Νέα έκδοση εναντίον πλοίων του βαλλιστικού πυραύλου DF-21 αναπτύσουν οι Κινέζοι

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009


Βαθιά ανησυχία έχουν προκαλέσει στο Αμερικανικό Ναυτικό οι πληροφορίες που φέρουν την Κίνα να έχει πλέον τελειώσει την ανάπτυξη μιας έκδοσης του βαλλιστικού πυραύλου DF-21 ,σχεδιασμένου αποκλειστικά για την αντιμετώπιση των αμερικανικών αεροπλανοφόρων και άλλων καλά προστατευμένων θαλάσιων στόχων ανάλογου μεγέθους

Οι τελευταίες πληροφορίες για την συγκεκριμένη υποέκδοση του Dongfeng 21 (CSS-5) εμφανίστηκαν σε κινεζικό blog το οποίο χαρακτηρίζεται ως αξιόπιστο απο αμερικανούς στρατιωτικούς αναλυτές .Η μέγιστη εμβέλεια του αναφέρεται να είναι 2000 χμ υπερκαλύπτοντας τις πιθανότερες ζώνες μιας αμερικανοκινεζικής ναυτικής σύγκρουσης.Το μέγεθος του Dongfeng 21 επιτρέπει την μεταφορά κεφαλής αρκετά μεγάλης για να προκαλέσει σημαντικές ζημιές ακόμα και να καταστρέψει ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο με ένα μόνο χτύπημα.

Λόγω του ότι ο πύραυλος σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες διαθέτει ένα πολύπλοκο σύστημα καθοδήγησης, χαμηλή υπογραφή ραντάρ και ευελιξία που κάνει το ίχνος πτήσης απρόβλεπτο, οι πιθανότητες αποφυγής των αμερικανικών συστημάτων παρατήρησης ,αυξάνονται σημαντικά. Εκτιμάται ότι ο πύραυλος αναπτύσει ταχύτητα Mach 10 και και μπορεί να διανύσει την απόσταση των 2.000 χιλιομέτρων, σε λιγότερο από 12 λεπτά.

H παρουσία ενός δικτύου δορυφόρων, ραντάρ και Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών επιτρέπουν τον εντοπισμό των αμερικανικών πλοίων και στην συνέχεια την καθοδήγιση του όπλου.Εάν το σύστημα είναι ήδη επιχειρησιακό όπως πιστεύεται ,σηματοδοτεί για πρώτη φορά την επιτυχή ανάπτυξη βαλλιστικού πυραύλου εναντίων ποίων .Άλλωστε είναι κοινή πρακτική των Κινέζων να μην αναφέρονται σε αναπτυσόμενα συστήματα εάν δεν είναι τουλάχιστον μετά τα τελικά στάδια δοκιμών.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει δώσει βάρος στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του πολεμικού της ναυτικού έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την ναυτική κυριαρχία στις θαλλάσες της νοτιοανατολικής Ασίας. Μια πρόσφατη επίδειξη δύναμης στις αρχές Μαρτίου ( αντιπαράθεση αμερικανικού κατασκοπευτικου πλοίου με κινεζικές δυνάμεις) οδήγησε σε μίνι-κρίση με τις ΗΠΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP