Νέα αποτροπή πειρατείας από την Φ/Γ ΨΑΡΑ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΝ χθές το πρωί στις 05.54πμ εκδηλώθηκε νέα επίθεση πειρατών εναντίον φορτηγού εμπορικού πλοίου Νορβηγικής σημαίας με την ονομασία SIGLOO TOR. Το πλήρωμα του νορβηγικού πλοίου κατάφερε να αποτρέψει την αρχική επίθεση των πειρατών ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησε για το συμβάν μέσω ραδιοτηλεφώνου τα παραπλέοντα πλοία.
Ο διοικητής της ναυτικής δύναμης της επιχείρησης ATALANTA Αρχιπλοίαρχος Αντώνης Παπαιωάννου ΠΝ, διέταξε τη Φ/Γ ΨΑΡΑ που βρισκόταν πλησίον να κινηθεί προς την περιοχή του συμβάντος για την αποτροπή της πειρατείας στο νορβηγικό πλοίο καθώς και την εξουδετέρωση και σύλληψη των πειρατών .

Το πλήρωμα της ελληνικής φρεγάτας στις 06.10π.μ προσέγγισε την ύποπτη λέμβο των πειρατών οι οποίοι μόλις αντελήφθησαν την παρουσία του πολεμικού πλοίου προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να διαφύγουν.
Οι πέντε Σομαλοί ύποπτοι οδηγήθηκαν στη Φ/Γ ΨΑΡΑ από την ομάδα ειδικών δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού προκειμένου να πιστοποιηθεί η συμμετοχή τους στο αδίκημα της πειρατείας, όπως επιβάλλεται από την εθνική μας νομοθεσία και τα διαλαμβανόμενα στο διεθνές δίκαιο. Μετά από λεπτομερή εξέτασή τους, στις 1050π.μ αφέθησαν ελεύθεροι, επειδή δεν ανευρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία (τα οποία πιθανώς να ρίφθηκαν στην θάλασσα), που να στοιχειοθετούν το αδίκημα και να επιβάλλεται πλέον η σύλληψη και προσαγωγή τους σε ανακριτικές και δικαστικές Αρχές της Κένυας προς υλοποίηση της υφιστάμενης σχετικής Συμφωνίας με την ΕΕ.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP