Ολοκλήρωση ασκήσεων «ΚΑΤΑΙΓΙΣ» και «ΗΝΙΟΧΟΣ», έρχεται «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» το φθινόπωρο

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Το ΠΝ επέδειξε υψηλό επίπεδο
διαθεσιμότητας και ετοιμότητας στην άσκηση
«ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2013» (facebook)
To Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση της διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2013» με τη συμμετοχή του συνόλου των διαθέσιμων μονάδων. Η άσκηση διεξήχθη με το σύνολο των πολεμικών πλοίων να πραγματοποιεί συνεκπαίδευση με την Πολεμική Αεροπορία, στο πλαίσιο της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2013» καθώς και με Μονάδες του Ελληνικού Στρατού στην ευρύτερη περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου (και όχι μόνο). Βασικοί αντικειμενικοί σκοποί της ασκήσεως ήταν η προαγωγή του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως, μέσα από τη διεξαγωγή τεχνικών αντικειμένων και σεναρίων πολλαπλής απειλής, η βελτιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας, η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας στο χώρο του Αιγαίου. Η άσκηση έδωσε τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν τα πληρώματα των πλοίων και το προσωπικό των Επιτελείων κάτω από πραγματικές συνθήκες και με σύνθετα σενάρια. Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, το φθινόπωρο θα διεξαχθεί η μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ», η οποία έχει να πραγματοποιηθεί από το 2010. Παράλληλα, σύμφωνα με πηγή του ΓΕΝ προγραμματίζονται ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με γεωγραφικό επίκεντρο το νοτιοανατολικό Αιγαίο και βασικό σενάριο το οποίο υποστηρίζει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την προάσπιση των ζωτικών συμφερόντων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

strategyreports

1 σχόλια:

Pro από Συμβασιλεύουσα 9 Ιουνίου 2013 στις 11:21:00 μ.μ. EEST  

ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ . Δεν ξαναπιάνομαι κορόιδο . Είμαι σίγουρος ότι ακόμα και αν κυβερνούσε ο Τζέφρυ ή ο Τσίπρας , θα έκαναν τις ίδιες ασκήσεις , θα έκαναν τα αδύνατα δυνατά να πάρουν ανταλακτικά και πυρομαχικά και να ενεργοποιήσουν τις ένοπλες δυνάμεις , θα προσπαθούσαν να διώξουν τους λαθρο-μετανάστες , θα προσπαθούσαν να ξαναενεργοποιήσουν τις συμμαχίες με Ρωσία και Κίνα και ΣΙΓΟΥΡΑ θα προσπαθούσαν να κάνουν Παρμενίωνα.

ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΙΑΝΟΜΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ σας λέω .

Αφήστε με.......ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ .

Α...... μην το ξεχάσω . Θα είχαν μπλοκάρει το αντιρατσιστικό 100% .
Όπως και τώρα δηλαδή .

ΥΓ. Με την βλακεία που μας δέρνει , με την επόμενη κυβέρνησή μας , θα έχουμε 3εκ άμεσα νομιμοποιημένους ψηφοφόρους μουσουλμάνους , την Ελλάδα αποστρατικοποιημένη με σημαία μόνο με οριζόντιες ρίγες . Και μετά θα μας φταίνε οι προδότες πολιτικοί.
Ευτυχώς που η Χρυσή Αυγή πριν τεθεί παράνομη ως κόμμα , θα έχει πιάσει το 10% ......... Θα τους δείξουμε εμείς .

ΥΓ2. Συγνώμη για το πολιτικό σχόλιο αλλά μου βγήκε .
Ευτυχώς έχουμε και το GAY PRIDE και ξεχνιόμαστε .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP