Οριστικοποιείται η προμήθεια 36 γεφυροφόρων αρμάτων Leopard 1 Leguan από την Τουρκία

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009


Η Krauss-Maffei Wegmann (KMW) ανακοίνωσε σήμερα 27 Απριλίου πως οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Τουρκίας συμφώνησαν τον προηγούμενο Νοέμβριο για την προμήθεια από τον Τουρκικό Στρατό 36 γεφυροφόρων αρμάτων Leguan, με βάση το όχημα του άρματος Leopard 1. Η KMW θα προμηθεύσει τα συστήματα στο πλαίσιο σχετικής επιστολής εμπλοκής.

Οι τελικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ KMW και Ομοσπονδιακού Γραφείου Στρατιωτικής Τεχνολογίας και Προμηθειών (BWB). Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί σύντομα. Η ανακοίνωση επισημαίνει πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα κατασκευάσουν και θα συναρμολογήσουν σημαντικά τμήματα των συστημάτων στην Τουρκία.

Το Τεθωρακισμένο Όχημα Καθέλκυσης Γέφυρας (AVLB) Leguan ελέγχεται από μοναδικό χειριστή με κλειστή θυρίδα και τοποθετεί γέφυρα Στρατιωτικής Κατηγορίας Βάρους 80 (MLC 80) μήκους 26m, εντός 5 λεπτών με χρήση ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου. Η KMW κατασκεύασε συστήματα Leguan για γεφυροφόρα άρματα Leopard 1 και Leopard 2, τα οποία παραδόθηκαν στον Ελληνικό, Βελγικό, Νορβηγικό και Φινλανδικό Στρατό. Το σύστημα Leguan μπορεί να τοποθετηθεί επίσης σε ευρεία ποικιλία νέων ή μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης. Χρησιμοποιείται ενδεικτικά με οχήματα του πολωνικού άρματος μάχης PT91, με Μ47 και Μ60 του Ισπανικού Στρατού και στο Μ1 "Wolverine" των ΗΠΑ.

Η προμήθεια Leopard 1 Leguan από τον Τουρκικό Στρατό ήταν αναμενόμενη, για την υποστήριξη των 298 αρμάτων μάχης Leopard 2A4 τα οποία αποκτήθηκαν από τα γερμανικά πλεονάσματα. Ωστόσο ο αριθμός των 36 γεφυροφόρων αρμάτων υπερβαίνει κατά πολύ την ελάχιστη σχετική απαίτηση και υποδεικνύει ευρύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του σχετικού εξοπλισμού. Συγκριτικά, ο Ελληνικός Στρατός παραλαμβάνει 170 Leopard 2HEL και 183 Leopard 2A4, αλλά απέκτησε μόλις 8 Leopard 1 Leguan.

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP