Συνελήφθη Τούρκος αντισυνταγματάρχης που είχε αποβιβαστεί στα Ίμια το 1996

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009


Ο αντισυνταγματάρχης υποβρυχίων καταστροφών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, Ercan K. συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές ασφαλείας, μετά από έρευνα που έγινε σε οικόπεδο που ανήκει στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα İstek, του πρώην δήμαρχου της Κωνσταντινούπολης Bedrettin Dalan, στο οποίο οικόπεδο βρέθηκαν θαμένα όπλα και πυρομαχικά που ανήκαν στην οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.

Μαζί με τον "ήρωα" των Ιμίων αντισυνταγματάρχη Ercan K., συνελήφθησαν άλλοι τρεις εν ενεργεία αξιωματικοί καθώς και δυο απόστρατοι. Από τους τέσσερις εν ενεργεία συλληφθέντες, οι δυο είναι αντισυνταγματάρχες και οι δυο ταγματάρχες, όλοι της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών (SAT) του πολεμικού ναυτικού. Άλλοι δυο αξιωματικοί καταζητούνται.
Κατά τις εκσκαφές που έγιναν στη θέση Poyrazköy Keçilik, του δήμου Μπεϊκόζ (Beykoz), στην ανατολική πελυρά της Κωνστατινούπολης, βρέθηκαν θαμένα 10 αντιαρματικοί εκτοξευτές LAW, 10 χειροβομβίδες, 10 ελαφρές αντιαρματικές νάρκες, 250 γραμμάρια εκρηκτικά C-4, 550 φυσίγγια, 30 καπνογόνες χειροβομβίδες, 10 μασούρια δυναμίτιδας, 14 φωτοβολίδες, 3 βόμβες επίδειξης και μια βόμβα αερίου.

Πηγή : ΜΙΛΙΕΤ μεσω ινφογνώμονα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP