Προσγείωση εκτός του προκαθορισμένου σημείου(;) ΜΕΑ του ΕΣ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Μέχρι στιγμής τα αίτια της προσγείωσης εκτός του προκαθορισμένου σημείου δεν έχουν γίνει γνωστά. Ένα μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος το οποίο είχε επιστρατευθεί για αναζήτηση των δραπετών των Τρικάλων έχει καταπέσει. Την πτώση εκτός ζώνης του μη επανδρωμένου αεροσκάφος UAV (τηλεκατευθυνόμενο γαλλικής κατασκευής) έξω από το χωριό Αγία Ευθυμία της Φωκίδας, σήμερα τα ξημερώματα, έκανε γνωστή ο Ελληνικός Στρατός, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό της ομάδας του Μάριο Κόλα, ο οποίος φέρεται να ηγείται της ομάδας των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.

Το μη επανδρωμένο σκάφος φρουρείται περιμετρικά και στο σημείο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταφθάσει ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, προκειμένου να το μεταφέρει στη βάση του. Το αεροσκάφος έχει μήκος περίπου τέσσερα μέτρα, ενώ το βάρος του υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 300 κιλά. Βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή και λόγω του βάρους του η μεταφορά του, σύμφωνα με αξιωματούχους, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές- τουλάχιστον όσον αφορά την επίσημη ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «προσγειώθηκε» με τη χρήση του παγίως φερόμενου αλεξιπτώτου, αλλά όχι στο σημείο όπου είχε προγραμματιστεί. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το UAV δεν έχει υποστεί ζημιές, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει ζητήσει τη βοήθεια από το Πεντάγωνο για να καλύψει την περιοχή από αέρος.

www.ikypros.com

 Σημ Εν Κρυπτώ: Ο ΕΣ διαθέτει τα τακτικά ΜΕΑ Sperwer της Γαλλικής SAGEM που xρησιμοποιούνται από τα 472 και 473 Τάγματα Ηλεκτρονικής Επιτήρησης-Πληροφορικής (ΤΕΠΠ) του Όπλου των Διαβιβάσεων και υπάγονται οργανικά στο Δ' ΣΣ και την ΑΣΔΕΝ. Το ΓΕΣ δεν έχει εκδόσει επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής.  Βίντεο με την διαδικασία εκτόξευσης και ανάκτησης του ΜΕΑ Sperwer από τον ιστότοπο του ΓΕΣ μπορειτε να δείτε εδώ:

 

Κι ένα ρεπορτάζ από την εκπομπή με Αρετή και Τόλμη που παρουσιάζει εκτενέστερα το ΜΕΑ Sperwer:


13 σχόλια:

Nikos 28 Ιουνίου 2013 στις 10:33:00 π.μ. EEST  

Ατυχήματα συμβαίνουν παντού, το θετικό αυτής της είδησης είναι η χρήση μέσων του ΕΣ σε αστυνομική επιχείρηση που δείχνει ανοιχτό μυαλό και φαντασία, δυο στοιχειά που τείνουν να εκλείψουν σε αυτή τη χώρα. Τώρα ως προς το συγκεκριμένο περιστατικό, που ως γνωστόν ξεκίνησε από την καταδρομή στις φυλακές Τρικάλων, πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ΕΛΑΣ σαν οργανισμός δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της επαρχίας/υπαίθρου Citroen Xara, σκαρπίνι, περίστροφο, οργάνωση και νοοτροπία αστυνομίας πόλεων ισούται με έλλειψη αστυνόμευσης και πλήρης αδυναμία αντιμετώπισης σοβαρών περιστατικών. Ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ξεχωριστό σώμα για την εκτός μεγαλοαστικών κέντρων Ελλάδα. Άλλη οργάνωση, άλως εξοπλισμός άλλη νοοτροπία άλλος τρόπος δράσης. Ας μη το ονομάσουμε χωροφυλακή αν είναι να ξύσουμε πληγές, ας το ονομάσουμε κάπως αλλιώς, ας πούμε Μπάμπης, Χρήστος Τάκης ότι να ‘ναι… αλλά αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο… έχουμε καταλάβει ότι η ομάδα που έκανε τη καταδρομή δεν καταδιώχτηκε καν?

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2013 στις 2:00:00 μ.μ. EEST  

Παιδιά αν δεν το καταλάβαμε ήδη η αστυνομία κηνυγάει στα ορεινα της ΝΑυπακτίας UCKάδες.
που μετακινουνται νύχτα με τα πόδια, εισβάλουν σε σπιτια, παίρνουν προμήθειες, κανουν μπανιο και προχωρούν όχι από το δρόμο αλλα μεσα στο δασος..

τωρα πώς αυτούς τους ανθρώπους με στρατιωτική εκπαίδευση και ενδεχομένως εμπειρία σε ανταρτοπόλεμο θα τους πιασουν αστυνομικοί...πραγματικά δεν το έχω καταλάβει..

Ναυπακτιος...

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2013 στις 3:11:00 μ.μ. EEST  

Η χρήση UAV απο την ΕΛΑΣ δεν είναι μυαλό και φαντασία. είναι αντιγραφή τακτικών απο την αμερική εδώ και 20 χρόνια. Αν είχαμε φαντασία και μυαλό και όχι σκατά στο κεφάλι, όταν βάραγαν την φυλακή θα σηκώναμε 2 απάτσι απο το στεφανοβίκι και 2 σινούκ πεζοναύτες. τώρα είναι αργά και τρέχουμε με ημίμετρα.

Η χωροφυλακή ας φτιαχτεί αν είναι με σκοπό, όχι το κυνήγι 8-10 νοματέων, αλλά την εσ ασφάλεια. Και στελέχη υπάρχουν ήδη στον ΕΣ για απόλυση χωρίς να βολέψουν κανα 5ρι χιλιάδες "νέους" τα κόμματα όπως έκαναν με την ΤΦΚ (τοπική φρουρά καφενείων) - Αγροφυλακή.

Τώρα αν σε μια χώρα στο εσωτερικό αυτής κυκλοφορεί παραστρατιωτική ομάδα φυσικά και η ελασ δεν είναι 99% εκπ. γι αυτή.
το 1% λέγεται εκαμ και κολλάς και 100 ΔΕΑ/ΚΔ απο τα παιδιά της Δίας μαζί με κανα δανεικό λοχαγό απο την σχαλ και τους στέλνεις αν νομίζεις οτι κάτι τρέχει.
και στην αμερική πάντως δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. το fbi που υπάρχει για τέτοιες δουλειές πρόσφατα αναβάθμισε τον εξοπλισμό του και πήρε κόσμο απο το αφγανιστάν.

μηδενιστής

Pro από Συμβασιλεύουσα 28 Ιουνίου 2013 στις 3:46:00 μ.μ. EEST  

Υπαρχουν τα Εκαμ , τα Οπκε και ισως να περναει απο εκει και καμια ομαδα του Ετα . Σιγα μην εχουμε προβλημα να αντιμετωπισουμε 5 κατσαπλιαδες . Τι φανταζεσαι οτι τους περνουν στο κατοπι αστυνομικοι με σκαρπινια και 32αρια;
Το θεμα ειναι να κατανοησουμε το μεγεθος και την "πηγη" του προβληματος . Μετα τους δινω 72 ωρες ....................

Nikos 28 Ιουνίου 2013 στις 5:16:00 μ.μ. EEST  

Προ και μηδενιστής πήραν πολύ ελαφριά αυτό που έγραψα, ξανασκεφτείτε το, το θέμα μας δεν είναι το αν έχεις 100 άτομα ΕΚΑΜ για να κυνηγήσουν 5 σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό …γιατί με 50 άτομα κάποιος μπορεί να σου στήσει 10 τέτοια περιστατικά ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία (εδώ ο μηδενιστής το ψιλοέπιασε με την αναφορά σε εσωτερική ασφάλεια)…και για να μη το πηγαίνουμε τόσο μακριά, εδώ μιλάμε και για τη καθημερινότητα… στη δυτική Αττική τα σκαρπίνια πάνε και για αυτό δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ούτε καν τα λεωφορεία… τι θα κάνεις εκεί πάλι ΕΚΑΜ θα στείλεις? Και για ποσό? Κάθε μέρα? Πόσα άτομα έχει πια αυτή η ΕΚΑΜ 7000? Όλα τα πειράματα τύπου ΟΠΚΕ, ΤΑΕ, συνοριοφύλακες απέτυχαν …γιατί? Σε αυτό που λες μηδενιστή για τη χρήση UAV σε αστυνομική επιχείρηση έχεις δίκιο, αλλού έχει γίνει πιο παλιά αλλά να σου πω κάτι όλα έχουν γίνει και πιο παλιά …το θέμα είναι ότι εδώ δεν γινόταν και τώρα το έκαναν και αυτό είναι σημαντικό… π.χ. απελευθέρωση ομήρων σε περιστατικό με οχυρωμένο ύποπτο (barricaded suspect-hostage situation) στην Αμερική κάνουν από τα τέλη 60s..άντε αρχές 70s, εδώ ουσιαστικά την περασμένη δεκαετία αποκτήσαμε τη τεχνογνωσία πριν τους ολυμπιακούς…

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2013 στις 9:32:00 π.μ. EEST  

@Νικος

φίλε η αστυνομία αν οργανωθεί σωστά πάει παντού και μπορεί τα πάντα. αν φτιαχτεί και χωροφυλακή ακόμα καλύτερα. αν κολλάγανε και το λιμενικό σαν ακτοφυλακή και την συνοριοφυλακή σε μια Δκση Εσωτερικής Ασφάλειας θα ήταν όλα σούπερ.

Κοιτάς όμως το δέντρο και χάνεις το δάσος. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα έχουμε άντρες να πάνε κάπου ή τα μέσα αυτών. Το θέμα είναι να ξέρουν οι κακοποιοί ότι:
1. θα πιαστούν και θα κλειστούν φυλακή μέχρι να ασπρίσουν 1000%
2. αν κουβαλάνε όπλο θα πεθάνουν ακόμα και αν είναι πλαστικό περιπτέρου και στην κωλότσεπη
Κολλάς και μια εθνική πολιτική κλειστών συνόρων και επαναφοράς λαθροαποίκων αλα μάλτα (6μηνη φυλάκιση και επαναφορά στην χώρα τους) και τέρμα οι μλκς.

Το 1991 ο μέσος αστυφύλακας ήταν Ι-15 και παίζαμε στο δρόμο και ο ένας και μοναδικός φόνος της χρονιάς ήταν το θέμα συζήτησης. Δεν ήταν φόλα η αστυνομία τότε; Ήταν, αλλά δεν ήταν στο σύνολο το νομικό και δικαστικό σύστημα. Οι μισοί κατάδικοι είναι έξω με άδεια!!!! κάνουν ότι κάνουν, οργανώνουν, περνάνε καλά και γυρνάνε πίσω στην φυλακή όποτε τους καπνίσει ανάλογα τον "δικηγόρο"...

ούτε UAV ούτε Death Star δεν μας σώζει με τέτοια πολιτική.

μηδενιστής

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 1 Ιουλίου 2013 στις 1:24:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή
....ούτε και χωροφυλακή επίσης μας σώζει, εκτός και αν την χρειάζεται το πολιτικό σύστημα για το ρόλο που έπαιξε στην Κατοχή, στον Εμφύλιο και μετά. Επειδή πολλά ακούω τελευταία για το θέμα, η Αστυνομία φτάνει και περισσεύει. Άλλωστε, σε ρόλο χωροφυλακής προσέλαβαν τους ειδικούς φρουρούς (και μάλιστα από την πίσω πόρτα, χωρίς πανελλήνιες και ζόρικα κόλπα) και στο τέλος τους μετέτρεψαν σε αστυνομικούς. Απλώς χρειάζονται πιο ισχυρά εξοπλισμένες και περισσότερο εξειδικευμένες μονάδες. Κατά τα άλλα, η εισαγόμενη εγκληματικότητα (η οποία αρχίζει πια να με βάζει και μένα σε υποψίες, παρά το ότι δεν πιστεύω σε θεωρίες συνωμοσίας) θα πρέπει όπως πάγια, υποστηρίζουμε όλοι σχεδόν εδώ, με τον τρόπο που περιγράφεις και μόνον έτσι. Και ειδικότερα για "κρίσιμους" νομούς (Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρο κατά κύριο λόγο αλλά και Καστοριά, Φλώρινα, Ιωάννινα κατά δεύτερο)δεν θα ήταν άσκοπο να ενισχυθεί και επεκταθεί η εκπαίδευση εφέδρων σε βαθμό που να γίνεται σε μόνιμη πια βάση (3-4 φορές το μήνα) και σε πιο "χρήσιμα" αντικείμενα.

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2013 στις 9:19:00 π.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

τις απόψεις περί δημοκρατίας τις ξέρεις.
ή χρειαζόμαστε 'αστυνομία' με προσωπικό απο την ΣΣΕ ή θα δούμε μονάδες ΕΔ προσκολλημένες στο δημοσίας τάξεως όπως στην ιταλία. διάλεξε και πάρε. το μέλλον είναι δυσοίωνο.
πάντως στην Ρώμη δίπλα στο κολοσαίο έχει ολόκληρο τάγμα.

μηδενιστής

Nikos 2 Ιουλίου 2013 στις 10:11:00 π.μ. EEST  

Πριν αλέκτωρ λαλήσει… ανακοινώθηκε η συμμετοχή της ΜΥΑ/ΛΣ στην επιχείρηση… επιπλέων της ΕΚΑΜ Αθήνας, ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης, ΤΑΕ Κρήτης, ΥΑΤ Αθήνας, ΟΠΚΕ γύρω νομών και ποιος ξέρει πόσων άλλων υπηρεσιών… προς το παρόν, ένας νεκρός πολίτης (σε παλιότερη επαφή) και ένας νεκρός αστυνομικός (και άλλοι 4 αστυνομικοί ζουν επειδή οι κακοποιοί που τους έπιασαν αιχμαλώτους αποφάσισαν να μη τους σκοτώσουν). Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 2 Ιουλίου 2013 στις 11:03:00 π.μ. EEST  

@μηδενιστή
Το παράδειγμα της Ιταλίας όπου το οργανωμένο έγκλημα κυβερνά το μισό της χώρας και ελέγχει το άλλο μισό, δεν θα το έλεγα και πετυχημένο. Η μαφία ζει και βασιλεύει και η αστυνομία αποφεύγει κάθε σύγκρουση μαζί της, εκτός από στημένες επιχειρήσεις όπου για ξεκάρφωμα πιάνουν κανέναν ξοφλημένο - και πάλι κατόπιν συμφωνίας. Οπότε άστο καλύτερα. Τώρα, αν χρειαζόμαστε Αστυνομία από ΣΣΕ για να αντιμετωπίσει μια συμμορία, ας καταργηθεί η Αστυνομία και να αναλάβει τα πάντα ο στρατός. Άλλωστε και η Πυροσβεστική δεν έχει ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, κάθε χρόνο πάλι ο στρατός τρέχει. Ας αναλάβει και την πυρόσβεση ο στρατός. Και το Λιμενικό δε δείχνει να τα πάει καλά. Και επειδή και στην κυβέρνηση βλέπω κάτι επικίνδυνους και βαριά οπλισμένους τύπους, να περάσει και από εκεί ο στρατός. Να βρούμε μετά και ένα πουλί για σήμα, κάπου στο μπαούλο έχω κάτι βιβλία με τον φοίνικα και τον φαντάρο.

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2013 στις 12:48:00 μ.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

χαχαχαχαχαχαχαχαχα καλό!

"το οργανωμένο έγκλημα κυβερνά το μισό της χώρας και ελέγχει το άλλο μισό"

ποιά η διαφορά με ελλάδα;;;; απλώς δεν λέγονται μάφια εδώ. λέγονται κόμματα.
και η γαλλία έχει χωροφυλακή και η γερμανία συνοριοφυλακή και οι αμερικάνοι το fbi. δεν θα πρωτοτυπήσουμε.

μηδενιστής

TED 2 Ιουλίου 2013 στις 1:46:00 μ.μ. EEST  

Επειδή ο Μηδενιστής αναφέρεται στη γερμανική "συνοριοφυλακή" (Bundesgrenzschutz, ομοσπονδιακή υπηρεσία φύλαξης συνόρων), να πληροφορήσω τους φίλους εδώ ότι (και ελλείψει χερσαίων συνόρων προς φύλαξι χάρις στο Σένγκεν) η εν λόγω υπηρεσία μετεξελίχθηκε και μετονομάστηκε σε Ομοσπονδιακή Αστυνομία (Bundespolizei). Διατηρεί τις αρμοδιότητες ελέγχων στα σημεία εισόδου (κυρίως αεροδρόμια) αλλά επιφορτίζεται και με άλλες αποστολές, όπως μέτρα αποκατάστασης τάξεως, αντιτρομοκρατική δράση, και άλλα.

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2013 στις 2:23:00 μ.μ. EEST  

@TED

σωστότατος. τους ανήκει και η GSG9.

και αν δεν έχει η γαλλία, η ιταλία και η γερμανία δημοκρατία τότε ποιός έχει;;;;

η χωροφυλακή και η αστυνομία παίρνουν εξουσία και δύναμη απο το λαό. αν ο λαός είναι επικίνδυνος θα είναι και αυτές.

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP