Διπλωματική ένταση μεταξύ Αγγλίας-Τουρκίας

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Η Δούκισσα της Υόρκης Sara ή Sarah Ferguson (όπως αλλιώς είναι γνωστή) μεταμφιέστηκε και με τη συνοδεία της μικρότερης κόρη της κατέγραψαν με κρυφή κάμερα αποκρουστικές σκηνές στο ορφανοτροφείο του Σαράι κοντά στην Άγκυρα όπου "φιλοξενούνται" περί τα 700παιδιά και στη συνέχεια τις πρόβαλλαν σε σχετικό ντοκιμαντέρ στο βρετανικό ιδιωτικό κανάλι.

Στις σκηνές φαίνονται παιδιά να κακοποιούνται βάναυσα, να είναι δεμένα στα κρεβάτια τους και να κρατούνται κλειδωμένα χωρίς να τους παρέχεται τροφή για ολόκληρη την ημέρα. Η τουρκική κυβέρνηση έξαλλη πραγματικά ζήτησε από την βρετανική την έκδοση της Sarah Ferguson στην Τουρκία για να δικαστεί για παράνομη εξαγωγή οπτικό-ακουστικού υλικού από τη χώρα, για το οποίο δεν υπάρχει από πριν κυβερνητική έγκριση.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν επίσης τη Sarah Ferguson πως το συγκεκριμένο
ντοκιμαντέρ είχε σαν σκοπό να αμαυρώσει την εικόνα της Τουρκίας στον κόσμο με απώτερο στόχο να παρεμποδιστεί η προσπάθειά της να εισέλθει στην ΕΕ.

Εάν η Βρετανική αστυνομία βρει το τουρκικό αίτημα αιτιολογημένο η Sarah Ferguson αντιμετωπίζει την πιθανότητα να εκδοθεί και να δικαστεί στην Τουρκία βάση της πρότερης συμφωνίας MLA (Mutual Legal Assistance) μεταξύ των δύο χωρών .

sofokleousin

2 σχόλια:

Nήμα 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:15:00 μ.μ. EEST  

Βρετανική εκπομπή με footage απο τα επίμαχα video.

http://www.youtube.com/watch?v=hF9mxlp-OH8

http://www.youtube.com/watch?v=u0SytEWTC_c&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=bbrS0TuCftI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=g_YBscXz-yg&feature=related

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:57:00 μ.μ. EEST  

Η Σάρα Φέργκιουσον δεν είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας;

Δηλαδή, οι Τούρκοι ζητούν από τρίτη χώρα την έκδοση (sic) ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας της χώρας αυτής, για να το δικάσουν στην Τουρκία;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP