Πρόχειρη λύση στο θέμα των πυρομαχικών?

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Μία είδηση η οποία πέρασε στα "ψιλά" από τα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες είναι η προώθηση μιας ενδιάμεσης λύσης στο θέμα των πυρομαχικών 120mm για τα άρματα μάχης Leopard2 και των δύο εκδόσεων στο ελληνικό οπλοστάσιο (2HEL/2A4) .

Πιο συγκεκριμένα δρομολογείται η προμήθεια 15.000-20.000 βλημάτων κινητικής ενεργείας τύπου DM-33A2 και DM53A1 από τα γερμανικά αποθέματα (με διακρατική συμφωνία).H προμήθεια ήδη εγκρίθηκε από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (ΑΣΣ) και προχωράει.Τα πυρομαχικά του τύπου DM-33A2 είναι σαφώς κατώτερα σε διατρητικές επιδόσεις από αυτά που επιδιώκουμε να προμηθευτούμε με το διαγωνισμό που εκκρεμεί, αλλά στο τραγικό σημείο που έχει φτάσει η κατάσταση η εξέλιξη αυτή είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.Όπως λένε στην αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι.

Να σημειώσουμε ότι αύριο κλείνουν 78 μήνες (ναι καλά διαβάσατε) απο την υπογραφή της σύμβασης για τα LEO2HEL τα οποία οι αρμόδιοι (δηλαδή οι κ Μειμαράκης/Βασιλάκος για να είμαστε συγκεκριμένοι) φρόντισαν να απαξιώσουν εντελώς μέσω της αποστέρησης των απαραίτητων πυρομαχικών, ένα θλιβερό παγκόσμιο ρεκόρ αναλγησίας και ανικανότητας.

Και μιας και αναφέραμε τους επικεφαλής του ΥΠΕΘΑ και της ΓΔΑΕΕ οι οποίοι ευτυχώς αποτελούν πλέον παρελθόν ,να τους αποχαιρετίσουμε με μια μικρή ανασκόπηση του "θεάρεστου" έργου που επιτέλεσαν κατά την διάρκεια της θητείας τους.

3 σχόλια:

Ελληνόψυχος 22 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:01:00 π.μ. EEST  

Εν τέλει από όσα γνωρίζω τα άρματα δεν διαθέτουν προστασία κατά του βιολογικού και χημικού πολέμου αλλά και μέρος των ηλεκτρονικών συστημάτων αντικαταστάθηκε με τεχνολογία της Ιντρακομ. Αναρωτιέμαι τελικά ποια θα είναι η επίδοση των συγκεκριμένων αρμάτων με βάση τις ελληνικές προδαγραφές όταν αποκτήσουν τα 33Α2...

Φαίνεται ότι το μόνο που απασχολεί τους πολιτικούς είναι η εξασφάλιση της προμήθειας, και όχι η άμυνα της χώρας!

Ανώνυμος 22 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:29:00 π.μ. EEST  

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε το εξής περίεργο: πολιτικούς (Μεϊμαράκης / Βασιλάκος) που δεν τους ένοιαζε η προμήθεια, αλλά το αντίστροφο: να μην τους κατηγορήσει κανείς ότι παίρνουν προμήθεια. Και γι' αυτό δεν αγόρασαν απολύτως τίποτα. Το οποίο είναι η άλλη άκρη του προβλήματος, και τεράστια ανευθυνότητα. Ο πολιτικός πρέπει να έχει τα κότσια να βάζει και την υπογραφή του, γι' αυτό τον εκλέγουμε στην τελική. Τέλος πάντων, αυτή είναι μια θετική εξέλιξη.

Ανώνυμος 22 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:07:00 μ.μ. EEST  

Έυχομαι μετά τις 4 οκτωβρίου , ο καραμανλής να βάλει στην θέση του υπουργού εθνικής άμυνας , κάποιον που ναι μεν να είναι τίμιος (όπως ο Μειμαράκης) , αλλά να μην υπολογίζει την τεράστια μηχανή δημιουργίας σκανδάλων και σπύλωσης συνειδήσεων των ΞΕΝΟΔΟΥΛΩΝ ΜΜΕ και να κάνει το καθήκον του απέναντι στην άμυνα της χώρας .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP