Bρετανικό "φρένο" στο Eurofighter Tranche 3

Σάββατο 25 Απριλίου 2009



Εντάσεις μεταξύ των εταίρων του προγράμματος του Ευρωμαχητικού προκάλεσε η παραδοχή απο πηγές του Βρετανικού Υπουργείου Οικονομικών ότι το πρόγραμμα (η περαιτέρω βρετανικές αγορές δλδ) είναι "νεκρό λόγω έλλειψης κονδυλίων ".

Απο την μεριά του το Βρετανικό ΥΠΑΜ δείχνει να συμφωνεί καθώς πηγές στο Whitehall επικαλούνται την άρνηση του Γενικού Λογιστηρίου να υπογράψουν την παραγγελία για επιπλέον 16 αεροσκάφη για την RAF συνολικού κόστους 1.44 δισεκατομυρίων λιρών.‘Απλά δεν υπάρχουν λεφτά για τα αεροσκάφη‘ φέρεται να είναι η ακριβής δήλωση πηγών μέσα απο το υπουργείο.

Τα οικονομικά στοιχεία που δώθηκαν στην δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα δείχνουν ότι το Βρετανικό Υπουργείο άμυνας βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και προβλέπεται μια περικοπή του προυπολογισμού του της τάξης των 2 δισεκατομυρίων λιρών για το επόμενο έτος.Την ίδια στιγμή όλος ο δημόσιος τομέας βρίσκεται υπο συνεχή πίεση απο τις αρμόδιες υπηρεσίες για να επιτευχθεί μείωση δαπανών.Ο Υπουργός Άμυνας John Hutton προσπάθησε να παρέμβει για να προχωρήσει το πρόγραμμα των Ευρωμαχητικών, χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής .

Η αποκάλυψη οδήγησε τον διευθύνων σύμβουλο της Airbus να καταφερθεί εναντίον της Βρετανίας για το "πάγωμα" του Tranche3 και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην έναρξη εκστρατείας άσκησης πίεσης για την επίλυση των καθυστερήσεων που προκαλούνται από το Βρετανικό Υπουργείο Οικονομικών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP