ΛΕΦΕΔ : Άσκηση Μάχης σε Αστικό Περιβάλλον

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Σε ένα απο τους πιο δραστήριους συλλόγους εφέδρων στην χώρα μας τείνει να καθιερωθεί η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) .Στα πλαίσια της εκπαίδευσης (θεωρητικής και πρακτικής) των εφέδρων αξιωματικών υπαξιωματικών και οπλιτών της πατρίδας μας έχει καθιερώσει Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Οπλίτη (Σ.Β.Ε.Ο) το οποίο γίνεται ανα τακτά χρονικά διαστήματα . Tην Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σε χώρο της Λέσχης θεωρητική εκπαίδευση στο αντικείμενο της Μάχης σε Αστικό Περιβάλλον (Μ.Α.Π). Οι έφεδροι συμπατριώτες μας είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική εκπαίδευση επάνω στο αντικείμενο λίγες μέρες αργότερα σε κατάλληλο για την περίσταση χώρο. Μετά το πέρας της διαδικασίας ακολούθησε δεύτερη άσκηση το σενάριο της οποίας περιλάμβανε προσέγγιση Διμοιρίας Πεζικού σε απομονωμένο αγροτικό οίκημα εντός του οποίου υπήρχαν «εχθρικές δυνάμεις» τις οποίες απεικόνιζαν μέλη της ΛΕΦΕΔ. Να σημειώσουμε ότι η άσκηση έγινε με χρήση εκπαιδευτικών ομοιωμάτων τυφεκίων (και όχι φυσικά πραγματικών όπλων),αυτό να το τονίσουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων από ορισμένους καλοθελητές που περιμένουν στην γωνία...Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες :



13 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:19:00 μ.μ. EEST  

Κανονικά θα έπρεπε τέτοια σχολεία να είναι τακτικά στις ένοπλες δυνάμεις. Να καλούν εφέδρους και να τα κάνουν αυτά.

Αλλά.... και όταν τους καλούν τις περισσότερες φορές κάνουν μία - δυο βολές και πάνε σπίτια τους.

Ανώνυμος 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:31:00 π.μ. EEST  

teties leshes prepi na voithounte gia na mporoyn na ehoun entono programa askiseon afoy ostratos einai mono gia tis agaries kai ohi gia ekpedeusi

Ανώνυμος 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:45:00 π.μ. EEST  

Γιατί πάνε σαν μπουλούκι ο ένας δίπλα στον άλλον; Για να εξοντωθούν με μια ριπή ή για να μη μπορούν να τεντώσουν ούτε τα χέρια τους και να αντιδράσουν έτσι στριμωγμένοι που είναι; Αναφέρομαι στη φωτογραφία. Ειδικοδυναμίτες είναι αυτοί;
Ελπίζω πίσω τους να ήταν και κανένας ελεύθερος σκοπευτής που να σημάδευε παράθυρα της οικίας.

enkripto 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:12:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμε φίλε,

να υποθέσω ότι έχεις πρακολουθήσει κάποιο σχολείο CQB και σε βάλανε να το κάνεις διαφορετικά?

το λεγόμενο stacking up (το μουλούκι δλδ ) είναι απο τα βασικά της μάχης σε κλειστούς χώρους...:)

http://www.vcorps.army.mil/VictoryForward/album/1-35_MOUT_training_kuwait_dec05.jpg

kostakoutas 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:38:00 μ.μ. EEST  

μάλλον δεν έχει ιδέα ο κύριος από πόλεμο πόλεων και καταδρομικά περίπολα :D

Ανώνυμος 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:19:00 μ.μ. EEST  

Κάνουμε τέτοιες εκπαιδεύσεις 4 φορές τον χρόνο , συνήθως 3 ημερήσιες εκπαιδεύσεις και 1 διήμερη . Γενικά το κατέχουμε το "άθλημα" και αυτό αποδείχτηκε στην πράξη στο προηγούμενο Grenadier(2009) του Αυστριακού στρατού . Εκεί , στο αντίστοιχο ΣΤΕΚ , η ομάδα της ΛΕΦΕΔ , πήρε την πρώτη θέση (100 πόντους) , μαζί με μία ομάδα Αυστριακών μονίμων στελεχών (η οποία είχε ακριβώς την ίδια επίδοση), ξεπερνώντας επαγγελματίες από άλλες χώρες .
Η Grenadier , είναι άσκηση του Αυστριακού στρατού , στην οποία συμμετέχουν μέλη της ΛΕΦΕΔ κάθε χρόνο , και για του χρόνου μας ζητήθηκε να συμμετάσχουμε και στην οργάνωση με δικό μας ΣΤΕΚ .

Pro από Συμβασιλεύουσα

Νήμα 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:40:00 μ.μ. EEST  

@Pro

Εύγε ρε παλικάρια και εις ανώτερα!
Πάντα τέτοια.

Καλή-Δύναμη,
Νήμα

Ανώνυμος 25 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:24:00 π.μ. EEST  

Ναι, να υποθέσετε ότι το κάναμε διαφορετικά. Ελεύθεροι σκοπευτές πίσω μας σημάδευαν για κάθε κίνηση στο σπίτι προς ενίσχυση μας. Φυσικά και δεν πηγαίναμε ο ένας πάνω στον άλλο ώστε να εξοντωθούμε με μια απλή ριπή, αλλά χωριστά και απέναντι, ενώ το σχέδιο δεν περιελάμβανε μόνο δράση με το ατομικό τυφέκιο (ανάλογα κ με το σκοπό που θάλαμε να επιτύχουμε) αλλά είχαμε ρίψη χειροβομβίδων εντός της οικίας.
Περίπου έτσι:http://www.youtube.com/watch?v=1sIW96aQk4A&feature=player_embedded#t=155

Ανώνυμος 25 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:46:00 μ.μ. EEST  

Φίλε μου όπως θα καταλάβεις αν ξαναδείς προσεκτικότερα την φωτογραφία , δεν κινούμαστε .
Συγκεντρωνόμαστε έτσι μόνο όταν είναι να πραγματοποιήσουμε βίαια είσοδο .
Η κίνηση με τους στρατιώτες τον ένα επάνω στον άλλο είναι ακατάλληλη για στρατιωτικές επιχειρήσεις (στις οποίες η απειλή μπορεί να βρίσκεται παντού) , και κάνει μόνο για αστυνομικού τύπου επιχειρήσεις (τις οποίες επίσης γνωρίζουμε) .
Έτσι και εμείς κινούμαστε σε απόσταση . Την στιγμή όμως που είναι να πραγματοποιήσουμε βίαιη είσοδο , είναι υποχρεωτικό να κολήσουμε ο ένας πάνω στον άλλο , ώστε να πετύχουμε το μεγαλύτερο επίπεδο συντονισμού . Επιπλέον την στιγμή της φωτογραφίας , η ομάδα είναι σταματημένη και ακούει τις συστάσεις του εκπαιδευτή.

Πού εκπαιδεύτηκες/εκπαιδεύεσαι?

Pro από Συμβασιλεύουσα .

Ανώνυμος 25 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:26:00 μ.μ. EEST  

Φυσικά καιτο τμήμα πλησιάζει την οικία κάτω από κάλυψη όχι όμως ελευθέρων σκοπευτών αλλά οπλιτών συναδέλφων που το υποστηριζουν από κοντίνη απόσταση. Οι 4 αυτοί άνδρες που στην φώτο απλά έχουν στάση χαμηλής ετοιμότητας είναι το τμήμα εφόδου ΔΡΙΑΣ ΤΦ.

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:24:00 π.μ. EEST  

Είχα όντως άδικο αφού δεν είχα δει και το "διαβάστε περισσότερα".
Επίσης ρόλο μάλλον έπαιζε και ο διαφορετικός οπλισμός αφού δεν είχαμε αραβίδες ή M16 οπότε αναγκαστικά οι αποστάσεις ήταν διαφορετικές. Άλλο διαμέτρημα φυσικά και μάλλον πιο άβολα όπλα για τέτοιες επιχειρήσεις. Το που ήμουν (δεν είμαι) δεν θα ήθελα να αναφέρω για ευνόητους λόγους αν και ήταν εντός Ελλάδος.
Σε γενικές γραμμές έπρεπε να εκπαιδευτούμε έτσι αφού μετά τον πόλεμο του κόλπου τα διδάγματα έδειχναν ότι ο πόλεμος γίνεται εντός κατοικημένων περιοχών.
Το σενάριο ήταν λίγο πιο πολύπλοκο αφού είχε συμπυκνωθεί και προέβλεπε μίνι απόβαση-ανακατάληψη και συνέχεια CQB.(Διδάγματα Κόλπου αλλά και Ιμίων). Σε ελαφρώς διαφοροποιημένο σενάριο είχε προβλεφθεί μέχρι και Stinger όσο και αν φαίνεται περίεργο.(σωστά κατά την άποψη μου)
Επίσης αν και μάλλον δεν παίζει ρόλο ο σωστός όρος είναι ακροβολιστής και όχι ελεύθερος σκοπευτής όπως είπα αρχικά.

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:40:00 μ.μ. EEST  

Νομίζω ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι υπάρχουν έλληνες (και δεν είναι λίγοι)που σπαταλούν τον λίγο προσωπικό τους χρόνο μακρυά από τις οικογένειες τους σε σκληρή και επίπονη εκπαίδευση με μοναδικό σκοπό να συντηρήσουν και να βελτειώσουν το αξιόμαχο της εφεδρείας ωθούμενοι από την αγνή αγάπη τους για την πατρίδα και μόνο!!! από αυτην.
Φανταστείτε αδέρφια μια πατρίδα με Πολίτες-Οπλίτες όπως αυτούς,θα τολμούσε άραγε κανείς να την απειλήσει?
Γι'αυτόν τον λόγο λοιπόν Έλληνες πατριώτες πυκνώστε τις τάξεις των ενεργών εφέδρων η Πατρίδα μας χρειάζετε ΟΛΟΥΣ!!!
Λ.ΕΦ.Ε.Δ.

enkripto 26 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:53:00 μ.μ. EEST  

πολύ σωστός ο φίλος!

γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο εμείς θα σας προβάλουμε όσο μπορούμε με τις μικρές δυνάμεις μας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP