Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι τέσσερις των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα και θα απολογηθούν στην 32η τακτική ανακρίτρια την Τρίτη.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και μετά την έφοδο που έγινε σε διαμέρισμα-γιάφκα, στην οδό 25ης Μαρτίου 8, στο Χαλάνδρι το απόγευμα της Τετάρτης.

Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη από κοινού (αφορά τις επιθέσεις σε βάρος του Παναγιώτη Χηνοφώτη και της Λούκας Κατσέλη), διακεκριμένες φθορές, παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών, παράβαση του νόμου περί κροτίδων και φωτοβολίδων, προμήθεια και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση και οδηγήθηκαν στην 32η τακτική ανακρίτρια από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Τις επόμενες ώρες, αναμένεται να εκδοθούν έξι ακόμα εντάλματα σύλληψης για άτομα που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Μάλιστα, με εισαγγελική παρέμβαση δόθηκαν τα ονόματα των συλληφθέντων αλλά και των υπόπτων στη δημοσιότητα. Οι τέσσερις που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα είναι οι: Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, Εμμανουήλ Γιόσπας, Μυρτώ Παντέλογλου και Παναγιώτης Μασούρας. Οι έξι για τους οποίους αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης είναι οι: Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος, Νταμιανό Μπαλάνο, Γιώργος Καραγιαννίδης, Ελένη Κοντοπούλου και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.

Στο χώρο των δικαστηρίων της Ευελπίδων έχουν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες.

www.kathimerini.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP