Επιτέλους βρέθηκε κάποιος να απαντήσει στους θρασύτατους Γερμανούς

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

«Αντί για την εκ του ασφαλούς κριτική, η Γερμανία μπορεί να δεχθεί στην επικράτειά της έναν αριθμό μεταναστών που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, για να εξετάσει εκεί τις αιτήσεις τους για παροχή ασύλου».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Μπίτσιος, με αφορμή δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine, όπου φιλοξενούνται δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας για το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Μεταξύ άλλων ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφήνει αιχμές κατά της χώρας μας και θέτει το ερώτημα εάν η Ελλάδα έχει καταλάβει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

«Η τήρηση των βασικών ανθρωπιστικών αρχών στην Ευρώπη δεν επιτρέπεται να τίθεται εν αμφιβόλλω σε κανένα τμήμα της, αποτελεί τη βασική προϋπόθεση της ευρωπαϊκής ιδέας. Και έχουμε συγκεκριμένο λόγο να το επισημαίνουμε», είπε ο Γερμανός υπουργός.

«Αν δεν είχε υιοθετηθεί ο κανονισμός “Δουβλίνο ΙΙ”- με τον οποίο η Γερμανία βολικά
έλυσε το δικό της πρόβλημα εις βάρος μας – η Ελλάδα θα μπορούσε να διαχειρισθεί πολύ πιο αποτελεσματικά το θέμα», παρατήρησε ο γ.γ. του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και πρόσθεσε: «Θα ήταν σκόπιμο συνεπώς, αντί για την ανέδοξη επίδειξη ανθρωπισμού, η Γερμανία να συμβάλει ενεργά στην εκπόνηση ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και του ασύλου».

Ο ίδιος άνθρωπος όμως είχε δώσει και σαφή απάντηση της Τουρκίας για το θέμα του δουλεμπορίου που εξόργισαν την Χουριέτ!

Στον κίνδυνο εμπλοκής στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, εξαιτίας της απροθυμίας της Άγκυρας να εφαρμόσει τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών, αναφέρεται η Hurriyet, με αφορμή την επίσκεψη του γ.γ. Δημόσιας Τάξης, πρέσβη Κωνσταντίνου Μπίτσιου. «Ο Έλληνας υφυπουργός (sic) απειλεί», ήταν ο τίτλος του δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας.

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του κ. Μπίτσιου σε Tούρκους δημοσιογράφους, σύμφωνα με τις οποίες,”εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί θα φέρουμε το θέμα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας”.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν αυτό αποτελεί απειλή ο κ. Μπίτσιος απάντησε, “όχι, αποτελεί γεγονός”.

Αναφερόμενος στο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας για το θέμα της λαθρομετανάστευσης ζήτησε την καλύτερη εφαρμογή του πρωτοκόλλου από πλευράς της Τουρκίας: “Η Τουρκία θα πρέπει να κάνει περισσότερες προσπάθειες για τον έλεγχο των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της” είπε ο κ. Μπίτσιος, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Εξάλλου, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον ομόλογό του, Οσμάν Γκιουνές,ο Κ. Μπίτσιος κάλεσε την Τουρκία να συνεργαστεί και να περιφρουρήσει τα σύνορά της .

Μπράβο στον κύριο Μπίτσιο!


antinews,olympia.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:58:00 π.μ. EEST  

Mpravo!

Νήμα 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:32:00 μ.μ. EEST  

Ε Υ Γ Ε!
1000 ίδιους και καλύτερους χρειαζόμαστε.

Νήμα

Ανώνυμος 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:58:00 μ.μ. EEST  

Πες τα ρε πατριώτη, που όλο ιδέες είναι, και μόλις τους λες "βοηθήστε και εσείς τους συνανθρώπους μας", κοιτάνε αλλού...

Ανώνυμος 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:09:00 μ.μ. EEST  

Δουβλίνο ΙΙ ............. Δουβλίνο ΙΙ ΓΑΠ μου μυρίζει ..........
παιντι παιντι είσαι σεδώ?

Ανώνυμος 25 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:55:00 μ.μ. EEST  

Ας μας πούνε καθαρά ποιός υπέγραψε το Δουβλίνο ΙΙ!

enkripto 25 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:13:00 μ.μ. EEST  

ε αυτά είναι γνωστά Μάρκο...

ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.enkripto.com/2009/07/blog-post_7368.html

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:39:00 μ.μ. EEST  

ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΛΙΑΣΕΙ. ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΛ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ! ΠΑΝΟΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP