Ευτυχής που βρίσκομαι στην πραγματική Μακεδονία, δήλωσε από το Λιτόχωρο ο Γάλλος Πρόξενος

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009


Ολοκληρώνοντας ένα πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων στην Βόρεια Ελλάδα, ο Γάλλος πρόξενος Κριστιάν Τιμονιέρ βρέθηκε χθες στο Λιτόχωρο και είχε μια «θερμή» συνάντηση με τον δήμαρχο Θανάση Τσιφοδήμο.

Ο Γάλλος πρόξενος και ο Λιτοχωρινός δήμαρχος συζήτησαν για θέματα εκπαιδευτικής, πολιτιστικής και τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Ο δήμαρχος Λιτοχώρου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ολοκλήρωσης του οδικού Άξονα 10, που ενώνει την Ελλάδα με την Κεντρική Ευρώπη, διευκολύνοντας τις μεταφορές και τις επικοινωνίες, υπογράμμισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της περιοχής μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια και την κομβική σημασία του Λιτοχώρου, ενώ μίλησε και για την τουριστική ανάπτυξη και τις υποδομές της περιοχής.

Ο Γάλλος πρόξενος ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ενίσχυση της πολιτιστικής, τουριστικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. «Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στην πραγματική Μακεδονία», είπε, προσθέτοντας ότι τα επόμενα τρία χρόνια διαμονής του στη χώρα μας, θα αποτελέσουν μοναδική ευκαιρία για εις βάθος γνωριμία με τη σύγχρονη Ελλάδα.

«Ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα πολύ νεαρός, στα δεκατέσσερά μου ενώ μάθαινα αρχαία ελληνικά. Έχω πλέον τρία χρόνια για να γνωρίσω από κοντά την ελληνική κουλτούρα αλλά και να μάθω καλά την ελληνική γλώσσα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τιμονιέρ, ο οποίος, πριν βρεθεί στη χώρα μας, βρισκόταν στο Παρίσι όπου ήταν υπεύθυνος για θέματα του Υπουργείου Εξωτερικών και κατόπιν στο Βελιγράδι και στα Σκόπια, θέσεις που του απέφεραν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

«Το μεγάλο ενδιαφέρον του κ. Προξένου, έρχεται ως συνέχεια της επίσκεψης Γάλλων Τουριστικών Πρακτόρων που είχαμε φιλοξενήσει πριν λίγους μήνες στο Λιτόχωρο», δήλωσε ο Θανάσης Τσιφοδήμος, επισημαίνοντας πως οι επαφές αυτές δίνουν μεγάλες ευκαιρίες να γίνει ακόμη πιο γνωστή η περιοχή και να αποτελέσει έναν τουριστικό προορισμό για τους Γάλλους.

Source: http://www.eptanews.gr/ μέσω history of macedonia.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP