Δυναμικη διαμαρτυρία στην αλβανική πρεσβεία

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, 28 Απριλίου μπροστά από την αλβανική πρεσβεία της Αθήνας κατά των συνεχών προσπαθειών αφανισμού του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού από το αλβανικό κράτος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η διαμαρτυρία διοργανώθηκε και υποστηρίχθηκε από το σύνολο των Βορειοηπειρωτικών σωματείων. Στην συγκέντρωση εκτός από τους Βορειοηπειρώτες, συμμετείχαν πολλοί Ελλαδίτες αδερφοί οι οποίοι θέλησαν να συμπαρασταθούν καθώς και πολιτικά στελέχη από την Νέα Δημοκρατία, το Πα.Σο.Κ, και τον Λα.Ο.Σ.

Η διαδήλωση απετέλεσε παράλληλα μία κίνηση έμπρακτης στήριξης του προέδρου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και δημάρχου της Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου όπως γίνεται εμφανές και από τα συνθήματα με κυρίαρχο το "Κάτω τα χέρια από τον Μπολάνο". Εν όψει βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία και ενώ βρισκόμαστε εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, οι ενωμένοι Βορειοηπειρώτες δίνουν ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Με Ντούλε και Μπολάνο συναντήθηκε ο Καραμανλής

Κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργόυ της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Καραμανλή στα Τίρανα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την ηγεσία του ΚΕΑΔ και της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ.Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Τίρανα, σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή και της Υπουργού Εξωτερικών κας. Ντόρας Μπακογιάννη με τους εκπροσώπους των Βορειοηπειρωτών, κύριο Ευάγγελο Ντούλε πρόεδρο του ΚΕΑΔ και Βασίλη Μπολάνο πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ.
Οι εκπρόσωποι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας έθεσαν υπ’ όψιν του κυρίου Πρωθυπουργού όλα τα θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, συμπεριλαμβανομένων των προσφάτων άδικων αποφάσεων των αλβανικών δικαστηρίων. Από την πλευρά του ο κύριος Καραμανλής δήλωσε την αμέριστη στήριξη στον αγώνα που δίδεται σε όλα τα μέτωπα υπέρ της ΕΕΜ ενώ συμφωνήθηκε προσεχώς να πραγματοποιηθεί συνάντηση των προέδρων ΚΕΑΔ και ΟΜΟΝΟΙΑς με την Υπουργό Εξωτερικών στην Αθήνα ούτως ώστε να αναπτυχθούν λεπτομερέστερα τα θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

http://www.himaraunion.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP