Απάνθισμα νεοελληνικού ραγιαδισμού

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Η φωτογραφία του Αμερικανού προέδρου στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ και οι αντίστοιχες δηλώσεις στο τουρκικό κοινοβούλιο ήταν η αφορμή για μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο...Πόσοι έλληνες πολιτικοί άραγε πορεύθηκαν οδοιπόροι προς τα μοντέρνα Σούσα (Άγκυρα) για να τιμήσουν τον σφαγέα του Μικρασιατικού Ελληνισμού; (Εν αντιθέσει με μερικούς πιο αξιοπρεπείς Ιρανούς..)

Τι πρέπει να αναμένουν εν τέλη οι (πολυάριθμοι) Έλληνες Μικρασιατικής καταγωγής απο τους συγκεκριμένους πολιτικούς ,οι οποίοι αντί να προσπαθούν να δικαιώσουν τους χιλιάδες άθαφτους Έλληνες που έπεσαν θύματα της γενοκτονικής μανίας των τούρκων ,χαριεντίζονται μπροστά απο το μαυσωλείο του Κεμάλ μαζί με τους πολιτικούς κληρονόμους και συνεχιστές της πολιτικής φιλοσοφίας του?
Πώς θα αρθρώσουν λόγο για Μικρασιατική και Ποντιακή Γενοκτονία όταν στην ουσία νομιμοποιούν την γενοκτονική πολιτική του Μουσταφά Κεμάλ ?Ας μήν ξεχνάμε ότι τα κόκκαλα των Ελληνων στρατιωτών ακόμα κείτονται στην ύπαιθρο στο Ουσάκ και στην μαρτυρική Τραπεζούντα ξεθάβουν ομαδικούς τάφους μέχρι σήμερα.

Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι η πράξη αυτή αποτελεί την ύψιστη Ύβρι προς τον προσφυγικό Ελληνισμό και για κάθε σκεπτόμενο και ιστορικά εγγράματο Έλληνα γενικότερα.Και μιας μόνο έτσι καταλαβαίνετε ,σας θυμίζουμε ότι πλησιάζουν και εκλογές. H Mαριέττα Γιανάκου μας δείχνει τον δρόμο..











1 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2009 στις 1:56:00 μ.μ. EEST  

Μου αρέσει που το μαυσωλείο του Κεμάλ το έχουν φτιάξει σε αρχαιοελληνικό ρυθμο!

Ε ρε με ποιους είχαμε την ατυχία να γειτονεύουμε προς Ανατολας παντού δηλαδή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP