75 δις δολλάρια δαπανούν ετησίως οι ΗΠΑ για τις μυστικές υπηρεσίες

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Το αστρονομικό ποσό των 75 δις δολλαρίων δαπανούν ετησίως οι ΗΠΑ σύμφωνα με τον υπεύθυνο εθνικών υπηρεσιών πληροφοριών υπο τον αμερικανό πρόεδρο ,Ντένις Μπλέρ.

Το συνολικό ποσο το οποίο μέχρι πρότινος εθεωρείτο επτασφράγιστο μυστικό αποκαλύφθηκε απο τον πλέον αρμόδιο άνθρωπο στην ηγετική ομάδα Ομπάμα και έφερε στο προσκήνιο την απίστευτη άνοδο που σημείωσαν τα κονδύλια που πάνε στην κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα τα κονδύλια που αφιερώνονται στον κλάδο στρατιωτικών πληροφοριών -περίπου 30 δις απο το σύνολο- .Οι δάπάνες για τις μυστικές υπηρεσίες είχαν αποκαλυφθεί πάλι το 1994 κατα λάθος σε έγγραφο του Αμερικανικού Κονγκρέσου ,τότε βέβαια "περιορίζονταν"στα 26 δις (εκ των οποίων 10 στις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών)

Η κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ (200.000 περίπου άνθρωποι) αποτελείται απο 16 υπηρεσίες πληροφοριών οι οποίες χρηματοδοτούνται απο δύο προγράμματα το Νational intellIgence program (NIP) και το Military Intelligence program (MIP) για τις μη-στρατιωτικές και στρατιωτικές υπηρεσίες (όπως την DIA του Πενταγώνου) πληροφοριών αντιστοίχως.

Η ραγδαία αυτή αύξηση αντικατοπτρίζει την σημασία που δίνει στις πληροφορίες η νέα ηγεσία στην Ουάσινγκτον και γενικότερα αντικατοπρίζει μια τάση των τελευταίων 8 ετών στις περισσότερες δυτικές χώρες.Θα ήταν φυσικά παράλογο να γίνει οποιαδήποτε αναφορά στην αντίστοιχη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας σε συνάρτηση με αυτή των ΗΠΑ.Χρήσιμα όμως συμπεράσματα βγαίνουν απο την εξέταση της χρημοτοδότησης των υπηρεσιών πληροφοριών εκατέρωθεν του Αιγαίου...Την ίδια στιγμή που η ΕΥΠ παλεύει να επιτελέσει ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο αφιερώνοντας μόνο... 1,5 εκατομύρια ευρώ το χρόνο για συλλογή πληροφοριών(απο την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ασφάλεια μας) την ίδια ώρα ο εξ ανατολών γείτονας δαπανά 498 εκατομύρια ετησίως σύμφωνα με τις δηλώσεις του προηγούμενου διοικητή της ΕΥΠ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP