Eρντογάν: "Η ΕΕ να ασχοληθεί τα χάλια της Ελλάδας"

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει κανένα δικαίωμα να ασκεί κριτική στην Τουρκία, διεμήνυσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά της Κομισιόν.

Απαντώντας ουσιαστικά στις συστάσεις της ΕΕ για τη χρήση υπερβολικής βίας κατά την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από την αστυνομία, ο Ερντογάν απευθύνθηκε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ρωτώντας το «πώς τολμά» να παίρνει αποφάσεις για την χώρα του, ενώ το προέτρεψε να ασχοληθεί καλύτερα με τα προβλήματα της Ελλάδας. Ο Ερντογάν αναφέρθηκε μάλιστα σε περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στην χώρα μας κατά τη διάρκεια των αντιμνημονιακών διαδηλώσεων λέγοντας ότι η ΕΕ θα έπρεπε πρώτα να ελέγξει αυτές τις κατηγορίες. «Οι αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου είναι "μη δεσμευτικές" για την Τουρκία, η οποία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός του ΑΚΡ στην Άγκυρα.

Μάλιστα, ο κ. Ερντογάν επιτέθηκε προσωπικά στον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, με τον οποίο συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, εκνευρίστηκε επειδή αμέσως μετά την 30λετπη συνάντησή τους, στο περιθώριο της διάσκεψης με θέμα τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, ο Φούλε επέλεξε να χρησιμοποιήσει το Twitter για να δηλώσει «απογοητευμένος από τη χαμένη ευκαιρία της διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη να υπάρξει επικοινωνία με όσους ζητούν το σεβασμό».

Από τα πυρά του Ερντογάν δεν γλίτωσε ούτε ο επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε καλέσει τον πρωθυπουργό της Τουρκίας να συνεισφέρει ώστε να υπάρχξει κοινωνική ειρήνη στην χώρα του και όχι βία.

Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν έδωσε τελεσίγραφο 24 ωρών στους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από την πλατεία Ταξίμ καθώς, όπως είπε, «η υπομονή του εξαντλείται».

«Η υπομονή μας φθάνει στο τέλος της, απευθύνω προειδοποίηση για τελευταία φορά και λέω στις μητέρες και τους πατεράδες "παρακαλώ πάρτε από το χέρι τα παιδιά σας και βγάλτε έξω" από το πάρκο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο διότι το πάρκο Γκεζί δεν ανήκει στους καταληψίες, αλλά τον λαό», τόνισε ο Ερντογάν.

Πρώτο Θέμα

9 σχόλια:

Nikos 14 Ιουνίου 2013 στις 2:43:00 μ.μ. EEST  

Ο Έρντογαν είναι τεράστιος ηγέτης τι να λέμε τώρα … με ποιον να τον συγκρίνουμε από τους δικούς μας, με τον παϊδάκια ή με τον σεμιναριάκια? μόνο λίγο τώρα τελευταία …εκεί μετά που τη σκαπούλαρε από την αρρώστια την έχει δει και ημίθεος…

Vangelis M. 14 Ιουνίου 2013 στις 4:56:00 μ.μ. EEST  

Δεν ξερω αν ο Ερντογαν ειναι της εμβελειας που του αποδιδεται γι αυτο θα αποθανθει η ιστορια μετα απο αρκετα χρονια, αλλα παρελαβε την τουρκια στα χερια του ΔΝΤ και την εχει βαλει σε τροχαια εντυπωσιακης οικονομικης προοδου. Ακομα και αν ειναι φουσκα τελικα ολα αυτα και καταρρευσουν ξαφνικα, δεν ειναι καθολου λιγα.

Οσο για μας... σε λιγο και ο Σαλι Μπερισα θα προτεινει να ασχοληθουν οι Ευρωπαιοι με τα χαλια μας! εδω φτασαμε... Τα συμπερασματα αυτονοητα.

Γ.Κ 14 Ιουνίου 2013 στις 5:33:00 μ.μ. EEST  

για εμας δουλεύει ο παρανοϊκός!

revipm 14 Ιουνίου 2013 στις 8:00:00 μ.μ. EEST  

Τελικά τους τσούζει που δεν θα γίνουν ευρωπαίοι ποτέ, ακόμα και αν το παίζουν υπεράνω όπως και ο εν λόγω σουλτάνος... Είναι τουλάχιστον αστείο που αναφέρθηκε στην Ελλάδα, αλλά έτσι είναι, τα κομπλεξ δεν κρύβονται εύκολα...

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2013 στις 8:07:00 μ.μ. EEST  

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στην γειτονική Τουρκία έχει ξεσπάσει μια άνευ προηγούμενου κρίση και παρά την ενδεχόμενη προσωρινή εκτόνωση οι αντίπαλες δυνάμεις συσπειρώνονται όλο και περισσότερο για μια σκληρότερη αναμέτρηση ενώ ο κόσμος κοχλάζει και η χώρα θυμίζει ηφαίστειο πριν από την μεγάλη έκρηξη. Η απειλή ενός θρησκευτικού πολέμου είναι περισσότερο από ποτέ δυνατή και ενισχύεται από την ολοένα και μεγαλύτερη θρησκευτική πόλωση στην Μέση Ανατολή μεταξύ Σουνιτών και Σιΐτών, για την Τουρκία Αλεβητών.

Στην Συρία οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά την σημερινή δήλωση του Αμερικανού πρόεδρου Μπάρακ Ομπάμα, ότι το συριακό καθεστώς ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή και χρησιμοποίησε χημικά όπλα στον εμφύλιο ανοίγοντας τον δρόμο για μια αμερικανονατοϊκή στρατιωτική επέμβαση. Αμέσως ήρθε η έντονη αντίδραση της Ρωσίας που απέρριψε σαν κατασκευασμένα χαλκεύματα τις απόψεις του Ομπάμπα ενώ για άλλη μια φορά προειδοποίησε ότι οι Ρώσοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Τα τουρκικά κανάλια μετέδιδαν εικόνες από νέα ρωσικά πολεμικά πλοία που περνούν τα Στενά και να κατευθύνονται προς την ανατολική Μεσόγειο.

Στον Περσικό κόλπο συγκεντρώνονται αμερικανικά αεροπλανοφόρα ενώ οι περσικές δυνάμεις πραγματοποιούν συνεχώς ασκήσεις ετοιμότητας και προετοιμάζονται για ένοπλη σύγκρουση. Παράλληλα στο Ισραήλ εντείνονται οι ανησυχίες για τις εξελίξεις ενώ η ιδέα και μόνο ότι η Χετζμπολάχ μπορεί να κατέχει είτε χημικά όπλα είτε τους ρωσικούς πυραύλους S-300 που ήρθαν από τα Ρωσία προκαλεί πολεμικό συναγερμό.

Στην Κύπρο αρχίζουν οι γεωτρήσεις στο επίμαχο οικόπεδο όπου έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου ενώ την ίδια ώρα ο τουρκικός πολεμικός στόλος πραγματοποιεί μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις στην ανατολική μεσόγειο και δεν αποκλείονται νέες τουρκικές προκλήσεις/

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά εδώ στο Ελλαδιστάν κυριαρχεί το κλείσιμο της ΕΡΤ

http://goo.gl/SfEOX

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 15 Ιουνίου 2013 στις 12:57:00 μ.μ. EEST  

Τον Μεντερές τον θυμάται ο σουλτάνος Ταγίπ; Άμα συνεχίσει με μαντήλες και απαγορεύσεις αλκοόλ, θα βρεθεί πάνω στην καταπακτή με τη θηλειά στο λαιμό. Κατά τα άλλα η ελληνοτουρκική φιλία είναι ένα αστείο ιδεολόγημα. Μπουρδέλο έκανε τη χώρα του με τις μακακίες του και πάλι με την Ελλάδα έχει να κάνει.

Όσο για την ανάπτυξη τύπου Ερντογάν δεν είναι πια και κανένα θαύμα. Με το εργατικό δυναμικό που διαθέτει και τα τριτοκοσμικά μεροκάματα έγιναν μάγκες και άλλοι (Κινέζοι, Ινδοί). Ταΐζει και ισλάμ τον χαχόλο και όλα εντάξει. Μόνο που τα λεφτά αναδεικνύουν και ισχυρή αστική τάξη και εκεί μαντήλες και σαρίες δεν είναι καλοδεχούμενες. Το δίλημμα έχει ήδη τεθεί: Λεφτά με σαρία ή εξευρωπαϊσμός με χρέος. Που θα κάτσει η μπίλια θα το δούμε. Αλλά τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Alexandros 15 Ιουνίου 2013 στις 1:27:00 μ.μ. EEST  

Καταρχάς θα συμφωνήσω με το σχόλιο του Κυρίου Χειλαδάκη και θα ήθελα να προσθέσω, πως αυτή η κατ' ευφημισμό κυβέρνηση έχει κάνει τεράστια σφάλματα, ένα σωστό όμως είναι, που έκλεισε την ΕΡΤ, μπορεί να το έκανε με λανθασμένο τρόπο και χωρίς να έχει έτοιμη ένα νέο κρατικό φορέα Ενημέρωσης όπως θα όφειλε, αλλά σε αυτήν την ΕΡΤ είχαν όλα καταντήσει γελοία. Τώρα θα μου πείτε δικαιολογημένα, τι δουλεύει σωστά στην Ελλάδα, τίποτα είναι η απάντηση, αλλά ό,τι φτιάχνεται καλό είναι. Είναι τα κίνητρα της κυβέρνησης αγαθά, μάλλον όχι είναι η απάντηση, αλλά το θέμα είναι να δούμε τι θα διαδεχτεί την ΕΡΤ. Προσωπικά τους Δημοσιογράφους δεν τους λυπάμαι, γιατί και αυτοί δεν έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους και ποτέ δεν την έκαναν, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις πάντα που υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα και δυστυχώς όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις τα χλωρά καίγονται με τα ξερά. Αλλά το πρόβλημα είναι πως πρέπει να χτυπηθεί αυτή η τεράστια εξουσία της Δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ, με το κλείσιμο της ΕΡΤ βλέπουμε ανθρώπους που παίρνουν 500 ΕΥΡΩ να διαμαρτύρονται επειδή κάποιοι δε δέχτηκαν από 200000 ευρώ το χρόνο να πάρουν 140000. Απίστευτα πράγματα!

Μετά περνάω στα σχόλια των υπολοίπων σχολιαστών και του άρθρου. Για την Ελλάδα το πιο εύστοχο το έχει πει σε ανύποπτο χρόνο ο Γιούνκερ, είπε πως για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα ευθύνεται η Οθωμανική αυτοκρατορία.

Στην Μεταπολιτευτική Ελλάδα, μόνον αυτήν έχω ζήσει προσωπικά και μπορώ να περιγράψω τον κοινωνικό παλμό της, περίσσευε πάντα η υποκρισία και η δουλοπρέπεια, το αίσθημα της επιβίωσης , όλοι γύρω πάλευαν για επιβίωση και όχι για να ζήσουν, αυτό είναι κατάλοιπο της Οθωμανικής περιόδου! Ο "τεράστιος" λοιπόν αυτός ηγέτης, που εμείς υποστηρίζουμε από την Ελλάδα, πολεμιέται από τον κόσμο στην Τουρκία, από τον υγιή σκεπτόμενο κόσμο, ο οποίος δεν είναι και πολύς, για αυτό και ο Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία. Βέβαια δεν είναι μόνον αυτοί που τον πολεμάνε είναι και οι Κεμαλιστές φασίστες αναμφισβήτητα, αλλά όπως και να έχει όλοι αυτοί, που αισθάνονται καταπιεσμένοι, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι, γιατί αντίθετα με την Ελλάδα, ο πληθυσμός της Τουρκίας αποτελείται από τεράστιες μειονότητες, οι οποίες παλεύουν και πάλευαν ενάντια τόσο στον Κεμαλικό όσο και στον Ισλαμικό φασισμό!
Εμείς όμως στηρίζουμε Ερντογάν, αν υπάρχει μια απάντηση σε αυτό που είχε γραφτεί σε τοίχο της Κωνσταντινούπολης από διαδηλωτές, είναι πως όχι μάγκες η Ελλάδα δεν είναι μαζί σας, οι Έλληνες θέλουν να αποτελέσουν μειονότητα της Νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Είμαστε η μοναδική χώρα, που κατάφερε ο Ερντογάν να επιβάλλει επιτυχώς την Τουρκολαγνεία, ακόμα και το Αζερμπαϊτζάν αντιστάθηκε, μέχρι και τα Σκόπια, εμείς όχι!

Μετά την καμία αντίδραση από την επίσημη κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις στην Τουρκία και παρά το ότι ο Ερντογάν δε χάνει ευκαιρία να αναφέρεται υποτιμητικά στη χώρα μας, ακόμα και αν τον ρωτήσουν για τον καιρό στην Τουρκία, θα απαντήσει πως και στην Ελλάδα ο καιρός δεν είναι καλύτερος και την χλιαρή έως εμετική αντίδραση των "αριστερών" κομμάτων, έρχονται και οι απλοί άνθρωποι να μας θυμίσουν το μεγαλείο του Ερντογάν. Για να δούμε όμως τι δρόμο έχει διαλέξει ο Ερντογάν.

Alexandros 15 Ιουνίου 2013 στις 1:38:00 μ.μ. EEST  

(Συνέχεια)

Οι Ερντογάν και Νταβούτογλου,βλέποντας την έλλειψη συνοχής του Τουρκικού πληθυσμού, και φοβούμενοι πως η Τουρκία αργά ή γρήγορα οδεύει στη διάλυσή της, ξέθαψαν την ιδέα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, και την Ισλαμική ταυτότητα έναντι της Τουρκικής. Εκμεταλλεύτηκαν δε στο έπακρο την αδυναμία των Αμερικανών να καταλάβουν την κατάσταση που επικρατεί στον Ισλαμικό κόσμο και στην Μέση Ανατολή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή και τους πούλησαν εκδούλευση. Αποφάσισαν με λίγα λόγια είτε να φτιάξουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία είτε να διαλυθούν, αποφάσισαν να είναι οι υπαίτιοι ενός θρησκευτικού πολέμου, αποφάσισαν να δημιουργήσουν προβλήματα σε όλη την περιοχή που βρίσκεται γύρω τους, να εξολοθρεύσουν τα πάντα για να αναδειχθούν νικητές! Πως γίνεται οι "κοσμοπολίτες" και οι "διεθνιστές" της Ελλάδος να υποστηρίζουν τέτοιες φιλοπόλεμες και ιμπεριαλιστικές τάσεις, αν πρότεινε κάτι αντίστοιχο για την Ελλάδα κάποιος Έλληνας πολιτικός, και δεν μπορώ να να φανταστώ άλλον από τον Μιχαλολιάκο,θα τον υποστήριζαν; Η απάντηση είναι προφανέστατα όχι, παρόλα αυτά προσκυνούν αμέσως τον Σουλτάνο, ευελπιστώντας, πως αυτός θα τους αφήσει να κάνουν το κομμάτι τους στο βιλαέτι της Νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!
Επειδή τον Μεγάλο Ηγέτη δεν τον βλέπω πολύ καλά, προβλέπω από τώρα πολύ μεγάλες ανακυβιστήσεις....
Για να καταλήξω το σύστημα δεν πολεμιέται από μέσα, το έχω γράψει πολλάκις, η απάντηση άρα δεν βρίσκεται σε κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα, πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα και να κερδίσουμε ξανά την ανεξαρτησία μας!

ΝΕΣΤΩΡ 17 Ιουνίου 2013 στις 5:10:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Alexandros, θα ήθελα να κάνω , μετά από πολύ καιρό, μια παρέμβαση ως απάντηση γιαυτά που γράφεις, καθώς και άλλοι πολλοί σπουδαίοι ΄΄αναλυτές΄΄ ΄΄Τουρκολόγοι΄΄ ( για αποφυγή παρεξηγήσεων δεν αναφέρομαι σε σένα), οι οποίοι δεν έχουν σταματήσει να ΄΄προφητεύουν΄΄ την καταστροφή της Τουρκίας και να μας ταΐζουν με κουτόχορτο, εμάς εδώ τους Έλληνες Ιθαγενείς, που μας αρέσει να ακούμε τέτοια λόγια μέσα στην Εθνική κατάντια που έχουμε περιέλθει, με ένα απόσπασμα από το κλασικό κείμενο του Π. Κονδύλη ΄΄Θεωρία του Πολέμου΄΄, που αφορά την Τουρκία και νομίζω ότι είναι προφητικό από τότε που γράφτηκε μέχρι σήμερα. ΄΄…. Χάρη στη μεγάλη προσωπικότητα του Κεμάλ, η απότομη και οδυνηρή αυτή μετάβαση όχι μόνο δεν συνεπέφερε τον πολιτικό κατακερματισμό , αλλά απεναντίας συνδέθηκε μ΄ ένα μεταρρυθμιστικό έργο, μ΄ ένα αίσθημα ανάτασης και με μια νέα συλλογική μυθολογία, απ΄ όπου η Τουρκία μπορεί να αντλεί άμεσα ακόμη και σήμερα, πάνω από μισόν αιώνα αργότερα. Από την άλλη μεριά, παρέμειναν ενεργά ζωτικά κατάλοιπα οθωμανισμού, διάχυτα και από καιρό σε καιρό πιεστικά ρεύματα μουσουλμανικού λαϊκισμού, προβλήματα μειονοτήτων, ανισομέρειες περιφερειακές και αγκυλώσεις κοινωνικές και όλα αυτά συνιστούσαν και συνιστούν ένα αντιφατικό πλέγμα. Θα ήταν όμως μεγάλο λάθος να θεωρήσει κανείς τις εσωτερικές αντιφάσεις και διαμάχες, που σημαδεύουν βαθιά το τουρκικό έθνος , ως παράγοντα με αρνητική επίδραση πάνω στο γεωπολιτικό δυναμικό του. Ο Mchiavelli, που ασφαλώς κάτι γνώριζε από πολιτική, υπογράμμιζε ότι την αδιάκοπη επέκταση της Ρώμης προς τα έξω την προκαλούσαν οι συνεχείς διενέξεις μεταξύ πληβείων και πατρικίων στο εσωτερικό…. Σε σχέση με την σημερινή Τουρκία, είναι πρακτικά αδιάφορο σε ποιο χωνευτήρι θα συντηχθούν οι αντιφάσεις, σε ποια κοίτη θα μπουν και με ποια πρόσημα θα προβάλουν, αν δηλαδή θα πάρουν μάλλον ισλαμική, μάλλον στρατιωτικοκεμαλική, ή μάλλον οικονομικοπολιτική(΄΄δυτική΄΄) χροιά. Μπροστά στην επεκτατική εκδίπλωση του γεωπολιτικού δυναμικού όλα αυτά είναι επιφανειακά και συμβεβηκότα, πολύ περισσότερο γιατί, όποια ελίτ κι αν πάρει στα χέρια της μακροπρόθεσμα τα ηνία, για να προσελκύσει κατά το δυνατόν ευρύτερες μάζες θα καταφύγει σ΄ έναν ελαστικό ιδεολογικό εκλεκτισμό……. Στη σημερινή Τουρκία δρούν αχαλίνωτες στοιχειακές δυνάμεις, που ωθούν τις εσωτερικές αντιφάσεις προς την επέκταση…..΄΄. Τα υπόλοιπα που είναι πολύ ενδιαφέροντα μπορεί κανείς να τα διαβάσει από το υπόψιν βιβλίο.
Αγαπητέ Alexandros, το σημαντικότερο, το ελληνικό γεωπολιτικό δυναμικό που βρίσκεται ? Περιμένει τον Αλέξη να το ανεβάσει ? Το βαρέλι έχει πάτο ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP