνει σε μια παντελώς λανθασμένη ανάλυση για το ποιες ειδικές δυνάμεις παγκοσμίως έχουν πετυχημένο ιστορικό και ποιες όχι. Η ανάλυση αυτή βγάζει μάτια μα τις ανακρίβειες. Θα αναφερθώ μόνο στον αμερικανικό τομέα που τυχαίνει να γνωρίζω κάπως. Μας μιλάει για την Delta, θα έπρεπε να ξέρει πως η μονάδα αυτή δεν ονομάζεται καν έτσι τώρα, είναι μονάδα φάντασμα που κανείς δεν ξέρει τίποτα για αυτή πόσο μάλλον για το ποιες επιχειρήσεις έχεεκτελέσει, να υποθέσω ότι ο μηδενιστής έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες ή οτι απλά πίσω από ένα ύφος ξερόλα αραδιάζει αποσπασματικά κάποιες πληροφορίες για να παραπλανήσει και να προσδώσει αξιοπιστία στα λεγόμενά του. Φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει και την SAS, τι να πω περαιτέρω... Η συνέχεια της ανάρτησης του για πολιτικές σκοπιμότητες κλπ είναι απλά αστεία για να ασχοληθώ μαζί της. Τέλος πάντων, θα επανέλθω σε αυτό το σημείο στη γνώμη μου ότι πρέπει να υπάρξει ένα συμμάζεμα στις ειδικες δυνάμεις, καθώς υπάρχει μια πανσπερμία μονάδων, ένα δαιδαλώδες σύστημα διοίκησης που δεν συμβαδιζουν ούτε με τη λογική, ούτε με την αποτελεσματικότητα ούτε επχουν τη βέλτιστη σχέση κόστους-αποτελέσματους. Τι εννοώ, είναι δυνατόν να διατηρούμε ολόκληρη μοίρα (ΜΕΕ) για μια αποστολή που μπορούν να εκτελέσουν 10 άτομα; Μην μου πει κανείς ότι σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης θα μπορεί να εκτελεστεί συγχρόνως περισσότερες από μία αποστολές CSAR? Γιατί να διατηρούμε μια ολόκληρη μοίρα για μια αποστολή που μπορεί να εκτελεστεί από οποιαδήποτε μονάδα ειδικών επιχειρήσεων του στρατού; Πάμε στη ΔΥΚ, η οποία είναι αντιγραφή των αμερικανικών SEAL. Το αμερικάνικο ναυτικό επιχειρεί στους ωκεανούς μακριά από οποιαδήποτε μονάδα του στρατού, για αυτό χρειαζόταν τις δικές του μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, η Ελλάδα γιατί; Για τη μια φρεγάτα που είχε στη Σομαλία; Γιατί η EOD αποστολή πρέπει να γίνεται από άνδρες εκπαιδευμένους στον ανορθόδοξο πόλεμο και όχι από εξειδικευμένους δύτες; Με την ίδια λογική και το ΤΕΝΞ να επανδρωθεί από καταδρομείς... Αντί λοιπόν να υπάρξει κάποιο συμμάζεμα, τι έκαναν, δημιούργησαν ένα ακόμη επίπεδο διοίκησης (τη διακλαδική κάτι) για να βολέψουμε μερικούς ανωτάτους αξιωματικούς. Δεν θα επεκταθώ στην αναδιοργάνωση παρωδία που προτάθηκε προσφάτως, αλλά θα πω ότι εαν δεν συμμαζέψουμε την κατάσταση δεν πρόκειται να βρούμε λεφτά για καύσιμα και εκπαίδευση και κάποιο πρωί κάποιος θα αναγκαστεί να κλείσει πολλές ΕΡΤ μέσα στις ένοπλες δυνάμεις και πολύ φοβάμαι τότε ότι μαζί με τα ξερά θα καούν και χλωρά.

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2013 στις 8:49:00 μ.μ. EEST  

κάτι ακόμα, Ίμια: αεραπόβαση;;; λειψαν ΜΥΚ;;;;;. Ότι να'ναι.....

Pro από Συμβασιλεύουσα 3 Ιουλίου 2013 στις 9:39:00 μ.μ. EEST  

@ μηδενιστη
Μιλαμεεεεε............ Μερικες φορες το κραξιμο που σου ριχνουν ειναι πολυ απολαυστικο.
Αλλες παλι ......... ΕΤΡΙΟΤΑΤΟ

Οι δυναμεις ΕΕ εχουν τον ρολο τους σε καθε πολεμο . Μπορει να ειναι αναγνωρισεις η καταδειξεις η εκτελεσεις η οτιδηποτε αλλο "μικρο" . Πολυ σημαντικο , ασχετα με το γκλαμουρ .

@ΦΚΜΚ . Πολυ απαισιοδοξο σε βρισκω . Εχω την εντυπωση οτι οι εξελιξεις συντομα θα "ΜΑΣ" ......... Προσπερασουν.

@Αχερων . Κλασικα πολυ απαισιοδοξος αδελφε . Δεν θα παιχτει τιποτα χωρις να χυθει αιμα . Δεν υπαρχει διαθεση "παραδοσης" σημερα . Θα γινει χαμος .

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2013 στις 9:42:00 π.μ. EEST  

@ΑΧΕΡΩΝ είπε...

"Δέν ὑπάρχει δόγμα βραχονησίδος;"

Όχι δεν υπάρχει. ούτε υπήρχε παρά στα μυαλά ορισμένων πασόκων πολιτευτών. η ασδεν όταν ξαναδεί τουρκικό άρβυλο σε νησί μας δεν θα την ξαναπατήσει. ούτε καν θα πάρει τηλ στο ΓΕΝ. θα αρχίσει το πυρ μαζικά. η ξεφτίλα της προηγούμενης φοράς τσούζει ακόμα. πιάσαμε το ποντίκι στη φάκα και το αφήσαμε να φύγει μαζί με το τυρί.

"Και αὐτό με την ΧΑ δέν το κατάλαβα"

τί δεν κατάλαβες φίλε; αν δεν σκεφτόταν η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την ΧΑ θα είχαν διαλύσει τις ένοπλες δυνάμεις σε επίπεδο ολλανδίας που έχει γίνει αστυνομία. είδες εσύ κάτι άλλο μετά απο παναγιωτόπουλο-αβραμόπουλο;;;; έχουμε καταντήσει να στηρίζεται η ελληνική ασφάλεια και άμυνα σε 2-3 χιμπατζήδες της ΧΑ και στους πακιστανούς που τους ανεβάζουν σιγά σιγά στην εξουσία!!! θα βλέπουμε τα γεγονότα της δεκαετίας σε ντοκυμαντέρ στα γεράματά μας και θα γελάμε με τα χάλια μας.

@3 Ιουλίου 2013 - 8:42:00 μ.μ. EEST
"συνεχίζει να με απογοητεύει ο μηδενιστής, απέχει ένα άστοχο σχόλιο ακόμα για να αδιαφορώ πλέον για τις αναρτήσεις του."

ούτε πρώην μου να ήσουν... χαχαχαχαχα

καλή σου μέρα! διάβαζε ότι θες όπου θες. αν θες να μιλήσουμε για κάτι συγκεκριμένο που διαφωνείς ή έχεις άλλη άποψη εδώ είμαι :)

@3 Ιουλίου 2013 - 8:49:00 μ.μ. EEST

sorry δεν έγραψα οτι το στοιχείο SAT-SAT κατέβηκε με φουσκωτά, ενώ τα BB ήταν στα blackhawk. τα ΟΥΚ ήταν λίγα, και ανακλήθηκαν όλες οι εφεδρείες τους όπως είναι γνωστό, γι αυτό και ζητήθηκαν αμφίβιοι να καλύψουν τις άλλες νησίδες. τα γεγονότα των ιμίων είναι πια γνωστά σε όλους και δεν χρειάζεται 1-2 σελίδες αναφοράς σε αυτα... μην νομίζεις οτι σπαταλώ πάνω απ[ο 10 λεπτά τη μέρα εδώ. έχω και δουλειά.

@Pro από Συμβασιλεύουσα

"Οι δυναμεις ΕΕ εχουν τον ρολο τους σε καθε πολεμο .Πολυ σημαντικο , ασχετα με το γκλαμουρ"

δεν διαφωνώ. όλοι στην ίδια ομάδα είμαστε και το δίκαιο είναι να παίρνουν όλοι τα λεφτά που τους αξίζουν. δεν υπάρχει και δεν θα έπρεπε να υπάρχει γκλάμουρ. μόνο κοινός στόχος. μόνο κοινός εχθρός.

μηδενιστής.

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2013 στις 11:54:00 π.μ. EEST  

Τα λόγια του Μηδενιστή σκληρά, πικρά , αλλά αληθινά.
Θα πρέπει κάποια στιγμή να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και να δούμε την αλήθεια κατάματα.

1.ο Ε.Σ δεν προετοιμάζεται για πόλεμο!!!
2.ο Ε.Σ δεν έχει δόγμα επιχειρήσεων
3.το ΠΖ είναι ανύπαρκτο
4.οι επίλεκτες μονάδες θεωρούνται μονάδες ειδικών επιχειρήσεων
5.οι μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, δεν χρησιμοποιούνται ως τέτοιες
6. οι ειδικές μονάδες και οι επίλεκτες προσπαθούν να τα κάνουν όλα να κλείσουν (μπαλώσουν όλα τα κενά)ελλείψη αξιόπιστου ΠΖ
7. οι βραχονησίδες έχουν εγκλωβίσει τον Ε.Σ και σπαταλούν πολύτιμες μονάδες και πόρους (μια ναπαλμ εξαυλώνει ότι βρισκεται επάνω στην βραχονησίδα ειδικό -επίλεκτο κλπ)

ΣΕΛΕΥΚΟΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ-ΕΦΕΔΡΟΣ

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2013 στις 1:23:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή

Περίμενε ένα λεπτό.Η εθνική άμυνα στηρίζεται στο φιλότιμο α ρ κ ε τ ώ ν εκ των στελεχών των ΕΔ,όπως παραδείγματι οι ιπτάμενοι,αλλά και το προσωπικό εδάφους της ΠΑ που αγωνίζονται νυχθημερόν και φυλάνε Θερμοπύλες,παρά τις περικοπές που έχουν υποστεί.Όπως και σε πολλών των άλλων κλάδων των ΕΔ για να μην αδικήσω κανέναν....Και πιθανότατα στο δικό σου φιλότιμο,στου Pro,στου Αχέροντα,στου ΦΚΜΚ και των άλλων συναναγνωστών(άντε να συμπεριλάβω και τον εαυτό μου,αν και δε θέλω να περιαυτολογώ),που όταν έρθει η ώρα θα φωνάξουμε οικειοθελώς το ''Εφ'όπλου λόγχη''.Μη φτάσουμε να πούμε οτι χρωστάμε και χάρες σε χρυσές αυγές στο τέλος!

Μέντωρ

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2013 στις 2:11:00 μ.μ. EEST  

@Μέντωρ

Η εθνική άμυνα στηρίζεται 100% στην πολιτική ηγεσία και στην διάθεση του κόσμου να διαδηλώσει για αλλαγές. πχ όταν έπεσε η θητεία είδες κόσμο στο σύνταγμα;;;; όχι μαζεύτηκαν χιλιάδες για την ΕΡΤ...

το φιλότιμο καλό είναι αλλά δεν παίρνει αποφάσεις. αν ήταν έτσι θα έμπαινε ο τελευταίος φιλότιμος Α/ΓΕΕΘΑ στο ΥΠΑΜ με το 45ρι στη μέση και δεν θα αποσυρόταν η μεραρχία απο την κύπρο (τόσο παλιά και βάλε).

δεν χρωστάς χάρη στην ΧΑ. άκου που χρωστάς χάρη, αλλά βγάλε ποτήρι ή καλαμάκι απο το στόμα - δεν θέλω να σε πνίξω: στον Τζεφρυ

ο τζέφρυ υπέγραψε το δουβλίνο για να γίνει πρέσιντεντ οφ σόσιαλιστ ντάνα-ιντερνάσιοναλ , ήρθαν τα παλικάρια απο το πακιστάν, γκετοποιήθηκε η αθήνα, ανέβηκε η ΧΑ που είχε 100 ψήφους (οι μισές απο το σόι), τα κάνανε πάνω τους οι πασόκοι-νδ και μπλοκάρανε την τρόικα που μας ήθελε με στρατό πορτογαλίας.
τρελό αλλά αληθινό. τζέφρυ ο στρατάρχης....

αν αύριο το πρωί οι ΕΕΔ μαζέψουν τους λαθρομετανάστες και γίνουν εκλογές σε 2 ημέρες θα δεις να εξαφανίζεται η χα. η χα βρίζει τα πακιά αλλά αν ηταν στο χέρι της θα τα χρύσωνε. ποιός θυμάται τον μιχαλολιάκο το 2000;;;;

μηδενιστής

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2013 στις 2:29:00 μ.μ. EEST  

Φίλε μου μηδενιστή ολόκληρη σελίδα έγραψα στις 8:42 σχολιάζοντας τα γραφόμενα σου και επεκτεινόμενος στην ανάγκη συμμαζέματος των ειδικών δυνάμεων, εάν θέλεις απαντας σε κάτι από αυτά.

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2013 στις 4:43:00 μ.μ. EEST  

@4 Ιουλίου 2013 - 2:29:00 μ.μ. EEST

Για την Delta υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία, ειδικά μετά το αφγανιστάν.
Δεν είπα οτι τα SAS είναι φόλα. Είπα οτι η φήμη που πήραν χάλασαν το αξιόμαχο της μονάδας σε σχέση με τα SBS που κυριαρχούν απο τότε.

" Γιατί να διατηρούμε μια ολόκληρη μοίρα για μια αποστολή που μπορεί να εκτελεστεί από οποιαδήποτε μονάδα ειδικών επιχειρήσεων του στρατού; "

Δεν μπορεί να εκτελεστεί απο τον οποιοδήποτε. Δεύτερον η μοίρα αναλαμβάνει και άλλες αποστολές πια.

"Πάμε στη ΔΥΚ,....Γιατί η EOD αποστολή πρέπει να γίνεται από άνδρες εκπαιδευμένους στον ανορθόδοξο πόλεμο και όχι από εξειδικευμένους δύτες"

Η ΜΥΚ έχει 4 ομάδες. Η μία ασχολείται με νάρκες (και βγάζει και βάζει).
Η ΜΥΚ σχεδιάστηκε πάνω στους UDT και όχι στους SEAL που εξελίχθηκαν απο παράκτια μονάδα ΕΕ σε παντός αποστολής (Η μόνη διαφορά μια εποχή απο την Delta ήταν η στρατολόγιση απο τον usarmy/usnavy) Η ΜΥΚ έχει παράκτιο χαρακτήρα.

"Δεν θα επεκταθώ στην αναδιοργάνωση παρωδία "

η ΔΕΕ είναι μια χαρά για τα δεδομένα μας. έχει 3 μονάδες μόνο απο κάτω και υποστρατηγο για να μπορεί να μιλάει και να τουν ακούν στο γεεθα. είναι κάτι αντίστοιχο της Jsoc. ρίξε μια ματιά εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Joint_Special_Operations_Command

μηδενιστής

ΑΧΕΡΩΝ 4 Ιουλίου 2013 στις 5:20:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή
«η ασδεν όταν ξαναδεί τουρκικό άρβυλο σε νησί μας δεν θα την ξαναπατήσει.»
Το ἐλπίζω,(το αὐτονόητο),ἀλλά δέν το παίζω στάνταρ.
Μᾶλλον ζερό.
Για να σου το πώ περιγραφικά,ἐλπίζω ὅτι θα ἀρχίσουν τα φυλάκια το πῦρ,και θα ἀντιδράσουν ἀνακλαστικά και οἱ μονάδες,και να δοῦμε και οἱ στρατηγοί τί στάση θα κρατήσουν.
Να σου θυμίσω τί (δέν)ἔγινε στην Κύπρο;
Και ὁ Σέλευκος ἔχει πολύ δίκηο στις παρατηρήσεις του,εἰδικά στην ἕβδομη.
Σχετικά με την Χ.Α δέν πιστεύω ὅτι εἶναι μοχλός πιέσεως στο πολιτικό κατεστημένο,ἀλλά μᾶλλον βαλβίδα ἐκτονώσεως.
Και PLEASE,να΄ούμ,ἀπόφευγε τις λογικές καραμπόλες σαν αὐτές που ἐκτόξευσες στον Μέντορα.
Πάταξον μέν,ἄκουσον δέν.
Είπαμε,ὅμως,και πάλι φίλοι,ἔ;

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2013 στις 8:24:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή

Κάποτε κατά τη διάρκεια της θητείας μου,υπίλαρχος μου ανέφερε οτι είναι γεγονός πως οι Τούρκοι παραδέχονται την ποιοτική ανωτερότητα των Ελλήνων,απο το στρατιώτη έως το λοχαγό.Απο εκεί και πάνω,είναι γνωστή και η δική μας παραδοχή για την υπεροχή των ανώτερων Τούρκων αξιωματικών.
Σε αυτό το στρατιώτη,τον ιερό Έλληνα Άγνωστο Στρατιώτη,βασίστηκαν όλες οι ένδοξες σελίδες που έγραψαν οι ΕΔ(θεωρώ ένδοξη και τη πορεία ως το Σαγγάριο,εωσότου έπεσαν οι βενιζελικοί και ανέλαβαν οι βασιλόφρονες,απο εκεί και μετά κλάφ'τα),στην ανδρεία,στο φιλότιμο και στη φιλοπατρία του.Ακόμη και μετά την απόσυρση της μεραρχίας,όταν για κάποιους ''η Κύπρος έπεφτε μακριά'',όλη η ηγεσία ήταν κρυμμένη και γίνονταν οι μεταγωγές με τα Νοράτλας που χάνανε κινητήρες πάνω απο τη Φαλκονέρα και τα πουλιά φώλιαζαν μέσα σε αυτούς(Π&Δ Ιανουάριος 2012) ,τον υπερ πάντων αγώνα έδωσε ο Έλληνας στρατιώτης,είτε ως άγνωστος,είτε ως επώνυμος(Μπικάκης,Δρόσος,Δινόπουλος,κ.ά.).Εάν χαθεί αυτός,χάθηκαν και οι ΕΔ στην Ελλάδα....Και για να μην αδικήσω τους αξιωματικούς,κάποτε κατά τη διάρκεια της θητείας μου(πάλι),άκουσα το πιο σοφό πράγμα απο έναν διοικητή μου:''Είμαστε και πρέπει να είμαστε όλοι στρατιώτες''....
Σ.Σ Ναι,τους είδα του λόγου τους πόσο ''συνήλθαν'' λόγω της χρυσαυγίτικης σπόντας και του ΓΑΠ, είδα τη πατάτα με τις FREMM ενώ οι ΜΕΚΟ θα μείνουν έτσι,την ανευθυνότητά τους με τα Μ1Α1 και τα Μπλακχώκ και πολλά άλλα.....


Μέντωρ

ΑΧΕΡΩΝ 5 Ιουλίου 2013 στις 12:36:00 π.μ. EEST  

@Pro
«Κλασικα πολυ απαισιοδοξος αδελφε .»
Δέν εἶμαι ἐγώ κλασσικά πολύ ἀπαισιόδοξος,ἡ πραγματικότητα ὅπως την ἀντιλαμβάνομαι εἶναι τέτοια.
Ὁ ἴδιος θεωρῶ ὅτι εἶμαι λελογισμένα αἰσιόδοξος-λελογισμένα,ἀλλά και σκληροτράχηλα αἰσιόδοξος,ἀλλοιῶς θα τα εἶχα κατά το κοινῶς λεγόμενο «μουντζώσει»,και δέν θα ἕμπαινα στον κόπο να μοιράζομαι τον προβληματισμό και την ἀνησυχία μου με τους φίλους στο «εν κρυπτω».
Προτιμῶ,ἀδελφέ μου,να θέσω τον δάκτυλον ἐπί τον τύπον των ἥλων πρίν ἔλθει ἡ στιγμή της ἀλήθειας,παρά να ψάχνω τα κομμάτια μου μετά.
Και ὅταν ἐγώ βρίσκω το θάρρος να δώ το χάλι μας και παρά τοῦτο σφίγγω τα δόντια,ἀλλά την ἴδια στιγμή βλεπω τον λαό μας να ἐπιδίδεται στον χαζοχαρούμενο στρουθοκαμηλισμό,ἔ,καταλαβαίνεις.

Ανώνυμος 5 Ιουλίου 2013 στις 10:00:00 π.μ. EEST  

@Μέντωρ & ΑΧΕΡΩΝ

φίλοι μου άλλο τί θέλουμε και τί πιστεύουμε και τί θεωρούμε ΕΜΕΙΣ ιερό και άλλο οι άλλοι. Δυστυχώς αν η άποψή μας είναι τις περισσότερες φορές δεν ακούγεται απο κανέναν. Φρόντισαν για αυτό.

Γι αυτό στην ινδία ουρλιάζουν για πόλεμο όταν το πακιστάν κάνει μλκς στο κασμίρ και εδώ ψηφίζουν πασόκ μετά ακριβώς τα ίμια.

το τι θέλουμε εμείς - και με το εμείς θεωρώ όλους τους πατριώτες πολίτες ή στρατιωτικούς - δεν φτιάχνει ούτε στρατό ούτε τη χώρα.

μηδενιστής

ΥΓ αχέρων πήρες γραμμή τα νέα τομα απέναντι;;; άκουσες τπτ για θωράκιση;;;

ΑΧΕΡΩΝ 5 Ιουλίου 2013 στις 10:37:00 μ.μ. EEST  

@Μηδενιστή
Σχετικά με το Tulpar δέν γνωρίζω τίποτε πέρα ἀπό τις γενικότητες που εἶναι προσβάσιμες στο διαδίκτυο.
Ἐπίσης,παρατηρὼ μία ἕντονη ὁμοιότητα με το ANDERS.
Μου κάνει ὅμως ἑντύπωση ὅτι στην ἀκμή του σκάφους ὑπάρχουν οἱ ἴδιες ἐκείνες χαρακτηριστικές περσίδες που ὑπάρχουν και στο PARS.
Ἐκτός ἀπό βληματοπαγίδες,μπορεί να εἶναι και μία προσπάθεια της Otokar να δημιουργήσει ἕνα εὔκολα ἀναγνωρίσιμο σῆμα κατατεθέν για τα ὀχήματα της,κἄπως σαν τα «νεφρά» (γερμανιστί:Nieren) της BMW...

Pro από Συμβασιλεύουσα 6 Ιουλίου 2013 στις 4:51:00 μ.μ. EEST  

@Αχεροντα
Μου εγραψες για παλαικη αμυνα στου HBS . Ακριβως για τους λογους που περιγραφεις , ακομα και αν η πολιτικη ηγεσια αποφασιζε να οργανωσει τον λαο ετσι , θα αποτυγχανε το εγχειρημα . Θα χρειαστει ενα μεγαλο "χαστουκι" για να αλλαξουμε νοοτροπια οι Ελληνες . "εκσυγχρονιστηκαμε"
Σημερα , μπορουμε να ελπιζουμε στις υπαρχουσες δομες και στην εθελοντικη συμμετοχη των πατριωτων εκ του λαου.
"οσοι ζωντανοι"
Παντως να ξερεις αδελφε μου , δεν ειμαστε λιγοι . Φτανουμε και περισευουμε .

ΑΧΕΡΩΝ 6 Ιουλίου 2013 στις 9:42:00 μ.μ. EEST  

@Pro
Εἶναι θέμα ἡθικῆς τάξεως να μήν ἐπαφίεται ἡ ἑθνική ἄμυνα,οὔτε ἡ δημόσια τάξη και ἀσφάλεια στους φιλότιμους,και οἱ «ἔξυπνοι» να κάθονται ἀραχτοί και λάϊτ.
Στα μάτια τα δικά μου,ὁ ἐθελοντισμός θα πρέπει να ἀφορᾶ την προσφορά πέραν του «νενομισμένου»,που θα ίσχύει για ὅλους,π.χ περισσότερη συμμετοχή στις μετεκπαιδεύσεις για τους πρόθυμους,χωρίς ὅμως αὐτομάτως ἀπαλλαγή για τους ἀπρόθυμους.
Ἀντιλαμβάνομαι ὅτι δέν θα ἤθελες να σου φορτώσουν για συμπολεμιστές ἀπρόθυμους κουραμπιέδες,σε μία μονάδα ἐφέδρων ὑψηλῶν ἐπιδόσεων,ἀλλά τουλάχιστον ἄς προσφέρουν και αὐτοί κάτι,δέν εἶναι μόνο δική μας αὐτή ἡ Πατρίδα,και οὔτε είμαστε προνομιούχοι ἑμείς οἱ στρατόγκαβλοι,ὥστε να χρωστᾶμε κάποια ἀντιπαροχή(βλέπεις,βάζω και τον εαὐτούλη μου στους στρατόγκαυλους,ἐσύ ἰδρώνεις και ἐγώ καυχιέμαι,δέν εἶναι ἄδικο;)
Ἑν τέλει,το ξέρω και ἐγώ ὅτι κάποιοι αἰσθάνονται διαφορετικά το κάλεσμα του καθήκοντος,και δέν το φωνάζουν ὅλοι,ἀλλά παίρνω το θάρρος να το φωνάξω ἐγώ για λογαριασμό τους.
ΥΓ:Cambrian,είπαμε γερά ἔ;

Pro από Συμβασιλεύουσα 6 Ιουλίου 2013 στις 11:54:00 μ.μ. EEST  


Ο καθένας από την θέση του αδελφέ μου . Είμαστε αλυσίδα . Καθε κρίκος χρειάζεται .
Δυστυχώς η Ελληνικός λαός γίναμε μαλθακοί και τεμπέληδες . Τα "κεκτημένα" εξαφάνισαν τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην πατρίδα . Λες και όλα μπορούν να γίνουν με αυτόματο πιλότο .
Τέλος πάντων ...... συμφωνώ μαζί σου στο ότι τα πράγματα θα έπρεπε να είναι διαφορετικά .
Έχω την αίσθηση , επίσης ,ότι η σήψη δεν είναι ολοκληρωτική και ότι οι υπάρχουσες δομές μαζί με την μερίδα του λαού που διαθέτει ακόμα πατριωτικά αντανακλαστικά , επαρκούν .

ΥΓ. Cambrian . Πρώτα ο Θεος . Ακόμα δεν ξεκαθαρίσαμε με το ΓΕΣ και τις πρεσβείες . Αν όλα πάνε καλά , φέτος θα έχουμε 2 Ελληνικές ομάδες . 1 από Αθήνα και 1 από Συμβασιλεύουσα .
Προς το παρόν ....... περιμένουμε .

Ανώνυμος 8 Ιουλίου 2013 στις 10:59:00 π.μ. EEST  

@Pro απο Συμβασιλεύουσα

Ξέχασα ρε συ όσον αφορά στη Cambrian(καλώς εχόντων των πραγμάτων) να σου ευχηθώ τα καλύτερα!Το ανέφερες τις προάλλες και παρέλειψα!Ό,τι καλύτερο!

Μέντωρ

Pro από Συμβασιλεύουσα 8 Ιουλίου 2013 στις 3:12:00 μ.μ. EEST  


Πρώτα να πάρουμε την έγκριση .....

Ευχαριστώ πολύ , έτσι ή αλλιώς .

Ανώνυμος 8 Ιουλίου 2013 στις 3:51:00 μ.μ. EEST  

@Pro απο Συμβασιλεύουσα

φάτους!

μηδενιστής

Ανώνυμος 16 Αυγούστου 2013 στις 3:11:00 μ.μ. EEST  

ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΟΙΡΕΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP