Τουρκικής προκλητικότητας συνέχεια με νέες πτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Επιμένουν στο συγκεκριμένο χώρο

Δεύτερη ημέρα τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο με νέες πτήσεις πτήσεις τουρΚικών F-16 σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι. Αντίστοιχες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά είχαν σημειωθεί τη Μ.Δευτέρα, την ώρα της επίσκεψης Καραμανλή στη φρεγάτα «Ψαρά»...

Τέσσερα τουρκικά F-16 πέταξαν το πρωί της Μεγάλης Τρίτης μόλις 300 μέτρα πάνω από το Φαρμακονήσι· ένα λεπτό αργότερα πήραν απότομα ύψος και στη συνέχεια πέταξαν επίσης σε χαμηλό ύψος πάνω από το Αγαθονήσι. Τα F-16 αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά στην περιοχή.
Τουρκικά Phantom είχαν πετάξει μόλις 400 μέτρα πάνω από το Αγαθονήσι και το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, την ώρα που ο πρωθυπουργός επισκεπτόταν το ναύσταθμο της Σαλαμίνας για να συγχαρεί τους ναύτες της φρεγάτας Ψαρά που επέστρεψε από αποστολή κατά της πειρατείας στη Σομαλία.

Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας με νέα πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αγαθονήσι, και αυτή τη φορά πολύ χαμηλά από το έδαφος.

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές παραβιάσεις την ώρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη φρεγάτα «Ψαρά», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος δήλωσε πως η Ελλάδα ξέρει να υπερασπίζεται αποτελεσματικά όλα τα εθνικά της δικαιώματα και κάνει, όπου χρειάζεται, τις απαραίτητες παραστάσεις και ενέργειες που επιβάλλονται.

Ανάλογη πρόκληση είχε σημειωθεί και κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο Αγαθονήσι στις αρχές Ιανουαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP