Αλβανικές εκλογές: Καταγγελίες για νοθεία σε βάρος της μειονότητας

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

«Δεν είναι απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά μια εκλογική σφαγή» δήλωσε ο κ. Ντούλες από ένα κέντρο καταμέτρησης στους Αγίους Σαράντα.

Ο πρόεδρος του ελληνικού μειονοτικού κόμματος ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Βαγγέλης Ντούλες, με αφορμή και την έκθεση του ΟΑΣΕ, κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα, το Δημοκρατικό και το Σοσιαλιστικό, για νοθεία κατά τη διαδικασία της καταμέτρησης σε βάρος του σε περιοχές όπως η Χειμάρα και Άγιοι Σαράντα. «Δεν είναι απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά μια εκλογική σφαγή» δήλωσε ο κ. Ντούλες από ένα κέντρο καταμέτρησης στους Αγίους Σαράντα. 

Αναφερόμενος σε στατιστικές και στο γεγονός ότι στις κοινότητες αυτές με απόλυτη πλειοψηφία Ελλήνων μειονοτικών, που είτε στις τοπικές είτε στις εθνικές εκλογές ψηφίζουν πάνω από το 60% για το ΚΕΑΔ, ο κ. Ντούλες τόνισε ότι τα δύο κόμματα αν και αντίπαλες παρατάξεις συνεργάζονται για να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα σε βάρος του ΚΕΑΔ.

Νωρίτερα και ο γραμματέας του ΚΕΑΔ Γρηγόρης Καραμέλος κατήγγειλε αυτό που περιέγραψε ως «μυστική συμμαχία» μεταξύ του Δημοκρατικού και του Σοσιαλιστικού κόμματος κατά του ΚΕΑΔ κυρίως στην Χειμάρα και σε άλλες περιοχές του νότου όπου ζει η ελληνική μειονότητα αν και το κόμμα αυτό εντάσσεται στον ίδιο συνασπισμό με τους σοσιαλιστές.

Πηγή: ΣΚΑΪ

8 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2013 στις 3:57:00 μ.μ. EEST  

Να ρωτήσω τους σχετικούς: ποιά η διαφορά μεταξύ ΚΕΑΔ και Ομόνοιας; Είναι το ίδιο κόμμα;

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 25 Ιουνίου 2013 στις 4:00:00 μ.μ. EEST  

Φυσικά Δημοκρατικό και Σοσιαλιστικό κόμμα στην Αλβανία είναι εξ ίσου εθνικιστές ώστε να συμπιέζουν την μειονότητα και παράνομους ή ημιπαράνομους τρόπους. Το θέμα έχει χοντρύνει πολύ μετά από τις δηλώσεις Μπερίσα για μεγάλη Αλβανία, μετά το αίσχος της απογραφής, τις προκλήσεις διαφόρων κατσαπλιάδων και των απογόνων των γερμανοτσάμηδων και τώρα τα παιγνιδάκια με τις κάλπες. Και η δράση ένοπλων συμμοριών στη Φθιώτιδα δε νομίζω ότι σχετίζεται με καθαρά ποινικά αδικήματα χωρίς σκοπιμότητες πολιτικές. Οι μουσουλμάνοι επίσης έχουν ισχυροποιήσει πολύ τη θέση τους και οι ορθόδοξοι (οι οποίοι είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία έλληνες) θα πιεστούν ακόμη περισσότερο. Οι Αλβανοί είναι σαν το κρυολόγημα: αν το αφήσεις πας για πνευμονία. Κομιτάτο. Εδώ και τώρα για να μην δούμε Σεπτεμβριανά.

ΑΧΕΡΩΝ 26 Ιουνίου 2013 στις 2:12:00 π.μ. EEST  

@Φκμκ
Σωστά τα γράφεις,ἀλλά...το κομιτάτο ποιός θα το συγκροτήσει;
Ὁ Καλαποθάκης;
Να σου θυμίσω ποιός ἀνέλαβε ὑπουργός ἐξωτερικῶν,και ποιός ἀμύνης;
Βράστα,ἀδελφέ...

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2013 στις 3:40:00 μ.μ. EEST  

Αχέρωντα, δηλαδή πιστεύεις ότι είναι θέμα προσώπων κι όχι στρατηγικής σκέψης-νοοτροπίας; Δηλαδή θέλουμε και δε μπορουμε με τα χ πρόσωπα, ή δεν θέλουμε καθόλου;

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 26 Ιουνίου 2013 στις 5:20:00 μ.μ. EEST  

Αχέροντα ο Καλαποθάκης υπάρχει κάπου έξω ανάμεσά μας και πρέπει να τον βρούμε.΄Η να τον κατασκευάσουμε εν ανάγκη. Οι κυβερνήσεις έπονται των εξελίξεων σχεδόν πάντα. Και ο πολύς κόσμος δε νοιαζόταν ούτε και τότε για Μακεδονία και άλλα μακρινά και εξωτικά μέρη. Όταν βρέθηκαν πέντε παλαβοί εκ των οποίων μερικοί με λεφτά, η υπόθεση ξεκίνησε. Μετά έγινε και εθνική υπόθεση και έκλεισε με τους Βαλκανικούς.

ΑΧΕΡΩΝ 26 Ιουνίου 2013 στις 6:24:00 μ.μ. EEST  

@26 Ιουνίου 2013 - 3:40:00 μ.μ. EEST

Εἶναι πραγματικά δύσκολο να ἀπαντήσω διαζευκτικά στο ἐρώτημα σου,γιατί μου εἶναι δύσκολο να ἀποκρυσταλλώσω το ἐάν ἦσαν τα πρόσωπα που ὀδήγησαν στην ἔλλειψη στρατηγικῆς σκέψης-νοοτροπίας,ἤ ἄν ἦταν ἡ δεύτερη που ἀπέκλεισε την ἀνάδειξη προσώπων.
Λογικά,εἶναι πάντοτε κάποιο φυσικό πρόσωπο που θα δώσει το πρώτο στίγμα,ἐρέθισμα,ὥθηση σε κάποια κατάσταση,ἐξ οὖ και ὁ ὅρος «προσωποποίηση».
Ἄν ὅμως ἀντιστρέψουμε την θέαση,μπορεί να εἶναι πάλι πρόσωπα,τα ὁποία ἐπιβάλλουν την στασιμότητα,και ἄν κατά σύμπτωση κατέχουν και τα ὀφφίκια,ἀλλά και την χειραγώγηση της κοινῆς γνώμης, τότε ἡ δραστικότητα τους πολλαπλασιάζεται,και ἴσως στην άνωτέρω εἰκόνα ἀναγνωρίζεις την Ἑλλάδα του μικροϊδεατισμοῦ.
Σε χώρες περιφερειακές και ὑπό ἐπιτήρηση,εἶναι άντικειμενικά δύσκολο να ἐπιτραπεί σε «ἀνήσυχα» ἄτομα να ἀναπτύξουν δράση σε τομείς ἤ θέματα που δέν τυγχάνουν της εὐλογίας των ἐπικυριάρχων,και ἀπ΄ὅτι ἔχουμε δεί στην Βόρειο Ἤπειρο τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια,το αὐτοαποκαλούμενο Ἑλληνικό Κράτος,«χορεύει σε ἀλλονῶν ντέφι».

ΑΧΕΡΩΝ 26 Ιουνίου 2013 στις 6:41:00 μ.μ. EEST  

@Φκμκ
26 Ιουνίου 2013 - 5:20:00 μ.μ. EEST

Οὐδεμία διαφωνία ἐπί της ἀρχῆς.
Στο προηγούμενο σχόλιο μου,που δέν εἶχε ἀκόμη ἀναρτηθεί ὅταν προέβης στην παροῦσα τοποθέτηση,καταθέτω την ὁπτική μου για το σημερινό μας χάλι.

Pro από Συμβασιλεύουσα 26 Ιουνίου 2013 στις 10:41:00 μ.μ. EEST  


ΦΚΜΚ ..................... Θα σε διαγράψουν .

Σοβαρά τώρα αδέλφια .
Νομίζω ότι με τις εξελίξεις , έτσι όπως τις βλέπω και με τα δύο παρακάτω δεδομένα .

1. Την φασιστική-βάρβαρη συμπεριφορά των Αλβανών κατά των δικών μας
2. Την απόλυτη έλειψη αντίδρασης από την οργανωμένη Ελληνική πολιτεία .

Η κατάσταση σε πολύ λίγο θα είναι παρόμοια με την εποχή που περιγράφεις (Μακεδονικός αγώνας-βαλκανικοί πόλεμοι) .
Μόνο που εδώ θα κάνω μια πρόβλεψη . Η Βόρειος ήπειρος θα διεκδικήσει μόνη της το δικαίωμα στην ελευθερία και την δημοκρατία . Και μετά θα το κερδίσει μονη της . Ολομόναχη . Χωρίς καμία στρατιωτική βοήθεια από την Ελλάδα.
Το μόνο που χρειάζεται , είναι οι ΑΛβανο-φασίστες να τραβήξουν λίγο παραπάνω το σχοινί και........... θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

ΥΓ. Όπως έχω γράψει παλαιότερα και φαίνεται ότι δικαιώνομαι , τα εγκλήματα των Αλβανών με τα καλάσνικοφ , δεν είναι εγκληματικές ενέργειες του κοινού ποινικού . Είναι ακραία γενοκτονικά εγκλήματα με ρατσιστικά κίνητρα , από οργανωμένες ομάδες , τα οποία σηματοδοτούν την έναρξη του αντάρτικου των Αλβανών στην πατρίδα μας . Φυσικά στο τέλος οι ένοχοι θα την πληρώσουν . Πρέπει όμως πρώτα να γίνει το παραπάνω αντιληπτό από το σύνολο της κοινής γνώμης και της οργανωμένης πολιτείας . Είμαστε ακόμα στην αρχή .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP