Οι κρίσεις των Αρχηγών στην Ελλάδα : Πώς τις είδαν τα κατευθυνόμενα τουρκικά ΜΜΕ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρουσίαση των αλλαγών στα ανώτατα κλιμάκια των Ελληνικών ΕΔ απο τα τουρκικά μέσα, με απανωτά ρεπορτάζ σε πλήθος τουρκικών εφημερίδων.Πέρα απο την συνηθισμένη μεγαλομανία και την τάση των τουρκικών ΜΜΕ να παρουσιάζουν την γείτονα ώς περιφερειακή υπερδύναμη ,το ενδιαφέρον αυτή τη φορά εστιάζεται και σε ένα άλλο γεγονός..

Τα επίμαχα ρεπορτάζ σε Χουριέτ, Μιλιέτ, iyibilgi.com, ulusalkanal.com.tr κλτ (που δημοσιεύει το tourkikanea.blogspot.com) μοιάζουν να βγήκαν απο το γραφείο τύπου κάποιου στρατιωτικού Επιτελείου καθώς είναι σχεδόν καρμπόν ,με πολύ μικρές διαφορές. Δεν είναι βέβαια μυστικό το ότι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι περνάνε κανονική εκπαίδευση στην Ακαδημία Εθνικής Ασφαλείας (Τουντζάι Οπτσίν -Δημοσιογράφοι Επιτελείς) και σε άλλα ευαγή ιδρύματα ,γεγονός που εξηγεί πολλές φορές και τον ρόλο ορισμένων -τρανταχτό παράδειγμα,οι δημοσιογράφοι-"κομαντος" της Χουριέτ που πυροδότησαν την κρίση των Ιμίων-

Ακολουθεί το "ρεπορτάζ" της Μιλλιέτ

Οι κρίσεις των Αρχηγών στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά η Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων ανατέθηκε σε έναν αρχηγό που γνωρίζει την τουρκική. Οι κρίσεις στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έφεραν αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτριος Γράψας, "το γεράκι", αναγκάστηκε σε αποστρατεία, λόγω των υφιασταμένων (στην Ελλάδα) προβλημάτων με την Τουρκία. Πλέον αυτού ο
πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά από την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της επόμενης ημέρας, στη θέση του Αρχηγού των Χερσαίων Δυνάμεων τοποθέτησε τον Αντιστράτηγο Φράγκο Φραγκούλη, στη θέση του αποστρατευθέντος Δημητρίου Βούλγαρη. Ο ανωτέρω πλέον της Αγγλικής και της Ρωσικής έχει και καλό επίπεδο γνώσης της Τουρκικής. Ο καταγόμενος από την Κομοτηνή
της Δυτικής Θράκης Φραγκούλης, υπηρέτησε και στην Άγκυρα ως στρατιωτικός ακόλουθος και επειδή διετέλεσε και διοικητής του τμήματος πληροφοριών του στρατού, στο στρατό τον αποκαλούν με το παρατσούκλι "στρατηγός αράχνη".

Η επιλογή της αποστρατείας του ¨γερακιού", δηλαδή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δημήτριου Γράψα, ο οποίος συμπλήρωσε δύο χρόνια στην αρχηγία και η ανάθεση της Αρχηγίας των Χερσαίων Δυνάμεων μετά από την απόφαση του ΚΥΣΕΑ στον Αντιστράτηγο Φράγκο Φραγκούλη δημιούργησα πολλές αντιδράσεις στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμει. Επ' αυτού ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέφερε, ότι αποφασίσθηκε σ' αυτόν το χρόνο, προκειμένου οι κρίσεις να εναρμονιστούν με αυτές που έγιναν πρόσφατα στην Τουρκία και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Το γεγονός όμως το πλέον καθοριστικό για την επιλογή του χρόνου κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι κρίσεις των αρχηγών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα (ελληνικά) ΜΜΕ και τα σενάρια που προβλήθηκαν και κέρδισαν την ακροαματικότητα, είναι η απόφαση του (πρώην) Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δημήτριου Γράψα, να αποστείλει 1000 καταδρομείς σε μικρά νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Zougla”, σχετικά με το θέμα της αποστολής καταδρομέων, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε και η επαύξηση της συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι Αρχηγοί θεωρώντας τον (προωθούμενο) διάλογο (με την Τουρκία) ως λάθος και για το λόγο αυτό το ακραίο εθνικιστικό κόμμα το
ΛΑΟΣ δήλωσε ότι"η Τουρκία άλλαξε τους Έλληνες Αρχηγούς".



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP