Στα χνάρια του Χηνοφώτη?

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Η αναστάτωση που προκλήθηκε από την εξαγγελία του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές δεν περιορίστηκε στα δημοσιογραφικά επιτελεία και στο χρηματιστήριο Αθηνών αλλά όπως φαίνεται δυστυχώς επεκτάθηκε και στο Πολεμικό Ναυτικό...

Έτσι μαθαίνουμε ότι ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ, που ποτέ δεν έκρυψε τις βλέψεις του για πολιτική καριέρα, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές με τον κυβερνών κόμμα.
Για διάδοχο, προορίζει τον Υπαρχηγό ΓΕΝ (Υ/ΓΕΝ) Υποναύαρχο Νικόλαο Βαζαίο ΠΝ με τον οποίο έχουν πολύ καλές σχέσεις. Ο τελευταίος, προέρχεται από τα υποβρύχια και είναι αρκετά δημοφιλής στις τάξεις του ΠΝ. Το πρόβλημα είναι ότι τυχόν προαγωγή του σε Α/ΓΕΝ, θα προκαλέσει την αποστρατεία, λόγω επετηρίδας, των αρχαιοτέρων του Αντιναυάρχων Ιωάννη Καραΐσκο ΠΝ, (Αρχηγός Στόλου) και Δημήτριο Ελευσινιώτη (Α' Υ/ΓΕΕΘΑ). Και για ακριβώς αυτό τον λόγο , έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στις τάξεις της ηγεσίας του ΠΝ.

Δυστυχώς ο κομματισμός στις ΕΔ έχει προκαλέσει πολλα δυσάρεστα φαινόμενα τις τελευταίες δεκαετίες ένα εκ των οποίων είναι η αντιμετώπιση της καρέκλας του Αρχηγού ώς βατήρα για την πολιτική ανέλιξη των υποψήφιων Χηνοφώτηδων ..

1 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:04:00 μ.μ. EEST  

Ζήλωσε την απίθανη πολιτική σταδιοδρομία του άχρωμου, απαράδεκτου και ξεδιάντροπου Χηνοφώτη, ο οποίος αντί να αποστρατευτεί και να πάει σπίτι του ήθελε να δοξαστεί με αποτέλεσμα ακόμη και οι συνάδελφοί του να τον αποστρέφονται.

Πρόσφατα, αλλά και διαχρονικά έχει βγάλει κάτι φυντάνια το ναυτικό που θα μείνουν ανεξίτηλα στην ιστορία του, σαν παράδειγμα προς αποφυγή από τους νεότερους αξκούς. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και οι σύγχρονοι ηγέτες(;) του, ναύαρχοι Λυμπέρης, Αντωνιάδης και Χηνοφώτης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP