Νέα Αλβανική πρόκληση :καταδικάστηκε σε 6 μήνες κάθειρξη ο Βασίλης Μπολάνος

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009


Σε έξι μήνες κάθειρξης, χρηματικό πρόστιμο 500.000 λεκ (περίπου 3.850 ευρώ) και άρση του δικαιώματος άσκησης του λειτουργήματός του καταδικάστηκε από το Πρωτοδικείο Αυλώνας ο δημάρχος της Χειμάρρας και πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος. Ο δικαστής της έδρας δήλωσε ότι αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου του κατηγορούμενου, καθώς η πρόταση του εισαγγελέα ήταν ένας χρόνος κάθειρξης.Η απόφαση ελήφθη ερήμην του Βασίλη Μπολάνου και του συνηγόρου του. Η ποινή είναι εφέσιμη. Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στα Τίρανα, στις 26-27 Απριλίου.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Βορειοηπειρωτικού Φόρουμ


Για ακόμη μία φορά η "ανεξάρτητη" (sic) αλβανική δικαιοσύνη στοχοποιεί την πολιτική έκφραση των Ελλήνων στην Αλβανία επιβάλλοντας στον πρόεδρο της Ομόνοιας και δήμαρχο της Χειμάρρας, Β. Μπολάνο, 6μηνη ποινή φυλάκισης και 3ετή παύση από τα δημαρχιακά του καθήκοντα. Είναι πλέον εμφανές, ακόμη και στον πιο απλό παρατηρητή της πολιτικής της Αλβανίας, ότι στόχος είναι ο εκφοβισμός των Ελλήνων και της πολιτικής τους έκφρασης.

Είναι δε πρωτοφανείς οι επαναλαμβανόμενες "συμπτώσεις" των δικαστικών αποφάσεων πριν από επίσκεψη Ελλήνων αξιωματούχων. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι:

1) Παραμονές της επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Θεόδωρου Κασσίμη ελήφθη η απόφαση καταδίκης των δέκα Χειμαρριωτών που διαδήλωναν μπροστα΄από το Αστυνομικό Τμήμα Χειμάρρας εξαιτίας του ξυλοδαρμού δύο συμπολιτών τους από Αλβανούς αστυνομικούς.

2) Ενώ η υπόθεση των πέντε Χειμαρριωτών εκκρεμούσε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της αλβανίας για σχεδόν 3 χρόνια η απόφαση καταδίκης τους ελήφθη λίγες μέρες πριν επισκεφθεί τη χώρα η υπουργός Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη.

3) Η πρόταση του Εισαγγελέα Αυλώνος για καταδίκη του δημάρχου Χειμάρρας - έπειτα από πολλές αναβολές - δημοσιοποιήθηκε λίγο πριν την επίσκεψη στην Αλβανία του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Μ. Βαρβιτσιώτη.

Και φυσικά οι "συμπτώσεις" συνεχίζονται με την ¨χθεσινή ανακοίνωση του Δικαστηρίου Αυλώνος για τον Βασίλη Μπολάνο, μόλις μία εβδομάδα πριν την παραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στην Αλβανία από τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κ. Καραμανλή.

Έπειτα από όλες αυτές τις προκλήσεις της αλβανικής πλευράς είναι απορίας άξιο πώς οι διμερείς σχέσεις μπορούν να παραμείνουν αγαστές και σε πνεύμα συνενόησης και συνεργασίας. Το Βορειοηπειρωτικό Φόρουμ καταδικάζει απερίφραστα τις μεθοδεύσεις της αλβανικής πλευράς και ευελπιστούμε ότι το ίδιο θα πράξει και η Ελληνική Πολιτεία. Αναμένουμε από τον Πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή να θέσει το ζήτημα στον Αλβανό ομόλογό του και να απαιτήσει τον πλήρη και χώρίς όρους σεβασμό των δικαιωμάτων των Ελλήνων στην Αλβανία. Η συγκεκριμένη πρόκληση αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ελληνική διπλωματία να αποδείξει ότι ενδιαφέρεται εμπράκτως και μεριμνά για την ελληνική μειονότητα.


Ανακοίνωση της Ένωσης Χειμαριωτών "Η Χειμάρα" για το ίδιο θέμα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP