Το ιστορικό διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Για πρώτη φορά online ,ολόκληρο το ιστορικό διάγγελμα του 2004..Αξίζει να αφιερώσεις 10 λεπτά απο τον χρόνο σου για να το δείς ,πρόκειται για ένα ιστορικό ντοκουμέντο ,μνημείο στην αξιοπρέπεια και στην φιλοπατρία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2009 στις 9:13:00 μ.μ. EET  

Αθάνατος...

Sarittarius 13 Δεκεμβρίου 2010 στις 8:12:00 μ.μ. EET  

Ο μεγαλύτερος Έλληνας ηγέτης των τελευταίων 35 ετών ΔΕΝ ήταν Ελλαδίτης...(ετυχώς για τους Έλληνες της Κύπρου και δυστυχως για τους Έλληνες της...Ελλάδας), είχε ένα πολύ κοινότυπο όνομα και ένα ακόμα πιο κοινότυπο επίθετο...δεν καθιερώθηκε στις συνειδήσεις του κόσμου με το... μικρό του όνομα, και δεν τον απόκάλεσε κανείς "Εθνάρχη" ...
Η Ιστορία όμως ξέρει να απονύμει τους αληθινούς τίτλους και τιμές σ'αυτούς που πραγματικά τους πρέπουν..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP