Παζάρι αλα Τούρκα...

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

-Οι κύριοι της ΓΔΑΕΕ παρακαλούνται να κρατήσουν σημειώσεις-

Διέψευσε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν τις φήμες περί επικείμενης αγοράς μεγάλου πυραυλικού συστήματος από τις ΗΠΑ.
«Δεν τίθεται θέμα αγοράς (πυραύλων) αξίας 7 - 8 δισ. δολαρίων. Ούτε πρόκειται για ειλημμένη απόφαση», δήλωσε.

Ο κ. Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφερε ότι, οι εκτοξευτήρες των πυραύλων δεν είναι σταθεροί, αλλά κινούμενοι και συνεπώς δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αναπτύσσονται εναντίον κάποιου συγκεκριμένου στόχου «συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν».

«Για παράδειγμα, ο γείτονάς μας, η Ελλάδα, διαθέτει έξι συστοιχίες πυραύλων. Η Τουρκία έναντι αυτού δεν διαθέτει κάτι αντίστοιχο. Όσον αφορά στο Ιράν, δεν γνωρίζω πόσους διαθέτει», σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης διατύπωσαν την άποψη ότι η Τουρκία πρόκειται να υπογράψει μεγάλη συμφωνία αγοράς πυραύλων, οι οποίοι θα εντάσσονταν στο σύστημα της αντιπυραυλικής ζώνης που σχεδίασε να εγκαταστήσει η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση στην Ευρώπη.

Όταν το σύστημα αυτό εγκαταλείφθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα, ορισμένα μέσα ενημέρωσης «υπαινίχθηκαν» ότι η αγορά των πυραύλων μπορεί να εξυπηρετεί αμυντικές ανάγκες απέναντι στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος υφυπουργός αμυντικής βιομηχανίας Μουράτ Μπαγιάρ, ο οποίος επισκέφθηκε εγκαταστάσεις της εταιρείας Raytheon στις ΗΠΑ, αναχωρεί σήμερα για τη Μόσχα, προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ρωσικής εταιρείας, η οποία κατασκευάζει τους πυραύλους S-400.

Ανάλογη επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιήσε το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο στις εγκαταστάσεις της κινεζικής εταιρείας CPMIEC.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

5 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:15:00 μ.μ. EEST  

Είδες που ο κουμπάρος ξέρει πολύ καλά τι γίνεται στην Ελλάδα; Τις 2 συστοιχίες S-300 δεν τις υπολογίζει. Μιλάει για 6 συστοιχίες, άρα ξέρει ότι οι S-300 δεν δουλεύουν.

enkripto 28 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:21:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε φίλε,αν ήξερε ότι "δεν δουλεύουν" όπως λές,δεν θα διενεργούσαν ανα τρίμηνο αποστολές recce όπως εκείνη της αποφράδας ημέρας που χάσαμε τον Κ.Ηλιακη..

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:34:00 μ.μ. EEST  

Δεν λειτουργούν, μισολειτουργούν, ποιός ξέρει;

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:22:00 μ.μ. EEST  

Μπορεί να μη λειτουργούν...αλλά μπορεί και να διακτινίζονται κιόλας...με πιιιάνεις?

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:25:00 μ.μ. EEST  

Aς πούμε ότι όταν δεν λειτουργούν , δεν λειτουργούν .
Άν όμως λειτουργούν ........ λειτουργούν .

Μαμά μου............
Κόλησα από τον ΓΑΠ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP