Κατήγγειλαν τις συμβάσεις για τα υποβρύχια οι Γερμανοί,διαιτησία εν όψη

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Μια λίαν αρνητική εξέλιξη για το ΠΝ και την χώρα έλαβε χώρα προχθές Δευτέρα, με τους Γερμανούς της ΤΚΜS (οι οποίοι ελεγχουν και τα ναυπηγεία ΕΝΑΕ) να καταγγέλλουν τις συμβάσεις υποβρυχίων με το ΠΝ και συγκεκριμένα το πρόγραμμα Αρχιμήδης (κατασκευή 4 νέων U-214) και του προγράμματος εκσυγχρονισμού των παλαιότερων U209/1200. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε η εταιρία λέει τα εξής:

«Οι εταιρείες HDW, Κίελο Γερμανίας και Ελληνικά Ναυπηγεία, Σκαραμαγκάς, κατήγγειλαν σήμερα τις συμβάσεις που είχαν συναφθεί το 2000 και 2002 με το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας λόγω καθυστερημένων πληρωμών εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου. Η καταγγελία της Ελληνικά Ναυπηγεία ακολούθησε την καταγγελία εκ μέρους της HDW, καθώς η πρώτη απώλεσε τον απαραίτητο για την ολοκλήρωση των Προγραμμάτων κύριο προμηθευτή της τεχνολογίας.

H HDW και τα Ελληνικά Ναυπηγεία για περισσότερο από δύο χρόνια διεξήγαγαν πολυάριθμες συζητήσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση, οι οποίες, ωστόσο δεν οδήγησαν σε λύση. Οι εκκρεμείς σήμερα πληρωμές από το Ελληνικό Δημόσιο προς τις εταιρείες HDW και Ελληνικά Ναυπηγεία υπερβαίνει τα 520 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, περίπου 300 εκατομμύρια είναι οι εκκρεμείς πληρωμές προς την Ελληνικά Ναυπηγεία. Το Ελληνικό Δημόσιο, δεν εκπληρώνει, από μακρού, τις συμβατικές του υποχρεώσεις με αποτέλεσμα η συνέχιση των συμβάσεων αυτών για τις δυο εταιρείες να μην είναι πλέον ανεκτή οικονομικά/από οικονομικής πλευράς. Η HDW και η Ελληνικά Ναυπηγεία προετοιμάζουν τις περαιτέρω νομικές ενέργειές τους και σκοπεύουν να καταφύγουν σε διαιτησία κατά του Ελληνικού Δημοσίου."

7 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:53:00 μ.μ. EEST  

mbrabo, ta skatosame pali.
oxi tipotalo ala theloume kai na mas ipostirisoun politika i germani.

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:08:00 μ.μ. EEST  

Μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι 9 1/2 χρόνια πριν θα φθάναμε σε αυτό το χάλι; Βαρύτατες οι ευθύνες κυβέρνησης και ΓΕΝ.

Ανώνυμος 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:09:00 μ.μ. EEST  

Δικαιο ειχε καποτε ο Ναυαρχος Θεωδορουλακης οταν ειπε στην HDW οτι οσο ηταν αυτος ΑΓΕΝ δεν θα επαιρνε ποτε ξανα υποβρυχια απο τους Γερμανους.
Μετα την ωθηση σεπαραιτηση του, βιαστηκε ο τοτε υπουργος Αμυνας να πει οτι επιτελους ανοιξε ο δρομος για τα εξοπλιστικα προγραμματα. Οταν δοθηκανε τα Ναυπηγεια σους Γερμανους απο το ΠΑΣΟΚ ,δοθηκανε με προοπτικη 10 ετους βιωσιμωτητας ιδιως με το σκανδαλωδες συμβολαιο ωστε να τους δοθει το 80% απο τα 2,2 δις Ευρω. Φυσιολογικο φαινεται τωρα να θελουν οι Γερμανοι να την κοπανησουν εφοσον και τα λεφτα τα πηρανε αλλα και τα υποβρυχια βρισκονται στην κατοχη τους μετα το μπαχαλο της κυβερνησης της ΝΔ.Ευθηνη εχουν ολοι τους και οι μπλε και οι πρασινοι αδιαφορωντας για τους εργαζομενους των Ναυπηγειων Σκαραμαγκα.

enkripto 25 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:24:00 π.μ. EEST  

www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=24/09/2009&id=85419

Ανώνυμος 25 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:51:00 μ.μ. EEST  

EXEI GINEI KAI ENA NTOKYMANTAIR APO THN OMADA TWN FAKELWN. OI YPEYUYNOI AXIWMATIKOI GIA THN PARALABH TWN YPOBRYXIWN ELEGAN OTI TA SKAFH EXOYN SOVARA PROVLHMATA PLEYSHS. ISXYEI TALIKA KATI TETOIO?

enkripto 25 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:51:00 μ.μ. EEST  

πλέον όχι καθότι το πρόβλημα σύμφωνα με το BWB αλλά και τον Έλληνα Α.ΓΕΝ ,διορθώθηκε..

Δεν είναι τεχνικό το ζήτημα αλλά πολιτικο,βλέπε Μειμαράκης/Βασιλάκος και οι υφισταμενοι τους βλέπε Καραμαλικής

enkripto 25 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:54:00 μ.μ. EEST  

δες και αυτό

http://www.enkripto.com/2009/05/214.html

αν είχαν στοιχειώδει αίσθηση ευθύνης το ΠΝ και κατα συνέπεια η αμυντική ικανότητα της χώρας δεν θα έτρωγε τέτοιο χαστούκι

ουσιαστικά αυτοακυρώνουμε τις ικανότητες μας στον υποβριχιακό πόλεμο..στον ανθυποβρυχιακό ήδη το καταφέραμε εδώ και μήνες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP