Γλυτώνουν προς το παρόν τα λουκέτα ΕΛΒΟ, ΕΑΒ και ΕΑΣ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

της Άννης Καρολίδου

Εγκαταλείπεται, τουλάχιστον προς το παρόν, το σχέδιο για λουκέτα και απολύσεις στις αμυντικές βιομηχανίες, κυβερνητική απόφαση που υποτίθεται ότι έχει ληφθεί πριν τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία ο ισχυρός εταίρος της τρικοματικής κατάργησε την ΕΡΤ, το βράδυ της Τρίτης.

Τις τελευταίες εβδομάδες και στο πλαίσιο των δεσμεύσεων, διαρρέονταν συνεχώς σενάρια στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση θα προχωρούσε σε συγχωνεύσεις στο χώρο των τριών αμυντικών βιομηχανιών, καθώς, πέραν των μεγάλων οικονομικών τους ανοιγμάτων, η τρόικα πίεζε για απολύσεις 2.000 ατόμων ως το τέλος Ιουνίου, από τις μεγάλες ΔΕΚΟ και, συνολικά απολύσεις 4.000 εργαζομένων του δημοσίου, μέχρι το τέλος του 2013. Ο αριθμητικός στόχος των 2.000 απολύσεων υπερκαλύφθηκε με την κατάργηση της ΕΡΤ, οπότε αυτός τουλάχιστον ο λόγος δεν συντρέχει για άμεσες παρεμβάσεις στην τριάδα των αμυντικών, δηλαδή σε ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΕΑΒ.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες της Voria.gr, οι αμυντικές τελικώς γλυτώνουν, επειδή τουλάχιστον για ΕΛΒΟ και ΕΑΣ υπάρχουν μεγάλα προγράμματα, ενώ πιθανώς να ανοίγουν δουλειές και για την ΕΑΒ, καθώς το ΚΥΣΕΑ, στη συνεδρίαση της 31ης Μαϊου, ενέκρινε προγράμματα υποστήριξης αεροσκαφών και αντιαεροπορικών συστημάτων, όπως και ελικοπτέρων.

Σε ό,τι αφορά την ΕΛΒΟ, η βιομηχανία ελπίζει σε υπογραφή μεγάλων συμβάσεων για στρατιωτικά και πολιτικά οχήματα, για το εξωτερικό. Πέραν αυτού, μπορεί να ελπίζει ότι θα πάρει μεγάλο μέρος των πέντε προγραμμάτων που βγαίνουν για την Πυροσβεστική, για συνολικά 93 οχήματα διαφορετικών τύπων, προϋπολογισμού εν συνόλω 23,7 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, είναι τα προγράμματα ανακατασκευών οχημάτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ από ότι πληροφορούμαστε, το ΥΠΕΘΑ έχει εγκρίνει τελικά την απόκτηση 460 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού που προσφέρονται από τον αμερικανικό στρατό. Η ΕΛΒΟ, συνεπώς, έχει αντικείμενο και έργο, έχει μειώσει τις υποχρεώσεις της, ενώ το προσωπικό της, μετά από επανειλημμένες μειώσεις και αποχωρήσεις, έχει περιοριστεί στα 377 άτομα.

Σε ό,τι αφορά την ΕΑΣ, τα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα», ενώ βρίσκεται προς υπογραφή συμφωνία, με αμερικανική εταιρεία κολοσσό, ύψους περίπου 180 εκατ. δολαρίων, για την παραγωγή πυρομαχικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία αφορά την αμερικανική ΑΤΚ και τα πυρομαχικά που θα παραχθούν θα διατεθούν για τα C-130 των αμερικανικών δυνάμεων.

Στην περίπτωση της ΕΑΒ, της «Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας», υπάρχει η επιτυχημένη μακροχρόνια συνεργασία με τη Lockheed Martin, στα F-16. Άλλωστε η Lockheed Martin έχει υπογράψει με την ΕΑΒ, συμφωνίες, που αφορούν τη διεθνή αγορά, τόσο για παραγωγή μερών των F-16, όσο και των μεταγωγικών C-130J, που για την περίοδο 2014-2017 ξεπερνούν τα 250 εκατ. δολάρια. Φαίνεται λοιπόν, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, πως τελικά τα σχέδια για τις αμυντικές βιομηχανίες, δεν προωθούνται άμεσα ή τουλάχιστον δεν αφορούν παρεμβάσεις του τύπου «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι».

Πηγή

27 σχόλια:

strategy 13 Ιουνίου 2013 στις 5:50:00 μ.μ. EEST  

Η αναδιοργάνωση των ΕΑΒ και ΕΑΣ πρέπει να υλοποιηθεί τάχιστα. Δεν είναι δυνατόν η ΕΑΒ να απασχολεί 900 διοικητικούς υπαλλήλους σε σύνολο 1.350 εργαζομένων και η ΠΑ να επιβάλλει ρήτρες επειδή καθυστερεί η συντήρηση των αεροσκαφών της (λόγω έλλειψης τεχνικών)!
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63829906
Για τα ΕΑΣ, τα ίδια και χειρότερα. Φαγοπότι χωρίς τέλος με τον ΕΣ να περιμένει ακόμα πυροβόλα, πυρομαχικά, κράνη, όλμους κλπ.

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2013 στις 6:22:00 μ.μ. EEST  

Λιγο νευτι εκει που δεν βλεπει ο ηλιος και σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ αρχισαν να «τρεχουν» με «διψα» για νεες συμβασεις! Αραγε επρεπε να συμβει αυτο; Νωριτερα δεν μπορουσαν να ξυπνησουν; Παντα περιμεναν το «μαννα εξ ουρανου»; Η ΕΑΒ ηδη «τρεχει» εδω και λιγα χρονια και για αυτην τα πραγματα ειναι καλυτερα.

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2013 στις 8:38:00 μ.μ. EEST  

Θα τα κλείσουν, μην ανησυχείτε τόσο πολύ.Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται να το πει κανείς: όλα θα πουληθούν, πάρτε το απόφαση.Όταν ο βλαξ το 2010 παρέδωσε τη χώρα στους τοκογλύφους του ΔΝΤ και τους αμερικάνους, κανείς δεν αντέδρασε.Ξαφνικά, τώρα που βλέπουμε τις συνέπειες της υπογραφής του "τέως", τώρα ξαφνιαστήκανε όλοι; Πφφφ Δηλαδή, έως τώρα πίστευαν πως "δεν τους αγγίζει εκείνους τίποτα;" ειλικρινά, πρέπει στη σημερινή εποχή να είσαι πολύ γκάου για να πιστέψεις πως ΔΕΝ θα σε απολύσουν από το δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.Να φοβάστε μία πολύ μικρή υποχώρηση από εδώ και πέρα.Γιατί μετά, θα πάρουν τεράστια φόρα -ιδίως οι αριστεροί- και να δείτε ο τσίπρας πώς θα τα κλείσει όλα και θα τα βάλει λουκέτο με τη μία.Μην έχετε αυταπάτες και μην ζείτε με "προσδοκίες".Εάν μείνει έστω και κάτι ανοιχτό, εγώ θα γίνω αστροναύτης και πλανητάρχης ταυτόχρονα.

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2013 στις 9:50:00 μ.μ. EEST  

Δέν έκοψε κανένας κανένός το κεφάλι... Ποιός το είπε αυτό?Χειρουργείο έγινε να βγεί ο όγκος απ΄το κεφάλι και την μεθεπόμενη εβδομάδα ο ασθενής θα είναι έξω με εξιτήριο και για του λόγου το αληθές ορίστε https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H61zxsIAihA

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2013 στις 10:12:00 μ.μ. EEST  

τα πυρομαχικά που θα παραχθούν θα διατεθούν για τα C-130 των αμερικανικών δυνάμεων.

Ανταποδίδουν που δώσαμε τις κάνες;

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2013 στις 9:24:00 π.μ. EEST  

να πουληθούν το συντομότερο. ότι έχει μέσα δημ υπάλληλο πρέπει να πουληθεί.
όποιος έχει τα @@ μετά ας πάει να δουλέψει σοτν ιδ τομέα - σε όποια ήπειρο βρει δουλειά.

μηδενιστής

Pro από Συμβασιλεύουσα 14 Ιουνίου 2013 στις 10:30:00 π.μ. EEST  

Αν στο βιογραφικο γραψουν οτι δουλευαν σε Ελληνικη ΔΕΚΟ , δεν θα τους παρει κανεις . Ειναι Αντι-προυπηρεσια .

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2013 στις 11:17:00 π.μ. EEST  

@Pro από Συμβασιλεύουσα

χαχαχαχαχαχα

κι όμως ρε φίλε είναι μερικά στελέχη εκεί μέσα που βγάζουν μάτια. θα ήταν ceo σε ξένη εταιρία στα μισά τους χρόνια.

μηδενιστής

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2013 στις 11:32:00 π.μ. EEST  

σωστά μηδενιστή, να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι, να ανοίξει η μακρόνησος και πάλι ΜΟΝΟ γι΄αυτούς και να στείλουν τις οικογένειες τους στα χαρέμια της ανατολής.
στη συνέχεια να πάνε οι υπουργοί, μετά το πρωινό γιάλισμα στις μπότες των τροικανών, στο ικα, στον οαεδ,στα νοσοκομεία, στο στρατό, ναυτικό, αεροπορία και αλλού, για να βγάλουν τα ένσημα ή την ανεργία ή τα επιδόματα των ανέργων ή να μπουν στα χειρουργεία και στα εξωτ. ιατρεία των νοσοκομείων, στο γες, γεα, γεν και έτσι θα σωθεί ο τόπος μια για πάντα από τα μιάσματα του δημόσιου τομέα.

με αηδία για τα γραφόμενα σου,
ένας δημόσιος υπάλ/λος που παρακολουθεί και σχολιάζει, ανώνυμα (εκεί μας φτάσανε, να ντρεπόμαστε για τη δουλειά μας),όποτε μπορεί, γιατί από το καθισιό πονάει ο πισινός του.

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2013 στις 1:18:00 μ.μ. EEST  

@14 Ιουνίου 2013 - 11:32:00 π.μ. EEST

αηδία, ξε-αηδία πές μας πόσα λεφτά έπαιρνες πριν σου κόψουν μισθό και δώρα, πόσες ώρες πραγματικές δούλευες και πόσες μέρες το χρόνο πάταγες σε αυτή.
να σου πω και πόσα παίρνει κάποιος που δουλεύει ακόμα στον ιδ τομέα στην ίδια με σένα δουλειά - όσοι απέμειναν με 1,2 εκ άνεργους.

άπαντες στον ιδιωτικό φίλε όπως στην αμερική με ελάχιστους στο κράτος. αν δεν σ αρέσει τράβα στην ΕΡΤ να διαμαρτυρηθείς γιατί δεν έχεις 3 γραμματείς σαν τον λιάτσο.

μηδενιστής

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2013 στις 2:07:00 μ.μ. EEST  

μηδενιστή, διάβασε το δράμα μου.
ΕΙΧΑ δύο τριάδες γραμματείς για χειμώνα και καλοκαίρι.
για το χειμώνα ρωσίδες, για το καλοκαίρι βραζιλιάνες, μπουκιά και συχώριο, μισθάρα, μερσεντές, τζιπ 4χ4, κότερο και για σπίτι, βίλα που ούτε στα όνειρά σου δεν έχεις δει.
για καφέ τα σαβκα στη μύκονο, ενώ χειμώνα αράχωβα με χιόνι, θερμαινόμενες πισίνες και χάψα, μάσα, τεμπελιά.
άσε και τις διακοπές, ΜΟΝΟ εξωτερικό.
και ποιό το δράμα θα με ρωτήσεις?
ήλθε ο άθλιος ο γαπ και με τις περικοπές με άφησε μόνο με 2 γραμματείς (μια και μια), το χωράει ανθρώπινος νους? δημόσιος υπάλληλος και να θέλουν να ζει στη μιζέρια?
και πάλι δεν παραπονιέμαι, γιατί κάτι κορόιδα του ιδιωτ. τομέα με πληρώνουν και περνάω ΕΓΩ μπέϊκα και για όλα τάλλα στάχτη και...
ζήλια, ψώρα....

ο παραπάνω δημόσιος
Υ.Γ. στρατό δεν πήγα, πλήρωσα και ήμουν στην αγγλία για σπουδές,
αμ πως, κορόϊδο θα πιανόμουν?

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2013 στις 2:48:00 μ.μ. EEST  

@14 Ιουνίου 2013 - 2:07:00 μ.μ. EEST

χαχαχαχαχαχα δεν παίζεσαι! χαχαχαχαχα

μηδενιστής

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 14 Ιουνίου 2013 στις 4:08:00 μ.μ. EEST  

Μηδενισμό θέλετε, μηδενισμό θα λάβετε.

Να κλείσουν όλες οι ιδωτικές επιχειρήσεις. Τα πάντα στο κράτος, τίποτα απέξω. Σοσιαλισμός και όποιος διαφωνεί να πάει να ζήσει Αμερική. Επειδή κάποιοι γουστάρουν να τους πατάει ο εργοδοτης τους δε σημαίνει ότι είμαστε όλοι μαζόχες. Αν ο εργάτης ταυτίζεται με τα συμφέροντα του αφεντικού του είναι άξιος της μοίρας του και δεν θα κλάψω - δεν το αξίζει - γι αυτόν. Ας μπαίναν, αφού ηταν τόσο άξιοι στο θαυματουργό δημόσιο που τόσο ζηλεύουν, υπήρχε και ΑΣΕΠ, υπήρχε και το παράθυρο για τους άχρηστους. Επειδή κάποιοι γουστάρουν να δουλεύουν για φραγκοδίφραγκα είκοσι ώρες ημερησίως δε θα γίνουν όλοι είλωτες για να τρώνε τα κοράκια με χρυσά κουτάλια. Αν θέλει κάποιος να βλέπει συλλήβδην τους δημοσίους υπαλλήλους ως άχρηστους, δικαιούμαι να τον βλέπω και εγώ ως γεννημένο κολλήγο και ραγιά. Αρκετά πια ανεχτήκαμε το φτύσιμο.

Οπότε και θα φωνάξω και θα διαδηλώσω και τον όποιο αριστερό φούφουτο θα ψηφίσω αν μου εξασφαλίζει τα εργασιακά μου δικαιώματα. Στο κάτω κάτω το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τους συντηρούσαν και συντηρούν οικονομικά οι καραδιαπλεκόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Οι δυο αυτές παρατάξεις οδήγησαν σε διάλυση την κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία για χάρη των "δικών" τους επιχειρηματιών (πχ Μελισσανίδης, Βαρδινογιάννης, Κόκαλης, Μπόμπολας) και φταίνε για 1,5 ανέργους. Δε χρειαζόμαστε άλλους. Σοσιαλισμός ρε για να φύγουν τα κοράκια.

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2013 στις 4:37:00 μ.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

καλά τα λες! ζήτω η ΕΣΣΔ-ελλάδος και το ένδοξο μέλλον αυτής με τον πατερούλη Ανδρέα και τον γιο Τζέφρυ για εικονίσματα.

"Αρκετά πια ανεχτήκαμε το φτύσιμο"

το φτύσιμο θα σταματήσει όταν αρνηθείτε την μονιμότητα. μόνο τότε.

μηδενιστής

Pro από Συμβασιλεύουσα 14 Ιουνίου 2013 στις 6:40:00 μ.μ. EEST  

Συμπαθα με αδελφε μου ΦΚΜΚ
Αλλα . Το Σοβιετικο μοντελο δεν βγαινει . Αν γινουμε Σοβιετ , δεν θα παιρνουμε 500€ αλλα 50 . Εμεις δεν εχουμε τον ορυκτο πλουτο της Ρωσιας και αν τον εχουμε , θελουμε 10χρονια για να αρχισουμε να τον βγαζουμε . Κουβα λοιπον και οχι Σοβιετικη Ρωσια . Ασε που αν δεν προμηθευτουμε γρηγορα πυρηνικα και βρουμε γρηγορα "προστατη" (Β.Κορεα -Κινα αν δεν καταλαβες) θα μας κανει μια χαψια ο Τουρκος στην πρωτη 2ετια . Πολυ πριν δηλαδη αρχισουμε την εξορυξη . Οποτε λυπαμαι αλλα μεταξυ ενος "σαπιου" δυτικου μοντελου με μικρο δημοσιο και ενος "δικαιου" ανατολικου , θα προτιμησουμε το δυτικο . Ευχομαι να μην ειναι οι μοναδικες μας επιλογες αλλα αυτη ειναι η αληθεια . Στο κατω κατω της γραφης δεν υπαρχει Κομουνιστικη χωρα σημερα ουτε και υπηρξε ποτε που η ανθρωπινη ζωη να κοστιζει πιο πολυ απο μια σφαιρα .

Υγ . Οι ιδιωτικες επιχειρησεις κλεινουν ετσι και αλλιως και οχι για να ανοιξουν στο εξωτερικο . Εχεις μια ταση οταν ακους ιδιωτικες επιχειρησεις να σκεφτεσαι δις . Ο κορμος της Οικονομιας ειναι οι μικρες και μεσαιες επιχειρησεις και αυτες δεν εχουν σχεση με κομματα . Εχουν εξαντλησει την φοροδοτικη τους δυνατοτητα , χρωστανε στις τραπεζες επειδη επενδυσαν στις επιχειρησεις τους και οχι σε τζιπαρες και γιωτ και τωρα καπουτ . Τα επομενα χρονια(μηνες) , δεν θα υπαρχει σχεδον κανεις να παραξει και να φορολογηθει για να πληρωνεσαι εσυ . Τοτε το δημοσιο θα βαλει λουκετο αποτομα και οι συνταξιουχοι θα μεινουν στον δρομο μαζι με τους υπαλληλους . Κατι πρεπει να αλλαξει και πρεπει να το καταλαβουμε . ΑΜΕΣΑ .
ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ .

Pro από Συμβασιλεύουσα 14 Ιουνίου 2013 στις 6:42:00 μ.μ. EEST  

Και προσωπικα δεν θεωρω υς τους δημοσιους αχρηστους . Ορισμενοι ομως ειναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ.
Αυτοι ειναι και το προβλημα . Εχουμε πηξει στους αγενεις διοικητικους χωρις αντικειμενο.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 14 Ιουνίου 2013 στις 11:11:00 μ.μ. EEST  

Ούτε την αρνούμαστε τη μονιμότητα ούτε σκοπεύουμε. Δες πότε και γιατί ψηφίστηκε και πες μου αν οι συνθήκες άλλαξαν προς το καλύτερο από τότε. Γιατί να βάλω το κεφάλι μου στον ντορβά; για να βολευτεί το παιδί του ψηφοφόρου της τρικομματικής στη θέση μου; Φτύσιμο εσύ, γράψιμο εγώ.

@Pro
Ούτως η άλλως θα γίνει στάση πληρωμών. Θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Μόνο η φοροδιαφυγή να είχε ελεγχθεί σε ένα ποσοστό 60-70%. ποτέ δε θα φτάναμε εδώ. Αλλά όχι, ήδη από τη δεκαετία του '80 έβλεπες γιατρούς δικηγόρους και μαγαζάτορες να δηλώνουν λιγότερα από εκπαιδευτικό - εγώ τυπικά δεν είχα δικαίωμα σίτισης στην φοιτητική εστία επειδή ο πατέρας μου (δάσκαλος) είχε μεγαλύτερο εισόδημα από γιατρό, δικηγόρο ή έμπορο. Μια ζωή άκουγα τους φίλους με καταστήματα να κλαίγονται ότι δε βγαίνουν, ότι το ΤΕΒΕ τους είναι πολύ και όταν τους έλεγα πόσα έπαιρνα δε με πίστευαν ή θεωρούσαν ότι βγάζω μαύρα από φροντιστήρια - που δεν έκανα και δεν κάνω. Αλλά γύρισαν όλη την Ευρώπη και το αμάξι τους κοστίζει όσο το σπίτι μου. Με αυτά και τα άλλα βρίζω την βλακεία μου να μην πάω Νομική γιατί, αν κρίνω από κάποιους χασοδίκες στον περίγυρό μου, τώρα δε θα ήξερα που να βάλω το χρήμα.

Οπότε Pro ναι, δέχομαι ότι έχουν γονατίσει επιχειρήσεις και προφανώς φταίει μια κυβερνητική πολιτική η οποία ενισχύει μόνο όποιον τα χώνει ξεκινώντας από υπουργό και φτάνοντας ως τον κλητήρα. Ξέρω ότι για να πάρει δάνειο σοβαρό μια επιχείρηση έπρεπε να λαδώσει το σύμπαν ολόκληρο, ξέρω ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν και είναι εξαιρετικά διεφθαρμένος. Όμως όσο υπήρχαν λεφτά και το λάδωμα λειτουργούσε ομαλά, όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Και επιπλέον οι υπερτιμολογήσεις, τα καρτέλ και η παροχή υπηρεσιών σε αστρονομικές τιμές δεν ήταν δουλειά της κυβέρνησης αλλά ενός εμπορικού κόσμου που ήθελε γρήγορο, εύκολο και ενίοτε μαύρο κέρδος χωρίς να νοιάζεται για το τι θα γίνει στο μέλλον. Ο άλλος άνοιγε μια μπουτίκ και ξαφνικά άρχιζε να ζει στη χλίδα (εξοχικά πανάκριβα, ταξίδια, τζιπάκια). Ζω σε επαρχιακή πόλη, ξέρεις πόσους τέτοιους ξέρω; Με ένα μαγαζί να μην ξέρουν πού να βάλουν το χρήμα; Πού βρέθηκαν αυτά τα λεφτά; Δανείζονταν για να τα τρώει στη Βανδή; Είκοσι χρόνια δουλεύω και το μόνο που κατάφερα είναι να ανακαινίσω ένα παλιό σπίτι που έχω.

Διαφθορά λοιπόν. Που είναι χέρι χέρι στο δημόσιο (εφορίες, πολεοδομίες, δικαστήρια, και όπου αλλού πρέπει να μπουν υπογραφές για έργα) και στον ιδιωτικό τομέα. Εκεί είναι το ζόρι και εκεί δεν έγινε τίποτα. Τα άλλα είναι ζήτημα κοινωνικού αυτοματισμού που καλλιεργεί η εξουσία μην τύχει και κάποτε τους αρχίσουμε όλοι μαζί στις φάπες. Που όσο κάποιοι σκέφτονται σαν το μηδενιστή, δεν υπάρχει τέτοιος φόβος.

ΥΓ. Ανέκαθεν ήμουν υπέρ της κατοχής πυρηνικών όπλων. Η μόνη σίγουρη ισορροπία είναι αυτή του τρόμου

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2013 στις 11:27:00 μ.μ. EEST  

Μηδενιστή είσαι παντελώς άσχετος στα οικονομικά θέματα. Στην Ελλάδα ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο γιατί λόγω μικρού πληθυσμού δημιουργείς ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ!Δεν μπορεί να υπάρει ανταγωνισμός. Δημόσιο ή ιδιωτικό δεν έχει καμία σημασία. Αρκεί να λειτουργεί σωστά. Το Δημόσιο απο το '50-'78 λειτουργούσε άψογα. Ακόμα και σήμερα τα ΚΕΠ λειτουργούν μια χαρά. Αντιθέτως οι ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα είναι ακόμα χειρότερες σε πολλές περιπτώσεις απο τις κρατικές. Πχ τηλεπικοινωνίες. Όσον αφορά τις Δημόσιες Επιχειρήσεις τη χαριστική βολή τους έδωσαν πέρα απο τους συνδικαλιστοπατέρες, οι ιδιώτες μάνατζερς που προσελήφθησαν.Επίσης, πολύ δεν μπορούν να καταλάβουν πως οι κρατικές επιχειρήσεις δεν πρέπει σε όλες τις περιπτώσεις να είναι κερδοφόρες αν τα έξοδα εξυπηρετούν εθνικούς σκοπούς.

Ανώνυμος 15 Ιουνίου 2013 στις 11:32:00 π.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

Πως ξέρω οτι με κάτι τέτοια θέματα ανάβουν τα αίματα,αλλά συμπέρασμα δε βγαίνει,διότι δεν υπάρχει διάθεση αυτοκριτικής.Θα ξεκινήσω απο τη μομφή σου απο την οποία επέτρεψέ μου να διακρίνω μια τάση αποποίησης ευθυνών.Ναι οι γιατροί και οι δικηγόροι φοροδιέφευγαν,αρκετοί σε βαθμό κακουργήματος.Ναι,υπήρχαν ΤΕΒΕτζήδες που εισφοροδιέφευγαν.Ναι,όλοι αυτοί ζημίωσαν με το τρόπο τους.Αρκετοί αποκλειστικά απασχολούμενοι νοσοκομειακοί γιατροί του ΕΣΥ με τα φακελάκια δε ζημίωσαν?Οι ανεξέλεγκτες νοσοκομειακές προμήθειες του δημοσίου δε ζημίωσαν?Η πολιτική απο τον Ανδρέα και εντεύθεν να γεμίσει η χώρα αντιπαραγωγικούς κρατικοδίαιτους ,απόφοιτους μέχρι και του δημοτικού δε κινήθηκε προς την ίδια κατεύθυνση?Τα εξοπλιστικά π0ρογράμματα των κάθε λογής Άκηδων?Άρα γιατί τέτοια μονομέρεια?
Έχω ξανααναφέρει την ιδιότητά μου.Πέντε χρόνια σπουδών στην Οδοντιατρική του ΑΠΘ.Προσωπικά και οικογενεικά έξοδα για επιπλέον επιμόρφωση στην Εμφυτευματολογία,στη Χειρουργική Στόματος,Ενδοδοντία και Προσθετική,ένα τραπεζικό δάνειο χιλιάδων ευρώ για αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού που έφτυσα αίμα για να το αποπληρώσω και κατάφερα να πάρω ένα πάρω ένα μικρομεσαίο χιλιοτετρακοσάρι και να κάνω οικογένεια.Και πάντα τυπικός ο Μέντορας,να κόβει αποδείξεις,όπως και ό λ ο ι οι νέοι συνάδελφοι που έχω υπόψιν μου-σημείωσέ το.Να μιλήσω και για την επιβολή φορολογικού συντελεστή της τάξης του 26% μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες,αυτή είναι η ισονομία και η ισοπολιτεία?Και απο την άλλη,συμμαθητής ο οποίος αποφοίτησε αποο το Λύκειο με το ζόρι,χώθηκε στην ΕΤ3 και τα έπιανε χοντρά,επειδή είχε πρασινοφρουρό πατέρα και αυτός και η σύζυγός του.Και για να μη κατηγορηθώ για μονομέρεια και οτι πιάνω στο στόμα μου τους Πασόκους,να πάω και στο άκρως προκλητικό παράδειγμα της δεσποινίδας Σαλαγκούδη.....
Οι κανόνες στην αγορά εργασίας πρέπει να είναι κοινοί για όλους.Εφόσον μπήκαμε σε έναν χορό,καλως ή κακώς θα τον χορέψουμε όλοι και θα τραβήξουμε τον ανήφορο των λαθών μας.Δε μπορεί ο κος Μανιτάκης να παίζει τη κολοκυθιά σχεδόν ένα χρόνο με το ζήτημα των απολύσεων και να μην ιδρώνει κανείς για τους χιλιάδες ανέργους του ιδιωτικού τομέα.
Και κάπου κάνεις λάθος όταν λες οτι ας πρόσεχαν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι,με την ανοχή τους τα έφεραν όλα αυτά,τη στιγμή που εάν έφερνες την επιθεώρηση εργασίας στον εργοδότη,είχε πέσει σύρμα και δε σε προσελάμβανε κανείς.'Εχω σύζυγο απόφοιτη Οικονομικού του ΠΑ.ΜΑΚ. και δούλευε σα το σκυλί σε γνωστό πρόσωπο που πήγε σε πτώχευση την εταιρία,της χρωστά δεδουλευμένα,τρέχουμε σε δικηγόρους να τα διεκδικήσουμε κι ο γιος τους κάθε βράδυ είναι πρώτο τραπέζι στα μπουζούκια.Κάνε τη σύγκριση με τους εργαζομενους στην Ολυμπιακή που τσέπωσαν εν ριπή οφθαλμού τις αποζημιώσεις....

Να ξεκαθαρίσω κάτι.Δεν έχω με το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων πρόβλημα.Εσείς οι εκπαιδευτικοί,αλλά και οι στρατιωτικοί έπρεπε να έχετε,όπως κι εγώ,που σας έχουν πετσοκόψει λες και ειστε οι πιο αντιπαραγωγικοί,με το κρατικοδίαιτο κηφηναριό που το έχουμε χρυσοπληρώσει και εξακολουθούμε να το χρυσοπληρώνουμε όλοι.Και επειδή αναφέρθηκες και στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ,αυτό λέει τώρα κι ο Σαμαράς,έξω όλοι απο την ΕΡΤ και επαναπρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ.Όλα καλά άρα.Έχω άδικο?

Σ.Σ.Πιστεύω οτι δεν ενέκρινες τη πρακτική πολλών συναδέλφων σου με τα μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα....

@Pro απο Συμβασιλεόυσα

Χαθήκαμε φίλε!


Μέντωρ




Pro από Συμβασιλεύουσα 15 Ιουνίου 2013 στις 12:58:00 μ.μ. EEST  


Φίλε ΦΚΜΚ .
Δεν λάδωναν όλοι οι επιχειρηματίες , ούτε είναι απόλυτο ότι έπρεπε να είσαι διαπλεκόμενος για να πάρεις "σοβαρό" δάνειο , ούτε με δανεικά χρήματα αγόραζαν όλοι είδη πολυτελείας . Το 80%-90% των επιχειρηματιών που έπεσαν έξω , ήταν λόγω επένδυσης στην δουλειά και η απόλυτη (και χωρίς καμία προειδοποίηση παύσης της κατανάλωσης) τους άφησε χωρίς έσοδα και με σταθερά έξοδα (συμπεριλαμβανομένων ίσως δανείων για κατοικίες ή καταναλωτικών , τα οποία είναι μόνο ένα μέρος) . Αυτό που θέλω να σου γράψω και αν θέλεις προσπάθησε να το αφουγκραστείς , είναι ότι είμασταν όλοι δέσμιοι ενός κοινωνικο-οικονομικού μοντέλου , στο οποίο όλοι (και εσύ) συμμετείχαμε . Ουσιαστικά η ευθύνη είναι δική μας , γιατί ψηφίσαμε το κόμμα που το επέβαλε δια της βίας στην αρχή της δεκαετίας του 80 , καταστρέφοντας μεγάλες υγιείς επιχειρήσεις και διογκώνοντας το δημόσιο τομέα με "διοικητικό" προσωπικό . Ουσιαστικά ανιδείκευτους εργάτες , χωρίς αντικείμενο με αποτέλεσμα όταν χρειάζονταν ειδικευμένο προσωπικό όπως ΔΑΣΚΑΛΟΙ , νοσηλευτές , αστυνομικοί , στρατιωτικοί , πυροσβέστες και ΔΑΣΚΑΛΟΙ , να μην υπάρχει δυνατότητα να προσληφθούν . Αυτό το κόμμα , προχώρησε στην υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων , ενώ ταυτόχρονα μαζί με το άλλο κόμμα απελευθέρωσε τις εισαγωγές και έβαλε την χώρα μέσα σε μια νομισματική ένωση η οποία μέσω της αλλαγής νομισματικών δεδομένων καθιστούσε την παραγωγή των τελευταίων ειδών που κατασκευάζαμε εγχώρια ασύμφορη και μη ανταγωνιστική . Φτάσαμε στο 2009 ,όπου με την προδοτική συμπεριφορά του ΓΑΠ (του ιδίου κόμματος) και της συμορίας του και ενώ η παραγωγή στην Ελλάδα ήταν μόνο ένα κλάσμα των μεγεθών του 80 (συγκρητικά πάντα) και η οικονομία βασίζονταν μόνο στην κατανάλωση από δανεικά και ο Έλληνας κατάντησε τεμπέλης , ήρθε το τέλος της ψευδαίσθησης . Αυτή είναι η πραγματικότητα και αν θέλεις την δέχεσαι .
Φίλικά αδελφέ μου .

ΥΓ. Την Ελλάδα θέλουμε και ας τρώμε Πέτρες .
Προσωπικά , μπορώ να δεχτώ μια "δύσκολη" πραγματικότητα με την Ελλάδα με κλειστά σύνορα στην οικονομία της να είναι αυτάρκης στο 80-90% και τα υπόλοιπα να τα παίρνουμε με διακρατικές συμφωνίες ανταλαγών προιόντων .
Διατηρώντας όμως τον Ελληνικό και Ορθόδοξο χαρακτήρα της .
Χωρίς -ΦΥΣΙΚΑ- νομιμοποίηση όλων αυτών που ήλθαν απρόσκλητοι .
Με όλους τους Έλληνες -όλους τονίζω- να εργάζονται "υπερ πίστεως και πατρίδας" σαν τα μυρμήγκια για την προκοπή . Στα χωράφια , στις Ελληνικές επιχειρήσεις , στο δημόσιο . Με μεγάλη -πολύ μεγάλη- κρατική παρέμβαση . Αν εχουμε αυτάρκεια και σε οευκτό πλούτο , σε 10 χρόνια θα είμαστε καλύτερα από ότι πριν .

Ακόμα και υπο αυτές τις συνθήκες . Οι κυφήνες θα πρέπει να φύγουν από τον δημόσιο τομέα έτσι και αλλιώς .
Να μείνουν όσοι εργάζονται και προσφέρουν . Και όλοι να εργάζονται ανάλογα με την προσφαορά τους , έχοντας ένα κατώτατο μισθολογικό όριο και ένα ανώτερο . Από εκεί και πάνω γεωμετρική φορολογική αύξηση .
(Ας πούμε 500 δρχ και 5000δρχ).
Σήμερα έχουμε υπηρεσίες που χρειάζονται 5 και διαθέτουν 50 και ΔΕΚΟ , όπου το διοικητικό προσωπικό αντί για 1-5% , είναι 50-60% . Υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτό ?

Η τελευταία προυπόθεση , είναι η ΠΡΟ των αλλαγών ύπαρξη πυρηνικών (πολλών κεφαλών και πυραύλων φορέων) . Αλλιώς ο διεθνής παράγοντας θα μας κάνει μια χαψιά . Τις πρώτες 48 ώρες .

ΑΥΤΑ .

Pro από Συμβασιλεύουσα 15 Ιουνίου 2013 στις 3:37:00 μ.μ. EEST  


Μέντωρ αδελφέ μου . Συνεχίζω να παρακολουθώ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ και να διαβάζω τις απόψεις σου . Απλά συνήθως δεν έχω κάτι να πω ή δεν έχω χρόνο να σχολιάσω .
Τώρα τελευταία με έχει πιάσει μια τρέλα με το αντιαντάρτικο και με τις επιχειρήσεις coin και cas και κάνω συνεχώς έρευνα στο διαδύκτιο .
Άρχισε και η προετοιμασία για το Cambrian του 2013 και .............. καταλαβαίνεις

Να ξέρεις ότι είμαι εδώ . Να σαι καλά και η Παναγιά μαζί μας .

Pro από Συμβασιλεύουσα 15 Ιουνίου 2013 στις 3:41:00 μ.μ. EEST  


ΦΚΜΚ . Έχω κάνει κάποια λάθη στις διατυπώσεις και στην ορθογραφία . Να με συμπαθάς . Απολαμβάνω τον διάλογο μαζί σου και σε ευχαριστώ πολύ .
Η Παναγιά μαζί μας .

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 15 Ιουνίου 2013 στις 4:49:00 μ.μ. EEST  

@Pro
Χτες τελείωσα με τις εξετάσεις. Έως την 1η Σεπτέμβρη μπορείς να κάνεις όσα λάθη θέλεις, Μετά θα βαθμολογηθείς ανάλογα.
@Μέντορα και Pro. Δέχομαι τα όσα λέτε. Φοβάμαι μόνο ότι και εσείς και εγώ είμαστε μια μειοψηφία που έχει ενοχές για το πάρτυ εκατομμυρίων που έκαναν άλλοι και οι οποίοι ουδόλως μετάνιωσαν.
Πάντως πρέπει να γίνει πια συμμάζεμα στους μισθούς ολονών και να περιοριστούν ει δυνατόν οι εισαγωγές - πως θα γίνει αυτό σε συνθήκες ΕΕ και ελεύθερης οικονομίας είναι ένα σοβαρό θέμα. Όσο για την παράνομη μετανάστευση έχει γίνει πια οξύτατο πρόβλημα. Όσο ήταν μόνο οι Αλβανοί το θέμα ήταν σοβαρό αλλά τελικά μπορούσε να ελεγχθεί η κατάσταση. Με λίγο περισσότερη και σοβαρότερη καταστολή θα είχαν λυθεί τα όποια προβλήματα εγκληματικότητας. Υπήρχε το θέμα των εθνικών διαφορών αλλά αυτό είναι χρόνιο ζήτημα και προσωπικά δεν τους θεώρησα ποτέ ιδιαίτερα σοβαρό κίνδυνο - εμείς θα έπρεπε να έχουμε διεκδικήσεις όχι αυτοί. Με τους μουσουλμάνους όμως τα πράγματα έχουν ξεφύγει γιατί τίθεται θέμα διαφορετικού συστήματος αξιών της κοινωνίας. Εκεί το εστιάζω.
Όσο για τα πυρηνικά...είτε το Κοσλοντούι σκάσει είτε αλλού στη Β. Ελλάδα, το ίδιο θα πεθάνω. Οπότε καλύτερα να είχαμε αντιδραστήρες παρά να πληρώνω κοντά 400 ευρώ ΔΕΗ τη διμηνία. Και φυσικά αν έχεις αντιδραστήρες, βάζεις υποψηφιότητα και για κεφαλές.Αν και αυτό έπρεπε ήδη να έχει γίνει από χτες.

Ανώνυμος 15 Ιουνίου 2013 στις 7:07:00 μ.μ. EEST  

Το πρόβλημα μας δεν είναι πιο μοντέλο θα διαλέξουμε, νεοφιλελεύθερο ή κομμουνιστικό, αλλά η νοοτροπία μας που είναι απομεινάαρι της οθωμανικής κατοχής. Χαράτσι λέμε. Αναρωτήθηκε κανείς γιατί; Γιατί βλέπουμε το κράτος ακόμα σαν σουλτάνο και όχι σαν κομματι δικό μας και των παιδιών μας. Γιατί σουσιαστικά σκεφτόμαστε σαν ραγιάδες και όχι σαν πολίτες. Το 1821 είναι σα να μην έγινε, συμπεριφερόμαστε ακόμα με τον ίδιο τρόπο.

ΑΧΕΡΩΝ 16 Ιουνίου 2013 στις 9:32:00 π.μ. EEST  

@ Pro
Cambrian,ἔ;
Δυνατά,παλλήκαρε!

Pro από Συμβασιλεύουσα 16 Ιουνίου 2013 στις 5:41:00 μ.μ. EEST  

Ευχαριστω αδελφε ........... Πρωτα Ο Θεος .

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2013 στις 10:15:00 π.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

"Οπότε καλύτερα να είχαμε αντιδραστήρες παρά να πληρώνω κοντά 400 ευρώ ΔΕΗ τη διμηνία. Και φυσικά αν έχεις αντιδραστήρες, βάζεις υποψηφιότητα και για κεφαλές.Αν και αυτό έπρεπε ήδη να έχει γίνει από χτες."

Καταλαβαίνεις γιατί ενώ σε βρίζω 24/7 για την γραμμή σε αγαπάω αφάνταστα ε;;;;;

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP