Μολών Λαβέ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Μολών Λαβέ : Οπλισμένο Μ2000 της ΠΑ υπερίπταται του μνημείου στο ακρωτήρι Νίκος Σιαλμάς ©Ιωάννης Λέκκας

Εικοσιένα χρόνια πέρασαν, από τη μέρα που ο Αεροπόρος Νίκος Σιαλμάς έδωσε την ζωή του υπερασπιζόμενος το Αιγαίο από τον εξ ανατολών εισβολέα. Άλλη μια επέτειος μέσα στην λήθη της καθημερινότητας για μερικούς. Για άλλους ίσως όχι, ένα βίωμα, ένας φάρος, ένα παράδειγμα φωτεινό, όχι μόνο ανδρείας αλλά ήθους και αξιοσύνης. Ανούσιοι ρομαντισμοί θα πούν οι "ρεαλιστές". Ρομαντισμοί ίσως, ανούσιοι όχι. Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος του καθηκοντος δεν είναι ούτε εύκολος ούτε αναίμακτος. Εξαρτάται από τις αξίες και τα ιδανικά ενός εκάστου αν θα τον ακολουθήσει. Και ο Νίκος Σιαλμάς απέδειξε ότι ναι, ήταν άξιος να πετάει με τον κωδικό κλήσης "Sparta" και να φέρει περήφανα στο στήθος του το Μοιρόσημο με την ασπίδα το δόρυ και την περικεφαλαία με την ρήση "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" επάνω. Είχε πλήρη συναίσθηση του ποιός ήταν που βρισκόταν και ποιά είναι η αποστολή του. Γνώριζε τους κινδύνους, μπορουσε πιθανόν να τους αποφύγει. Μακάρι να είχε βγει ζωντανός από αυτη την αναχαίτιση πριν 21 χρόνια αλλά αυτή είναι η μοίρα των Αεροπόρων, κάποιες φορές να παίρνουν του Χάρου το φιλί μες το αεροπλάνο. Από τη στιγμή που τα πρώτα Τουρκικά F-16 έκαναν την εμφάνισή τους πάνω από το Αιγαίο άρχισε και η διαδικασία πρώτα εξοικείωσης και στη συνέχεια η σχεδίαση, ανάπτυξη και η εφαρμογή τακτικών αντιμετώπισής τους από μαχητικά παλαιότερης γενιάς. Όσοι έμειναν πίσω, ειδικά της 60ης σειράς ιπταμένων, τον έχουν για πάντα μέσα στην καρδιά τους φάρο φωτεινό μέσα στο σκοτάδι.

O Υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς

Το προεδρικό διάταγμα για την μετονομασία του ακρωτηρίου Τρυπητή Αγ.Ευστατίου σε ακρωτήριο Υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς . Ένας ελάχιστος φόρος τιμής.

21 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2013 στις 10:18:00 π.μ. EEST  

Αθάνατος!

Manolis 18 Ιουνίου 2013 στις 11:33:00 π.μ. EEST  

Πραγματικα αθανατος στις καρδιες μας.
Κανονικα πρεπει απο τοτε και εξης οι απεναντι να εχουν μετονομασει ΠΟΛΛΑ ακρωτηρια τους στις ακτες του Αιγαιου...

ΑΧΕΡΩΝ 18 Ιουνίου 2013 στις 12:43:00 μ.μ. EEST  

Χαιρετισμούς στο ἀπέραντο γαλάζιο,Νικόλαε.

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2013 στις 2:59:00 μ.μ. EEST  

Αθάνατος!!!

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2013 στις 5:23:00 μ.μ. EEST  

Ο Τούρκος με τον οποίο αερομαχούσε,σώθηκε τη τελευταία στιγμή απο συντριβή στη θάλασσα,η ''πίπα'' του κόντεψε να γεμίσει με νερό.Ήταν τυχερός που τον έσωσε το ίδιο του το αεροσκάφος,δείγμα του πόσο ο Νικόλας αψήφησε το θάνατο και φέρνοντας τη κατάσταση στα όρια εκτέλεσε ουσιαστικά το καθήκον του....
Χαιρετισμούς στο Κώστα,στον Αλέξη και στους άλλους Αθάνατους.....


Μέντωρ

Manolis 18 Ιουνίου 2013 στις 7:22:00 μ.μ. EEST  

Που είναι ο Μηδενιστής να πεί οτι ''Τζάμπα σκοτώθηκε''
Χαιρετισμούς φίλε....Πάντα Αθάνατος!!!!

Manolis 18 Ιουνίου 2013 στις 10:15:00 μ.μ. EEST  

Noμιζα οτι ανοιγοντας λογαριασμο google θα εξασφαλιζα οτι δεν θα σχολιαζε και αλλος ... Manolis. Διαψευσθηκα. Και ελλειψη μηδενιστου , ναι και ο Σιαλμας και ο Ηλιακης και αλλοι , τζαμπα πεθαναν, αφου οι τουρκοι κανουν ακομη τα δικα τους. Οι υθυνοντες που θα μπορουσαν να εχουν αξιοποιησει διεθνως πολιτικα τη θυσια των παληκαριων , συμβιβαστηκαν ή κότεψαν και τους θυμουνται μονο για ψηφους. Γιάυτο εγραψα "αθανατος στις καρδιες μας".

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2013 στις 11:21:00 μ.μ. EEST  

http://youtu.be/8jZgsQx6RYs


aspis2000

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2013 στις 12:47:00 π.μ. EEST  

@ Manolis 18 Ιουνίου 2013 10:15:00 μ.μ. EEST,

Επέτρεψέ μου μια μικρή διόρθωση μόνο, σε κάτι που πολλοί και πολύ συχνά κακώς επαναλαμβάνουν.

"κιότεψαν" είναι το ορθό και όχι "κότεψαν" και αναφέρεται στην συμπεριφορά του "κιοτή" δηλαδή του δειλού και ασφαλώς όχι της "κότας" όπως νομίζουν μερικοί. Προκειται για παράγωγό της ίδιας "σχολής" που μετονόμασε την "αποψίλωση" σε "αποξύλωση"...

Ζητώ συγνώμη για το offtopic αλλά το συναντώ όλο και περισσότερο και δεν μπορούσα να συγκρατηθώ.

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2013 στις 4:46:00 π.μ. EEST  

Ο ηρωικός πιλότος έπεσε προασπίζοντας την Εθνική Κυριαρχία της χώρας.
Και ο...Γιωργάκης με τους...βουλευτές του παρέδωσε την Εθνική Κυριαρχία και υποδούλωσε την χώρα σε ξένους δανειστές με υπογραφές σε μνημόνια χωρίς να πέσει ούτε μιά σφαίρα.

Manolis 19 Ιουνίου 2013 στις 9:50:00 π.μ. EEST  

Aνωνυμε φιλε 19 Ιουνίου 2013 - 12:47:00 π.μ. EEST
Εχεις δικιο, κιότεψαν.

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2013 στις 11:20:00 π.μ. EEST  

"Και ο...Γιωργάκης με τους...βουλευτές του παρέδωσε την Εθνική Κυριαρχία και υποδούλωσε την χώρα σε ξένους δανειστές με υπογραφές σε μνημόνια χωρίς να πέσει ούτε μιά σφαίρα."

όοοοοοοοοοοοοοοοοοπππππαααααα

κράτει μηχανές.

ποιός γιωργάκης;

απο το 1987 και το μέα κούλπα γίναμε κολλητάρια. απο πιο πριν τους είχαμε επιτρέψει τον εξοπλισμό (το 81 δεν πέταγε παρά γλάρος) ενώ για 7 χρόνια μετά την κύπρο και τους 6 ΧΙΛΙΑΔΕΣ νεκρούς και τις ΕΕΔ να βγάζουν μάτια δεν κάναμε ούτε μια προσπάθεια.

η προδοσία πάει πίσω στη χούντα, πιο πίσω στην 'ανεξάρτητη' κύπρο και φτάνει στο 1945 όταν η κυβερνούσα τάξη στην ελλάδα για να διατηρήσει θέσεις, χωράφια και καταθέσεις έδωσε ΓΗ και ΥΔΩΡ.

Αυτό δεν σταμάτησε απο τότε και ξαφνικά καναέδωσε το τζέφρυ. το τζέφρυ ήταν ειλικρινής μέχρι αηδίας στην απλή αλα άβερελ σκέψη του: αφού δίνουμε γιατί το κρύβουμε;;;

ατυχήματα αλα ίμια, 87 κτλ έγιναν απο ατυχής κινήσεις αξκων ενώ έλληνες που τίμησαν τους προγόνους τους που @@@ και @@@ κατάληξαν σε ΤΕ στον πύργο ή στην σύνταξη στα 41.

για αυτό λέω πάντα όχι παιδιά σε ηρωισμούς. όταν ο ιδιοκτήτης καίει το σπίτι του για να πάρει την ασφάλεια δεν πας να βγάλεις την περιουσία του απο μέσα.

μηδενιστής.

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2013 στις 2:23:00 μ.μ. EEST  

μηδενιστή σοφά λόγια, ένας ακόμη (μηδενιστής)-σοφός και μάλιστα του 21ου αιω., εκτός των 7 της αρχαιότητας, αλλά ποιός σ΄ακούει? γιατί δεν κάνεις αίτηση στη ΝΕΡΙΤ, ώστε η νέα ελλ. τηλ.με νέο αίμα να ταπώνει τους παλιούς, που μόνο οι μάσα τους ενδιαφέρει?

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2013 στις 3:01:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστής

Δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις μετά την εισβολή και κατοχή των Άγγλων το 44 δεν είναι αυτόβουλες αλλά σαν την κυβέρνηση "Αλ Μαλίκι" που διόρισαν οι Αμερικανοί στο κατεχόμενο Ιράκ αλλά με "δημοκρατικές εκλογές" που πάντα βγάζουν ότι αποτέλεσμα θέλει ο κατακτητής.
Το 2000 ήθελαν να βγεί και πάλι ο Σημίτης (που είχε καταστρέψει τον κόσμο με το χρηματιστήριο) Σημίτης "Αλ Μαλίκι" βγήκε.

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2013 στις 4:55:00 μ.μ. EEST  

@19 Ιουνίου 2013 - 2:23:00 μ.μ. EEST

φίλε ή με δουλεύεις ή με δουλεύεις. δεν είμαι σοφός, βλάκας είμαι. που και που βλέπω και τίποτα οφθαλμοφανές.

@19 Ιουνίου 2013 - 3:01:00 μ.μ. EEST

έτσι ακριβώς. καμία απολύτως εθνική απόφαση.

μηδενιστής.

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2013 στις 7:44:00 μ.μ. EEST  

η Ελλαδα ηταν απο το 1821 εως σημερα και θα ειναι ελενχομενη απο ξενες δυναμεις

Αυτο δειχνει εξαλλου οτι καμια σχεση δεν εχουμε με τους αρχαιους Ελληνες

Δεν σας κανει εντυπωση οτι αρχισαν το πειραμα απο Ελλαδα?γιατι εδω δεν αντιδρα κανεις

Στη Βραζιλια αυξησαν το εισητιριο και εγινε χαμος εδω....

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2013 στις 8:32:00 μ.μ. EEST  

ΠΕΤΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΝΟ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΥΠΕΡΟΧΕ ΑΕΤΕ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2013 στις 10:40:00 μ.μ. EEST  

Νίκο Σιαλμά εύχομαι να φανούμε άξιοι της θυσίας σου

> Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2013 - 7:44:00 μ.μ. EEST
> η Ελλαδα ηταν απο το 1821 εως σημερα και θα ειναι ελενχομενη απο ξενες δυναμεις
> Αυτο δειχνει εξαλλου οτι καμια σχεση δεν εχουμε με τους αρχαιους Ελληνες
αντίθετα φίλε μου αυτό ακριβώς είναι από τα πιο έντονα συνδετικά χαρακτηριστικά με τους αρχαιους Ελληνες με ενοχλητική συνέπεια από αρχή καταγραφής της ιστορίας π.χ. τους περσικούς πολέμους, το ρωμαικό "διαίρε και κατάκτησε" περιλαμβάνοντας φυσικά και τη τουρκοκρατία. Πάντα έχουμε πόλεις, περιοχές, συντεχνίες, κάστες, κοτσαμπάσηδες, "δημόσιους" υπάλληλους, κόμματα, πολιτικάντηδες κ.α. που για τη δικό τους όφελος πουλάνε στεγνά και φτηνά όλο το έθνος.
Αυτό κάνει τα επιτεύγματα του Ελληνισμού ακόμα μεγαλύτερα.
Ομόνοια έχουμε αραιά και για πολύ μικρά διαστήματα ακολουθούμενα κατά κανόνα από θαύματα. Έτσι ενδεικτικά δυο παραδείγματα, εποποιία του 40 και στο τέλος εμφύλιος, Θερμοπύλες-Σαλαμίνα και στο τέλος "Πελλοπονησιακός" εμφύλιος (και γιατί Θερμοπύλες-Σαλαμίνα και όχι Θερμοπύλες-Σαλαμίνα-Πλαταιές; γιατί και στις Πλαταιές πάλι καταφέραμε να τσακωθούμε και ξεκίνησε η μάχη κατα λάθος άρα τις Πλαταιές τις ξεπετάμε στην ιστορία)

Manolis 19 Ιουνίου 2013 στις 10:47:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ συνονόματε, με τον τρόπο που το θέτεις δεν έχεις άδικο. Θέλω όμως να πιστεύω ότι το έκαναν για εμάς και όχι για τους πολιτικούς.
Αλλωστε από την σύσταση του >Ελληνικού κράτους ελάχιστοι είναι αυτοί που τίμησαν την τιμή που τους έδωσε ο Λαός με την ψήφο του.
Θέλω να πιστεύω τι τα παλικάρια δεν πήγαν άδικα. Στο χέρι μας είναι να αποδείξουμε το αντίθετο τιμώντας την μνήμη τους.
Ο έταιρος Μανώλης,,,,

Manolis 19 Ιουνίου 2013 στις 10:49:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ συνονόματε, με τον τρόπο που το θέτεις δεν έχεις άδικο. Θέλω όμως να πιστεύω ότι το έκαναν για εμάς και όχι για τους πολιτικούς.
Αλλωστε από την σύσταση του >Ελληνικού κράτους ελάχιστοι είναι αυτοί που τίμησαν την τιμή που τους έδωσε ο Λαός με την ψήφο του.
Θέλω να πιστεύω τι τα παλικάρια δεν πήγαν άδικα. Στο χέρι μας είναι να αποδείξουμε το αντίθετο τιμώντας την μνήμη τους.
Ο έταιρος Μανώλης,,,,

Ανώνυμος 20 Ιουνίου 2013 στις 1:17:00 μ.μ. EEST  

"Αυτο δειχνει εξαλλου οτι καμια σχεση δεν εχουμε με τους αρχαιους Ελληνες"


τι λες; οι μεγαλύτεροι ρουφιάνοι και προδότες στην παγκόσμια ιστορία. δεν τους φτάνουμε καν σήμερα.

"Δεν σας κανει εντυπωση οτι αρχισαν το πειραμα απο Ελλαδα?γιατι εδω δεν αντιδρα κανεις
Στη Βραζιλια αυξησαν το εισητιριο και εγινε χαμος εδω...."

κοίτα άρχισε το "πείραμα" απο ελλάδα, γιατί η ελλάδα ήταν μόνη χώρα παγκοσμίως χωρίς πετρέλαιο ή διαμάντια, που είχε περισσότερες καγιέν ανα κάτοικο απο το κεντρικό μετοχικό συμβούλιο της πόρσε. πήγαινες λάρισα για καφέ και νόμιζες οτι ήσουν στο μόντε κάρλο.

στην βραζιλία της φαβέλας και της μαζικής πορνείας, έχουν τεράστια θέματα για να βγουν στο δρόμο. ειδικά όταν βλέπουν λεφτά που θα πήγαιναν στα νοσοκομεία/σχολεία να εξαφανίζονται "σε αθλητικά έργα".
εμείς φάγαμε την ολυμπιάδα στην μάπα χωρίς να ξέρουμε - αυτοί έχουν εμάς ως παράδειγμα.

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP